11 Mart 2013 Pazartesi

Elon Musk: 'İnsanlığın ömrü uzay yolculuğu ile uzayacak'


Elon Musk
Mars’a koloni kurulması alanındaki en büyük projelerden birini öne süren SpaceX firmasının kurucusu Elon Musk, ‘En büyük amacının Mars’a ayak basmak olduğunu’ söyledi. “4.5 milyar yılın ardından elimize geçen bu şansı kaçıramayız” diyen Musk, ‘insanlığın ömrünü uzay yolculuğunun kurtaracağını’ söyledi.

PayPal’ı kurduktan sonra elektrikli araç geliştiren Tesla Motors’u hayata geçiren ve en son olarak NASA ile ortak görevler gerçekleştiren ilk özel uzay havacılık şirketi SpaceX’i kuran Elon Musk, ‘Mars’a ayak basma şansını kaçırmak istemediğini’ söyledi. 


ABD’nin Austin kentinde gerçekleştirlen SWSW (Film ve İnteraktif Konferanslar ve Festivaller) etkinliğinde konuşan Musk, ‘Ölmeden önce insanların Mars’a ayak bastığını görmezse bunun kendisi için çok büyük bir hayal kırıklığı olacağını’ ifade etti. 41 yaşındaki işadamı, “Dünya’nın oluştuğu günden bu yana geçen 4.5 milyar yıldan sonra ilk kez Mars’a ayak basabilecek teknoloji seviyesine ulaştık... Güneş yavaşça genişliyor. 500 milyon yıl sonra okyanuslar buharlaşacak ve Dünya’da yaşamın anlamı kalmayacak. Geride belki bakteriler kalacak ama onların da roket inşa edecek kapasite olmayacak” dedi. Musk, “İnsanlık olarak elimizdeki avantajı kullanmalı ve yapmamız gereken şey için adım atmalıyız” ifadesini kullandı.

“UZAY YOLCULUĞU İNSANLIĞI KURTARACAK”

Musk, ‘gezegenler arası yaşayan bir tür olarak, insanların yaşam şansının ciddi ölçüde artacağını’ belirtti. ‘İnsanlığın evrendeki ömrünü uzatmak için uzay yolculuğunun en iyi seçenek olduğunu’ söyleyen Musk, “Eğer SpaceX ben olmadan yoluna devam edebilirse Mars’a gitmeyi isterim. Mars’ta ölmek istediğimi söylemem lafın gelişi değil” dedi.

Tesla Motors’un CEO’su ve SpaceX’in CEO ve baş teknoloji şefi olan Musk, hayatta kendisine yapılan en iyi tavsiyenin ‘fizik’ olduğunu söyledi. Beş çocuk sahibi olan Musk, hayattaki en büyük hatasının ne olduğuna dair soruya, “Bir kişinin karakterine değil ama yeteneklerine çok odaklanmak. Bir kişinin sadece bir beyinden ibaret olduğunu düşünmek çok büyük bir hata” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder