30 Kasım 2012 Cuma

NASA: Heyecanlanmayın, Mars'ta yaşam bulmadık.


NASA, 3 Aralık 2012'de San Francisco'da yapılacak Amerikan Jeofizik Birliği Sonbahar toplantısında robot Curiosity'nin Mars'ta bulduğu ve tarihe geçecek denilen keşifle ilgili herhangi bir açıklama yapmayacağını duyurdu.

Curiosity'nin bulduğu iddia edilen organik bileşenlerin dedikodu ve spekülasyondan ibaret olduğunun belirtildiği basın açıklamasında bu toplantıda Mars'taki toprağın yapısıyla ilgili konuların konuşulacağı belirtildi.



Curiosity'nin yaşam için gerekli olan ortamla ilgili araştırmalar yaptığını ve bu aşamada Mars'ta organik yaşam olduğuna dair herhangi kesin bir kanıt tespit edilemediğini bildirdi.

Bulunduğu iddia edilen sarsıcı durumla ilgili açıklamanın oldukça uzun zaman alabileceği de açıklamalar arasında yer aldı.

Bilindiği gibi NASA uzmanı John Grotzinger katıldığı bir radyo programında ve daha sonra e-maille yaptığı açıklamalarda Mars'ta buldukları şeyin tarih kitaplarına geçebilecek bir olgu olduğunu, dünyayı sarsabilme ihtimaline karşı sonuçları netleştirmeden açıklayamayacaklarını söylemişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder