10 Kasım 2014 Pazartesi

Gezegenlerin güneşe ve dünyaya uzaklıkları


Güneşe olan uzaklıklar (Ortalama)

Merkür 58 milyon kilometre
Venüs 108 milyon kilometre
Dünya 150 milyon kilometre
Mars 228 milyon kilometre
Jüpiter 778 milyon kilometre
Satürn 1 milyar 426 milyon kilometre
Uranüs 2 milyar 872 milyon kilometre
Neptün 4 milyar 503 milyon kilometre












Dünyaya olan uzaklıklar (En yakın konumda iken - yaklaşık)

Merkür 77 milyon kilometre
Venüs 38 milyon kilometre
Mars 55 milyon kilometre
Jüpiter 620 milyon kilometre
Satürn 1 milyar 195 milyon kilometre
Uranüs 2 milyar 582 milyon kilometre
Neptün 4 milyar 350 milyon kilometre


126 yorum:

  1. Dünya ile Mars arası 78 milyon olmalı değil mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyarınız için teşekkürler.. Yakın ortalama mesafesi sizin belirttiğiniz gibi, ama daha nadir olarak 55 milyon km.ye kadar yaklaşabiliyor. Gerekli düzeltmeyi yaptık.

      UzayBilim.Net

      Sil
    2. Keşke cüce gezegenleride yazsaydın kardeşim bilgiler için teşekkürler

      Sil
    3. Necat Taşdelen diyorki.Bu adsız kişi demek,sanki gizli bir durum varmış gibi takdim ediliyor.Olmaz böyle adsızlık.
      Yalnız gezegenlerin değil, güneş sitemindeki tüm cisimlerin,taşın tozun,Kuyruklu yıldızın, astroidin, cüce gezgenin,hepsinin güneşe olan mesafesi uzay hareket denleminden(r=-4*t^2+4*t*T-4*T^2/6)hesaplanarak
      bulunur.Burada (t= o gök cismi için gerçek zamanı,T= o gök cismi için hesaplanmış ömürdür.Mesela dünyamız için cari gerçek zaman tdünya=4,6 milyar; Tdünya=9,263 192 008 senedir.Kısacası mesafe listede gösterildiği gibi sabit değildir.Her an değişir.Zira mesafe parabolik bir vortex denklemiyle gösterilmiştir.Elips gibi uyduruk bir yörünge yoktur.Detay için benim necattasdelen@gmail adresimden bilgi alınabilir.

      Sil
    4. Hayır orospu çocugu

      Sil
    5. Ne küfür ediyon eşşek oğlu eşşek

      Sil
    6. Sensin o orospu çocuğu

      Sil
    7. Bilgileriniz için teşekkürler benim çok işime yaradı

      Sil
    8. Bilgileriniz için teşekkürler benim çok işime yaradı

      Sil
    9. Ben bu kadar uzak olduklarına inanmıyorum

      Sil
    10. Haberlerde izledim 480 milyon kilometre diyor..internetten baktım her yerde ayrı bir şey yazıyor, hangisi doğru

      Sil
    11. Vikipedi'den bak başkasına güvenme ama burası doğru

      Sil
    12. Bence saçmalık okadar astroit kuşağı var nasıl çarpmadan birde 58 bin km hızla o zaman nükleer füzeleri daha çok önceden 20000 km hızla gönderirlerdi yok güneş sitenin dışına 1970 de uydu göndermişler nasıl Bi teknoloji varmış Bi gariplik yokmu? Düşünün biraz

      Sil
    13. Çok uzak güneş ile Neptün

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Bu gezegenler eksik, Neptün gezegeninden sonra Pliton gezegeni gelmesi gerekiyordu. Güneş'e en uzak ve en soğuk gezegendir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. plüton gezegen katagorisinden çıkaralı 9 yıl oldu be kardeşim :) gezegen olması için belli şartları yerine getiremiyodu Yörünge gibi

      Sil
    2. Plüton tekrar gezegen oldu ya da olcak sanirim.
      Dünyanın oluşumu hakkında çok bilgi içeriyor ve ekseni olmamasının nedeni önemli br nedni olduundan, gezegenden daha değerli olduğu düşünülüyor. :))))))))

      Sil
    3. Pliton diye samanyolu galaksisinde bir gezegen yok
      Senin dediğine en yakın Plüton var o da gezegen değil cücegezegen

      Sil
    4. Güneş Sistemi'nde Pluton gibi 1000 lerce Cüce Gezegen var dolayısıyla Pluton'un yeniden Gezegen olarak ifade edilmesi söz konusu değil. Pluton Gezegen değil Cüce Gezegen olarak ifade ediliyor ama işin ilginç ve dikkat çekici yanı Pluton gibi bir Cüce Gezegenin 5 tane Uydusunun olması. Görece bu kadar küçük olup ta 5 tane uyduya sahip olması çok ender rastlanılabilecek bir durum. İlgili 5 uydu Uzay Maceramızda hep önemli yere sahip olacaklar ve Pluton geçmişte olduğu gibi artık Gezegen olarak ifade edilemeyecekse de bizim için Uyduları ile hep gündemde olacak.

      Sil
    5. geri zekali pluton oldu olduuu

      Sil
    6. Burada yorum yapan "insanlar" sizler ne kadar güzel insanlarsınız yaaa. Birbirinize ne güzel hitap ediyorsunuz. Bayıldım valla. Çok güldüm.

      Sil
    7. Öyle mi sen bunların küfürlerini
      okumadın galiba manyak

      Sil
  4. Plüton 2006 yılında gezegen kategorisinden çıkarıldı.

    YanıtlaSil
  5. neden yaramazlıkmı yapmış :)

    YanıtlaSil
  6. marslı bir uzay gemisi dünyaya 2saat 45 dakikada gelebiliyormuş.dünyaya en yakın konumda iken yolculuk yaptığınıdüşünürsek yaklaşık 20 milyon km hızla gidiyor demektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaynağın nedir güzel kardeşim ?

      Sil
    2. Adem Akbaş Şakanın sırası değil ;)

      Sil
    3. İnanmıyorsan git ölç.

      Sil
    4. Necat Taşdelen der ki:

      Merhaba Adsız,30 eylül 2016 00:35
      Bu adsız mesajlarda kim neyi,kimi kastediyor anlaşılmıyor."İnanmıyorsan git ölç" mesajında,ne ölçülecek açıklanmamış.Gezegen-Güneş arası mesafe olsa gerek.Gezegen-gezegen arası mesafe başka bir mesele.Onda Cosinüs formülü denen bir hesap usulü var.Gelelim gezegen-güneş arası (r) mesafesinin hesabına.Kepler teorisine göre bu mesafe ilelebet sabittir.Sarmal teorisine göre bu mesafe zamana bağlı olarak değişkendir.(r=-4*t^2+4*t*T-4*T^2/6).Burada (r=güneş gezegen arası mesafe;t=gerçek zaman,tarih değil;T=gezegenin ömrü) oluyor.Zamanımızda (t=4600000000) değerinde.Kepler teorisine göre zaman ne olursa olsun r=sabittir.Parabolik vorteks sarmal teorisinde r=değişkendir.Değişkenlik öyle küçük zaman aralıklarında farkedilmeyecek kadar azdır.Dolayısıyla mesafe değişmiyor zannedilir.Sarmal teorisi bana ait bir teoridir.Bu hususta "necattasdelen@gmail.com" mail adresinden teferruat alınabilir.

      Sil
    5. Hiçbir şey anlamadım

      Sil
    6. Zaman ve araç hızı görecelidir...
      Ben bir keresinde 15-16 km yolu bisikletle bir saatte katteddim birde hızlı pedal çevirdiydim...normalde hiç hız yapmadan 20-30 dakikada kattediğim yolu...
      ORDAKÎ milyon kilometre hesaplarının hepsi teoridir..uzay araçlarının yolculuğu atmosfer dışında spiral şeklindedirki oda yirmi otuz kilometrelik yol için bir kaç kez kez dünyanın etrafını dolaşmak manasına gelebilir..fakat öylede olsa zaman hız ve mekan uzay boşluğunda farklı olabilir...kısaca 1000 kilometrelik yolu saate 500 km hızla giderken normalde iki saatte katedebileceğine 200 saätte katedebilirsin ...tabiiki güneşin milyonlarca km uzaklıkta olduğu gibi bu benim yazdığımda sadece varsayımdan ibarettir........U.F.O. ların alemi farklı alemler..insanların alemi lerdir....

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. 1.5 dizel megan aracimla istanbuldan yola ciksam saturn merkez mahallesine ne kadar zamanda gidebilirim ve kilometrede kac kuruş yakar aracim acaba? Bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SEN COKTAN GITMISSIN HABERIN YOK:-)

      Sil
    2. Wayyyy geri zekalı meganla gidecekmiş daha ucuza gitmek için istersen LPG taktır

      Sil
    3. Sen orada yasıyosun gitmissin deli edcen beni ama gitmişsin haberin yok :D S:DSA:dSA:DS:DsAD:SAD:

      Sil
  9. Venüsü ve Jüpiteri sabaha karşı net görüyorum fakat Mars neden gözükmüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gezegenlere gore boyutu kucuk ve uzaklıkları farklı

      Sil
    2. 2015 yilinda nasıl gozuktugnu bilmiyorum ama suan parlak ve digerlerine gore biraz daha buyuk gozukuyor

      Sil
  10. Arkadaşlar,
    Gezegenlerin,güneşe en yakın en uzak mesafeleri diye bir hesap Kepler'in eliptik yörüngeleri dolayısıyla ortaya atılmıştır.Aslında yörüngeler elips şeklinde olmadığı için,böyle en beri,en öte mesafeleri de yoktur.Kepler demiş ki,yörüngeler elips olsun.Sadece demiş,farz etmiş.Olsun demiş.İspat filan yok.İnsanlarda bu faraziyeyi kabul etmişler.Onun zamanında matematikten ziyade geometri kullanılıyormuş.Yörüngeler için konik kesitler uygundur denmiş. Keplerden 50 yıl sonra Newton gelmiş,geometri esas olmak üzere işin matematiğini araştırmış.PRINCIPIA isimli bir kitap yazmış.Bu kitabı hiç bir astronomun okumadığını garanti ederim.Kitap var mı var,ama okumak yok.Okunsa kitabın A.Motte tercvümesinin 290 nıncı sayfasında Newton yörüngelerin sarmal olabileceğinden bahseder.Lakin yörüngeler sarmal olamaz çünkü ucu açık yörüngelerde cisim gökte kaybolurdu der.Olsa olsa konik kesitlerden elips olabilir der.Çünkü ucu kapalıdır der.Ancak Newton da yanılmıştır.Çünkü sarmal yörüngelerin ucu açık değildir. Kapalıdır. 1311 yılında Şirazlı Kutbettin yörüngelerin cycloidal sarmal olduğunu bildiriyor.Daha ne Newton,ne de Kepler yokken adam yörüngelerin sarmal olduğunu söylemiş.Böyle bir yörünge de en beri,en öte hesabı olmaz.Ben bu yörüngelerin hesabını yaptım ve Kutbettin'in yörüngelerinin cardioidal sarmal olduğunu gördüm.Yani kapalı uclu bir yörünge.Kapanması milyarlarca sene alıyor. Dolayısıyla bir daire düşünün önceleri bir tepe noktasına doğru açılarak genişliyor,sonra kapanıyor.Yani elips yok.Keplerin eliptik yörüngeleri,yörünge hızı çarpı güneşe olan mesafe,yani r*Vp=sabit kalmayı dolayısıyla en beri,en öte mesafeleri,değişen hızları gerektiriyor.Bu durum yörünge üzerinde ivme var demektir. Olsaydı,insan bedeni bu ivmeyi,bu zelzeleyi,bu metrodaki dur-kalk gibi sarsılmayı hissederdi.Hisseden varsa parmak kaldırsın.
    Bu yeni yörüngeler hesabını merak edenler benimle mail yoluyla irtibata geçebilir.Çünkü burada gösterilemeyecek,yapılamıyacak çizimler var.Adresim: necattasdelen@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle emeğine saygılarımı sunarım. Ancak geldiğimiz çağda cm bazında hesaplamalar yapılıyor. Yörüngeleri nasıl bir yol izlediğinin yanlış biliniyor olması imkansız.

      Sil
  11. Bu yorum iptal edildi demek ne demek

    YanıtlaSil
  12. Cebrail as ile ilgili bir hikaye var.. 7 kat semadan dunyaya hangi nedenlerle hizlica gelerek son anda yetistigini anlatiyor.. bu sureler 1 veya 2 sn hikayeye gore.. isik hizi ile geldigini dusunucek olursak jupiter civarinda yedi kat semanin ldugu sonucuna vatabilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ışık hızı zaman ve mekan ALLAHIN kainatta yaratıılmışar ıçın biçtiği ölçüdür Cebrail aleyhisselamın ışık hızıyla dünyaya indiği kanaatı yanlıştır. ALLAHın katında hızın bi ölçüsü olamaz işık hızını geçilemez oluşu yaratılmışlar içindir.

      Sil
  13. Sayın Unknown,Gökcisimlerinin güneşe olan mesafesi her an değişir. Kepler'e göre değişmez.Ben değişir olduğunu belirtmek istemiştim. İşin Cebrail aleyhisselamla ,hikayelerle ilgisi yok.Hem sonra Din kitaplarını ilim kitaplarıyla karıştırmamak lazım.Yoksa çok dertli konulara girilir,ki çözümünü Muhammet aleyhisselam, veda hutbesinde,Maide suresinin 5 nci ayetinde belirtmiiştir:Size müslümanlığı yakıştırdım.Darlanırsanız aklınıza güvenin demiştir.Öyle masallarla,hikayelerle,Allahın Azameti küçültülmemelidir.Sakat ifadeler Allaha atfedilerek,Kuran çaptan düşürülmemelidir.Kuran Hz.Osman zamanında derlenmiştir.Hafızların aklında kalan ifadelerle tertip edilmiştir.Hafızların yanlış ifadeleri kurana geçmişse,ayıklamak için maide suresini tatbik edin.
    Kendi kendinizin peygamberi olun,demek istiyor o Maide suresi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam 1. si ben bu kaynaklarını çok merak ettim. Yazdığın yazının %90 ı yanlış. Allah korusun dinden sapmayasın. Yazarken anlatmak istediğini ifade edememiş olabilirsin belki de... (Yoksa çok dertli konulara girilir,ki çözümünü Muhammet aleyhisselam, veda hutbesinde,Maide suresinin 5 nci ayetinde belirtmiiştir) cümlesinde hani yanlış anlama belki anlatmak istediğin baikaadır ama ayetler Allah'ın sözleridir, Peygamberimizinkine Hadis-i Şerif denir. Bir diğeri (Darlanırsanız aklınıza) güvenin cümlesinin kaynağını eğer yazımı okuyabilirsen yollayabilirmisin..

      Sil
    2. Ömer Alp Beyim,
      Müphem cümleleriniz dolayısıyla %90 yanlış olan yazımla neyi kastettiğinizi tahmin edemiyorum.%90 yanlışlık Kepler Kanunlarını yorumlamamda mı,yoksa burada tartışılmasının hiç de yeri olmayan din mevzuunda mı.Gerçi ben din alimi değilim,fizik alimi,astronom da değilim.Sıkı matematikçiyim.Ancak aklımda kaldığı kadarıyla Maide suresinde,ki galiba veda hutbesi sırasında inmiştir,Allah ,size islamı seçtim,zorda kalmadıkça hınzır eti yemeyin demiştir.Bu akılcı cümleyi Allah söylemiştir,veya Hz Muhammed söylemiştir,veyahut akıllı bir Müslüman söylemiştir fark etmez.Ben elhamdülillah Müslümanım ama galiba senin dininden değilim.Çünkü,Zülkarneyn olayını Kurana göre ele alırsak,adam güneşin battığı yere kadar gitmiş ve onu kara bir balçığa saplanırken görmüş.Hiç Allah kullarına sakat bilgi verir mi? Bu eski bir arap gök bilim hurafesidir ve Kurana kasten sokuşturulmuştur. Malum Kuran Hz.Osman zamanında hafızların ezberinde kalanlarla tertip edilmiştir.Cahil bir hafızın bu hurafeyi Osmana iletmediği ne malum.İşte darlandık aklını kullan demem gerekiyor.Sene 12 aydır diyen ayet var.Yanlış.Sene önümüzdeki 631 596 001 sene boyunca 12,368 ay olacaktır.Kuran bunun hesabını verecek değil.O bir iman kitabı.Ama işte darlandın,aklını kullan,hesabını yap ve sene kaç aydır bul.Kadir gecesi mühim bir gece.Maalesef dünyanın tepsi gibi olduğunu anlatan bir sure.Gece gelince tüm dünyaya gelir.Gündüz olunca tüm dünyaya gündüz olur anlamı çıkar.O gece sabaha kadar selamettit.Türkiye gecede ise selamettedir.Arjantin selamette değildir.Hiç Allah kullarının bazılarını selamete,bazılarını felakete götüren bir zamanı yaratır mı?Arjantin Türkiye gecesini kaçırdığı için felakete maruz mu kalacaktır? Bakın bu konuda suudi kafir müftüsü ne buyuruyor.Kim ki dünya top gibi yuvarlaktır derse,dönüyor derse dinden çıkmıştır.Öldürülmesi gerekir,malı hazineye kalır.Buyrun bu islami anlayışı müdafaa edin,islamdan çıkın.Burada darlandığın için aklını kullanmalısın. Dünya dönüyor deyince dağların denizlere karışacağını,kıblenin yerinin kaybolacağını,namaz kılmanın mümkün olamayacağını anlatan din,islam dini olamaz.Ben de öyle sakat Müslümanlardan olamam.Aklımı kullanır darlığı aşarım.necattasdelen@gmail.com

      Sil
    3. Sayın Ömer Alp Beyim,
      Siz din konusuna meraklı gibi görünüyorsunuz.Gerçi bu bilgileri burada dile getirmek doğru değil.Burası uzay -bilim sitesi.Ancak illa burada dincilik de yapacağım derseniz,yapmayın derim.Bakın mesela ben size yazdıklarımı internetten hemen araştırdım.Şunu buldum:Maide suresi ayet3/5:Elmalılı Hamdi'nin yorumu
      Size şunlar haram kılındı: Ölü, kan, domuz eti, Allah´tan başkası adına kesilen, boğulmuş, vurulmuş, yuvarlanmış, süsülmüş, yırtıcı hayvanlar tarafından yenmiş olup da henüz canlı iken kesmedikleriniz, dikili taşlar üzerinde boğazlananlar ve zararla kısmet paylaşmanız. Bunlar, birer yoldan çıkıştır. Bugün kafirler dininizi söndürebilmekten ümitlerini kestiler; onlardan korkmayın, yalnız benden korkun! İşte bugün dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak müslümanlığa razı oldum. Her kim aşırı açlık durumunda çaresiz kalır da günaha eğilim maksadı olmaksızın, onlardan yemek zorunda olursa, elbette Allah, bağışlayandır, merhamet sahibidir.Şimdi bu anlatılanların uzay-bilimle ilgisi olmadığı açıktır.Ben size göre elhamdülillah Müslüman bir papazmıyım yoksa?Türkçe ezan okumuş bir eski adamım,matematikçiyim.Hadis nedir,kuran nedir bilirim.Kuranın elden geçirilmesi gerektiğine inanıyorum.

      Sil
    4. Sayın Necat Taşdelen,
      yaklaşık 1 buçuk 2 saattir yorumlarınızı okuyorum belli başlı konularda taktir edilecek çabanız ve azminizi anlayabiliyorum.
      Bilgi vermek bilgiyi dağıtma hevesinizede alkışlıyorum tabi ki din ile bilimi aynı tarafta tutmayıp, aynı şekilde karıştırmamak gerekir fakat şunu da unutmayalım ; hicr suresi 9. ayetinde İnnâ nahnu nezzelnâz zikre ve innâ lehu le hâfizûn(hâfizûne)buyrulmuştur mealinde ise Muhakkak ki zikri (Kur'ân-ı Kerim’i), Biz indirdik. O'nun koruyucuları (da) mutlaka Biziz buyrulur. Yani hafızların akıllarında kalanlardı şunlardı bunlardı olaylarından ziyade kur'an-ı kerimin doğrudan koruyucusu Cenab-ı Hak'tır. Tasavvufta din'in büyük çoğunluğu kalpten yapılan yani niyetleriniz önemlidir fakat amellerinizinde niyetlerinizle uyuşması gerekmektedir. Hadis-i Şerifte peygamber efendimiz (s.a.v.) günümüz teknolojisini anlatan hadislerde mevcuttur okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca kur'an kul yapısı olamayıp ilahi bir kudretin kanunları (farzları)'dır. Elden geçirilmesi mümkün olmayıp en ufak bir noktalama işareti değişikliği bile farklı anlamlar taşıyabilme riskini gösterir ve bunu incilde zeburda tevratta olduğu gibi insanların kendi lehine çevirebilme riskide göz ardı edilemez. Cenab-ı Hak Kur'an-ı Kerimi o günün şartlarına göre değil kıyametin kopacağı güne kadar hazırlayıp muazzam bir rehber bizlere sunmuştur.
      Türkçe kur'an ve Türkçe ezan gibi kavramlar söz konusu değildir. Çünkü arapça çok zengin bir dildir hala günümüzde dahi bazı kelimelerin anlamları türkçede malesef bulunamaktadır. Arapça kalması en doğrusu olacaktır ki biz rehber olarak Kur'an-ı Kerimi edinmeliyiz, anlayamadığımız noktalarda hadislere bakmalayız hala gene bişey bulamıyorsak anlayamıyorsan dini büyüklere alimlere yönelmeliyiz hala birşey bulamıyorsak ne aradığımızın farkında değilizdir o zamanda vicdanımıza yönelmeliyiz. Unutmayın ki " Vicdan, Allah'ın konuştuğu yerdir. Yalan söylemez.".

      Saygılarımla..

      Sil
    5. Yani anlamadan hurafelerle devam edelim diyorsunuz... Bu düşünceler nedeniyle hala bir adım öteye gidemedi Müslümanlar, ama yakalarından düşmedi bu çıkarcı düşünceler bir türlü..

      Sil
    6. Yani anlamadan hurafelerle devam edelim diyorsunuz... Bu düşünceler nedeniyle hala bir adım öteye gidemedi Müslümanlar, ama yakalarından düşmedi bu çıkarcı düşünceler bir türlü..

      Sil
    7. Necat Taşdelen dedi ki
      Sayın Teknoloji sayfası,16 Eylül 2016 11.12
      Ben Müslümanım ama galiba sizin dininizden değilim. Burası da dini konuların görüşüleceği bir yer değil.

      Sayın Unknown 19 Eylül 2016 10 .32
      İslama sokuşturulmuş arap hurafeleri beni ilgilendirmiyor.Zulkarneynin güneşin battığı yere kadar gittiği ve onu kara bir balçık içine girerken gördüğü hikayesi,Allahın kullarını sakata sürüklemesi değildir.Arap cahiliye döneminin astronomi bilgisinin Kurana sokuşturulmasıdır.Hiç Allah böyle sakatlıkları ayet diye kuranda olsun istermi.Hiç kullarını yanıltmak ister mi.İpe sapa gelmeyen bilgileri,hurafeleri,Kurana sokar mı.Düşünün bakın Kadir suresinde maalesef dünyanın tepsi gibi düz olduğu anlatılıyor.Bence o sure de cahil ,hurafeci araplar tarafından tahrif edilmiştir.Bugün bile Suudinin gavur müftüsü "kim dünya dönüyor derse,dinden çıkmıştır.Katli vaciptir.Malı hazineye yazılır" diye fetva veriyor.Dönya dönseydi,dağlar alt üst olur,kıblenin yeri şaşar,namaz kılamazdık diyor.Ben buna islami kisve altında gavurluk derim.

      Sil
    8. Necat Taşdelen dedi ki
      Bu sitenin mesaj tarihleri karışık. Admini düzeltme gayreti göstermiyor

      Sil
    9. Merhabalar.. Sitenin mesaj tarihlerinde herhangi bir karışıklık yoktur. Eğer yeni bir mesaj gönderirseniz en altta, daha önce gönderilen bir mesaja cevap yazarsanız o mesajın altında çıkar. Bizim bu konuda herhangi bir müdahalemiz söz konusu değildir.

      Saygılar, sevgiler..
      Site Yönetimi

      Sil
    10. adamım akledin demişsinde biraz sende akletsen keşke çok iyi araştırmıssın ama eksik sanki öncelikle şunu belirtmem sana bilimi araştırıken dini kenara koy demiyor sana sana allah bu birincisi ikinsi allah ilk ayetinde oku der okudan ne anlıyorsun bilemiyorum ama benim anladığım kitap oku kuran oku değil kendini oku kainatı oku yaratılmışları oku o zaman dostum bilim de allahın bir ayetı olmuyormu ve ki “Kesin olarak bilesiniz ki bu zikri (vahyi, Kuran'ı) kuşkusuz biz indirdik ve onu mutlaka koruyan da yine biziz.” (Hicr, 15/9) ... Yani Allah Teâlâ, bununla Kur'ân'ın fazlalık veya noksanlıkla bozma ve değiştirmeden korumasını üzerine almış ve korunarak kalmasını anlatmıştır. sen o zaman bu ayeti inkar ediyorsun ha dersenki hadislerde kutubi sittde bir arştırma yapılsın tmm diycem kaldıkı cahil araplar demişşsin unutma dostum peygamberler cahilliğin sapıklığın olduğu yerlere gönderilmiştir hidayete ermeleri amacı ile inanmış kavme peygamber gelmez zaten diğer konu allah senin kültüründe yahut ingilizin kültüründe hitab etmemz o kavmin anlayacağı dilde hitap etmiş onların yaşayışını baz alınarak yoksa nasıl anlamalarını bekliyoruz tarihsel bakamıyor kendi pencerenden bakıyorsun olaya iki dakkada bunların cevabını bulabilirsin nette fakat cevap bulma dostum ciddi bir araştır süzgecinden iyi geçir doğru kaynaklara bak bu arada netten bulduğun bir kaç sapık islam alimi diye kişileri ölçü alma madem matçısın bak bunlarda var 805-Cabir Bin Hayyan : ( 721 – 805 ) Atom bombası fikrinin ilk mucidi ve kimyanın babası sayılır. Maddenin en Küçük parçası atomun parçalana bileciğini bundan 1200 sene önce söylemiştir. Avrupanın henüz sıfırdan haberi olmadığı bir dönemde Cebir kitabı yazan ve ''Sıfırı '' bulan müslüman bilim adamı Harezmi daha bunu gibi çok matematikçisin diye bunlar yayar sana :))

      Sil
  14. Necat hocam bilginize saygiliyim ancak her gercegin de bir hikayesi vardir.. sizinde cocukluk hikayeleriniz var.. gecmisinizin bir baskasi tarafindan uydurma hikayeler olarak tanimlanmasi gercekci bir yaklasim olmaz.. dini hikayelerin de gerceklk payi olabilir.. yerinizde olsam bahsettigim hikayenin gerceklik payini arastirirdim.. meslegim uzay bilimleri ile ilgili degil.. siz sanirim ilgilisiniz.. arastirip yayinlayin derim

    YanıtlaSil
  15. Sayın Kurt Kib birader,
    Işık hızı diye bir ölçme mesafesi var.Bu hızı ölçmüşler,Galiba 300 000 km/sn bulmuşlar.Yaptığınız hesapla yedi kat gök'ün Jüpiter mesafesinde olduğunu anlatan hikaye,masal olsa gerek.Kuranda böyle bir kayıt olduğunu hiç okumadım.Hem alemin büyüklüğü böyle sınırlı hesaplarla açıklanamaz. Allahı çaptan düşürür.Maddiyatçılık yaptırır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. syn nejat taşdelen
      size hikaye konusunda kesinlikle katılıyorum islam dini hikaye dini değildir fakat “Allah O yüce Yaratıcıdır ki yedi kat göğü ve yerden de onların benzerini yaratmıştır. Allah’ın emri ve hükmü bunlar arasında inip durur ki, Allah’ın her şeye kadir olduğunu ve Allah’ın her şeyi ilmiyle ihata ettiğini/kuşattığını (O’nun ilmi ve kudreti dışında hiçbir şey olmayacağını) siz de bilesiniz.”(Talak, 66/12) ama bu yedi gök neyi ifade eder bilemiyoruz fakat zamanda göreceli değilmidir zaman yaratılmış için değilmidir o yüzden bu hikayeler allahın azametini küçültür

      Sil
  16. Arastirmanin kucugu buyugu olmaz. Kimse de capindan bisey kaybetmez. Bilim basit buluslar ile insa edilmistir. Siz buyuk sorular ve cevaplar pesinde iken nobeli burnunun ucunu gorenler almakta. Birader.. bildigin gibi yap.

    YanıtlaSil
  17. Face te ki kır saçlı zat iseniz eger.. kusuruma bakmayın.. birader derken gercekten kardes manasinda dediginizi dusunuyorum simdi.. ustelik 7 kat gok ile ilgili bir paylasim da yapmissiniz.. neyse ben yine ayni fikirdeyim lakin saygi da kusurum oldu ise affola.

    YanıtlaSil
  18. Face te ki kır saçlı zat iseniz eger.. kusuruma bakmayın.. birader derken gercekten kardes manasinda dediginizi dusunuyorum simdi.. ustelik 7 kat gok ile ilgili bir paylasim da yapmissiniz.. neyse ben yine ayni fikirdeyim lakin saygi da kusurum oldu ise affola.

    YanıtlaSil
  19. Sayın Kurt Kib Birader,
    Saçımda hiç kara kalmadı.Tamamen akardım.Ben daha ilk okulu yeni bitirdiğimde,Ortaköy Cavitağa mahalle camisinde Türkçe ezan okumuştum.Oğlum hacı.Ama bende iş yok.Papaz okulunda tahsil gördüm.Dini duygularım ilmi duygularımın önüne geçemedi.Bu 7 kat gök şüphesiz kuranda geçiyorki söylediniz.Şimdi ışık hızı saniyede 300 000 km hesabıyla 2 saniyede(yani sizin zannınıza göre) 7 kat gökün dünyadan uzaklığı 600 000 km oluyor.Allahın yarattığı alem bu kadar küçük mü demek istediniz.Siz alemin sınırı olarak Jüpiter gezegenini mi hesaplıyorsunuz.Bak işte bu olmadı.Böyle hesaplarla Allahın varlığı,büyüklüğü ispat edilemez.Ancak Kurana sokuşturulmuş ifadeler varsa,o ifadeler Allahı kullarının gönlünde çaptan düşürür.Bunu önlemek için Hz.Muhammet'e veda hutbesinde inen Maide suresinin 5 nci ayetini rehber olarak kullanmak gerek.Mealen der ki,"size islamı beğendim.Başkaca yol göstericiniz gelmeyecek,siz kendi kendinizin peygamberi olmalısınız"

    "neyse ben yine ayni fikirdeyim lakin saygi da kusurum oldu ise affola" demişsiniz.Estağfirullah.Herhangi bir saygısızlık söz konusu değil.Ancak"ben yine ayni fikirdeyim" derken fikrinizdeki aynılık ne demek anlayamadım.Eğer dini konulara girmek niyetindeyseniz,velev ki sakat fikirleri bile tartışsak,Allahın rizasını kazanırız felsefesidindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maide suresi 5. ayet.

      "Bu gün size temiz ve hoş şeyler helâl kılındı. Kendilerine kitap verilenlerin yiyecekleri size helâl, sizin yiyecekleriniz de onlara helâldir. Mü’min kadınlardan iffetli olanlarla, daha önce kendilerine kitap verilenlerden olan iffetli kadınlar da, mehirlerini vermeniz kaydıyla; evlenmek, zina etmemek ve gizli dost tutmamak üzere size helâldir. Her kim de inanılması gerekenleri inkâr ederse, bütün işlediği boşa gider. Ahirette de o, ziyana uğrayanlardandır."

      Sil
    2. Gezegenlerin güneşe olan mesafeleri ile Maide suresinin ilgisi ne? Dindarcılık oynayacaksak,ben dindar değilim.Başkasıyla oynamalısınız,ama bu bilim sitesinde değil.İmam hatip sitelerine yazmalısınız.Hem sonra adı sanı bilinmeyen kişilerle yazışma olmuyor.Adınız yok mu?Notunuzu kime gönderdiğiniz de belli değil.Kim kime ne gönderdi bilinmeli.

      Sil
    3. Adamlar kafayi islamla bozmus hep gericilik hep gericilik..gordugunuz gibi ilim ve bilimle ugrasanlari cekemiyorlar ben olsam bunlara cvp bile vermem.

      Sil
    4. Adamlar kafayi islamla bozmus hep gericilik hep gericilik..gordugunuz gibi ilim ve bilimle ugrasanlari cekemiyorlar ben olsam bunlara cvp bile vermem.

      Sil

    5. Necat Taşdelen der ki:
      Askin Bey,
      Cevap yazarak,anlamalarını umarak hem ilmi,hem dini konuda sevaba girmiş olursunuz.Mesela ben Müslümanım ama yobaz fikirlilerin dininden değilim.O yobazlar kabahatlarına Allahı ortak ederler.Dünya dönmez derler,tepsi gibi düzdür derler,Zülkarneyn Güneşin battığı yere kadar gidip onun kara bir balçığa daldığını gördü diyen ayete Allah lafı derler.Hiç Allah yalancılıkla,sahtecilikle,cahillikle şereflendirilir mi.Kendi saygısızlık ve şerefsizliklerini Allah'a yüklemek günahların şahıdır.Onlara böyle yapmayın demek,cevap vermek,sevaptır.Sizde vermelisiniz.

      Sil
    6. Delinin biri kuyuya taş atar 40 akıllı çıkaraz , 2 sn de indi cebrail diyor ışık hızı en yüksek hız diyip ordan hesap yapıyor , diğerleride bunu ciddiye alıp cevap veriyor ( benim yaptığım gibi ) , en azından bilgili insanlarında ülkemde bişeylerle uğraştığını farkettim teşekkür ederim.

      Sil
  20. Sayın Kurt Kib birader,
    Benim 2009 dan beri yaptığım uzay yörüngeleri konusunda bir araştırmam var.Şu günlerde pes etmek üzere son gayretlerimi gösteriyorum. İlgilenirseniz benimle mail üzerinden "necattasdelen@gmail" adresiyle irtibat kurabilirsiniz.Keşke araştırma yazılarım bu dar çerçeveye sığabilseydi de herkese derdimi anlatmak mümkün olsaydı.

    YanıtlaSil
  21. Arastirmanin kucugu buyugu olmaz. Kimse de capindan bisey kaybetmez. Bilim basit buluslar ile insa edilmistir. Siz buyuk sorular ve cevaplar pesinde iken nobeli burnunun ucunu gorenler almakta. Birader.. bildigin gibi yap.

    YanıtlaSil
  22. Merhaba Kurt bey,
    "Birader.. bildigin gibi yap." derken ne dediğinizi anlayamadım.Neyi biliyorum ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mesaj daha once atilmisti.. hani su affola dedigim meaajdan once.. karisiklik var meaaj siralamasinda 😊

      Sil
    2. Gulucuk atiyorum soru isareti gidiyor.. sorry

      Sil
    3. Gulucuk atiyorum soru isareti gidiyor.. sorry

      Sil
  23. 2016.01.20 tarihinde "Unknown" isimli yorumcudan (kaynağın nedir güzel kardeşim ?) şeklinde bir yorum geldi.Bir şey anladım diyemem. Neyin kaynağı denmek isteniyor?Ancak tahminde bulunup bir görüş yazmam mümkün.Uzay yörüngeleri elips değildir demiştim. Muhtemelen bu deyişimin kaynağı nedir denmek istendi. Newton'un evrensel çekim kuvveti radyaldır, yanlamasına bir çekim bileşeni, yoktur demekten Fp=m*dVp/dt=0 yazılınca gök cisminin dolanım hızı Vp=ilelebet sabit bulunur.Bununla da enerji sakınımının diferansiyel denklemi çözülünce [r=-4*t^2+4*t*T-4*T^2/6] olan uzayda hareket denklemi bulunur.Bu elips değildir,Polarda bir sarmal,Kartezyende bir paraboldur.Tıpkı eğik atışlar denklemi gibidir.Böyle matematik ve fizik karışımı yazılar burada yayınlanınca okuyucuyu bunaltır.İyisi detayları mail ile sormaktır.Tam 6-7 yıllık anlatılacak var. necattasdelen@gmail.com.Unknown değil.Known yani.

    YanıtlaSil
  24. Sayın Mali Ylmz 21 Ocak 2016 23:15 demiş ki
    O gezegenlere göre boyutu kucuk ve uzaklıkları farklı
    Girilen yorumlarda kimin yorumuna yorum yapıldığı kişi adıyle belirtilirse doğru olur.Yokdsa her yorumu kendine alınmak kusuru doğuyor.Tıpkı bu benim yaptığım gibi bir kusur.

    YanıtlaSil
  25. Kıymetli arkadaşlar,
    Sizlere 1311 yılında Şirazlı Kutbettin'in gök cisimlerinin sarmal yörüngeler olduğunu anlatan teorisini Newton kanunlarıyla anlatmak isterdim.İnanılmaz yenilikler var. Ancak bu sitede grafik çizmek,göndermek imkanı yok. Anlatabilmem için benim mail adresimle irtibatta olmak gerekiyor.Tabii sitenin yayın haklarını da ihmal etmemek lazım.Anlatacağım sarmal yörüngeler teorisinin 7 yıllık bir geçmişi var.Uzun hikaye.Aslında siz google dan Şirazlı Kutbettinin teorisine erişebilirsiniz.Benim katkım işin matematiğidir.Newton bile Şirazlı kutbettini bilmesi gerektiği halde,anlayamamış.Kepler hiç anlayamamış.Bakın bunca karışık hesaplar bu sitede izah edilemez.Sadece meraklısına anlatmak doğrudur.Dolayısıyla merak eden olursa benimle mail yoluyla irtibata geçmeli ve siteye de bilgi vermeli.Adresim "necattasdelen@gmail.com" dur.Biliyor musunuz,Osmanlının astronomi bilgelerinden Takiyuddinin İstanbul Tophane sırtlarındaki zamanın en modern rasathanesi,kadı fetvasıyla,böyle bir borudan göklere bakarak meleklerin bacaklarını seyretmek istiyorlar.Bu iş günahtır.Rasathaneyi yıkınız denmiştir.Astronom Takiyyuddin,kurtardığı eşyalarıyla Fakrü zaruret içinde sığındığı gecekondusunda vefat etmiştir,Üzülmeli değil miyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.youtube.com/results?search_query=d%C3%BCnya+d%C3%BCz+diyen+adam şu videodaki adam dünyanın tepsi gibi düz olduğunu iddia ediyor. hatta NASA yalancı imiş. uzaya hiç çıkan olmamış. bazı teknik liseliler de bu adam destek veriyor. çoğuyla üç ay boyunca tartıştım, tırlattım. en son işte dedim ki bize göre en batıdaki alaska ile en doğuda yer alan rusyanın en doğusu bering boğazında birleşiyor. ve aralarında sadece 92 km var. bering boğazı alaska ile rusyanın doğusunu birleştiriyor. dedim bana verilen almanyada türk döneri satılıyor cevabı ile tırlattım. ve pes ettim. siz bu adamı ve ona destek verenleri ikna edebilir misiniz?

      Sil
  26. Geçmişler olsun muhterem.Dünyanın düz olduğu,Türkiyede geceyken Amerikada da gece olması gerektiğini anlatan haberlerim var.Kadir suresi var.Kadir gecesi nedir bilir misin diyor.O gece bütün emirler dünyaya iner diyor.Gündüz olan yere inmez anlamında diyor.Türkiyede gece ise Türkiyeye iner,Amerikada gündüz olacağı için Amerikaya inmez anlamı çıkıyor.Dünyanın düz olduğunu ima eder.Kur'an da Zulkarneyn hadisesi anlatılırken,denir ki,Zulkarneyn güneşin battığı yere kadar gitti (demekki gitmiş)ve onu bir çamur bataklığına girerken gördü.Suudi bir yamyam müftü,kim ki dünya yuvarlaktır der,boynu vurulur diyor.Sıkıysa ben müslümanım ve de dünya yuvarlaktır de bakalım.Hiç Allah kullarını yanlış bilgilerle donatır mı.Kuranda geçen, zamanımıza göre sakat deyimler bence Allah kelamı değil,Hz Osman zamanında Kuran derlenirken,bazı cahil Arapların kurana sokuşturduğu kişisel sözleridir.Bütün bunlardan,bu sakatlıklardan sıyrılmak için Maide suresini anlatımında bir müslüman olmak kafi.Sure diyor ki,artık size peygamber gelmeyecek,siz kendi aklınızla doğru yolu bulacaksınız,size islamı yakıştırdım.Aklınız var,diyor.(Veda hutbesi).Bırakın o cahilleri,kendi kusurlarını Allah'a yükleyerek cehennemlik olsunlar.Siz islam kalın.Allahı suçlayan o cahillerle uğraşmaya değmez.Onlara Newton kanunlarını da anlatman mümkün değildir.Göğe doğru atılan bir taşın bir parabol çizerek dünyaya düştüğünden bahsedemezsin.Parabol de ne demek ki deyiverir.Şaşırırsın.

    YanıtlaSil
  27. Bu bir yorum değil.Yeni bir başlığın araştırılmasını istiyorum.Şöyle ki Keplerin uzay fiziğine göre 2016 senesinin mayıs 22 sinde mars ile dünya hizaya gelecekmiş.Oysa Kepler yasaları sakattır diyen sarmal teorisine göre hizaya gelme 2016 mayıs 27 sinde oluyor. Şurda 1 ay kadar bir zaman kaldı.Hizaya gelme 22 mayısta mı yoksa 27 mayısta mı olacak.Konuyla ilgilenebilecek arkadaşların rasathanelerden alacakları bilgileri,yahut gazetelerden öğrenecekleri bilgileri bu siteye girmelerini rica edeceğim.Bilgiyi veren kaynağın doğruları yazdığından da emin olmak gerekiyor. Ezberden yazılanlar değil.Ezberden yazılanlar Kepler yasalarıdır.Hiç bir ispatı yoktur.Keplerin arzusu üzerine var sayılmışlardır.Ben birkaç rasathaneye sordum cevap bile vermediler.Haram maaş alıyor sayılırlar.

    YanıtlaSil
  28. Burda bile din ile ilgili konular görmek zorunda kalıyoruz. Bir şeyi keyifle okuyup öğrenemeyecek miyiz. İlimi tartışacağımıza illa dini tartışıyoruz. Her ilime Allah ile ilgili cümleler katıp tekrar kuran'ı ispatlama çabasındasınız. Kardeş ba na ne. Senin dininden. Kitabından. Neyseki kitabı okuyan biri çıkmış da aynı dilden kitaptan ağzının payını vermiş yoksa bilgilerine rağmen bilgisiz gösterilme çabasında bayrak açılmış. Şuraya bakınca tek yorumum var 'merhaba din' çünkü her bilim konusunun altında müslümanların kendi kitabını ispatlama çabasını görüyorum. Mecburmuşum gibi! Bıktık bıktık. Böyle her yayınlanmış bilgide, bilgiyi okumadan videoysa izlemeden , altındaki yorumlara bakın. İnancın insanları ne kadar ezik ve sınırlı hale getirdiğini görün.

    YanıtlaSil
  29. AY'a çıkamayan NASA, MARS'a ne zaman gidebilir?
    GÜNEŞ Yıldızı'nın etrafında döndürülen
    küresel gezenlere uzaklıkları ortalama;
    Güneş-Dünya ---> 150 000 000 km.(150 milyon)
    Güneş-Mars ---> 228 000 000 km.(228 milyon)
    DÜNYA ile Güneş etrafında döndürülen MARS gezeni arasındaki uzaklık ise en yakın konumda iken yaklaşık;
    Dünya-Mars ---> 55 000 000 km. (55 milyon)
    DünyA-Ay arası tahmini mesafe;
    ---> 384 000 km. (384 bin)
    O halde; 1969 yılında apollo projesi ile Ay'a gittiğini iddia edenler,
    1- NEDEN halen gelişmiş teknolojik uzay @raçları ile robot bile gönderemiyorlar.?
    2- 384 bin km. uzaktaki Ay'a 48 yıldır gittiğini iddia ettiği yolculuğu geliştirip tekrarlayamayan NASA holywood film senaryosu yalanı mı izletti bize?
    3- 2030 yıllarında planladığı 55 000 000 km. (55 milyon) uzaktaki MARS filmi gerçekleşebilir mi?

    YanıtlaSil
  30. Necat der ki:
    Zannedersem Mars-Dünya arası mesafe 780 günde bir en yakın konumdan geçer.Sondan bir önceki hizaya gelme 08.04.2014 tarindeydi.Buna 780 gün ilave edilince 27.05.2016 tarihine varılır,Yaklaşık olarak en yakın mesafe Marsın yörünge yarıçapından,dünyanın yörünge yarıçapı çıkarılarak bulunur: 227939150-149597890=78 341 260 km.Bu mesafe sabit değildir.Aşağıdaki tabloya göre değişir Marsa bir roket gönderilecekse bu tarihler esas alınacktır.
    tarih D-M arası mesafe
    27.05.2016 78341342,73
    16.07.2018 78341590,92
    03.09.2020 78342004,58
    23.10.2022 78342583,69
    09.12.2024 78378197,96
    28.01.2027 78374785,64
    19.03.2029 78344304,52
    08.05.2031 78343383,53
    26.06.2033 78342627,98
    15.08.2035 78342037,89
    Bu excel tablosu ref 2015.01.08 B esas M-D hizalama hesabından çıkarılmıştır.Sayfa 5;Kolon T-X;satır 19/6205

    YanıtlaSil
  31. Necat Taşdelen dedi ki:
    Dünya ile Mars arasındaki en kısa mesafeyi araştırırken,sondan bir önceki 08.04.2014 tarihli hizaya gelmeden sonra en kısa mesafenin 78341343 km den,10 yıl içinde 36938 km artarak,anormal bir sıçrama yapacağını hesapladım.Ancak sıçramanın sebebini yorumlayamıyorum.Bu hesabı Nasa'ya sormak gerekebilir.

    YanıtlaSil
  32. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  33. Oğuzhan Bey,Yorumunuzu silmişsiniz.Kızınız Yasemin Hanıma ne yazacağımı bilemiyorum.Saygılarımla.necattasdelen@gmail.com

    YanıtlaSil
  34. venüsün dünyaya uzaklığının 41 milyon km olduğunu sanıyordum

    YanıtlaSil
  35. Bir zamanlar bir yabancı belgeselde gezegenlerin aynı düzlemde olmayan elips yörüngeleri sebebiyle güneşe yaklaşıp uzaklastiklari ve sıralamanın değiştiğini izledim. Sıralama değişir mi. Yoksa değişen uzaklık az midir

    YanıtlaSil
  36. Mevcut gök fiziği (Kepler Kanunları)dolayısıyla tüm dünya 400 seneden beri kandırılmaktadır: yörüngeler elipstir denilir. Yörüngelerde alanlar kanunu r*Vp=sabit geçerlidir denir.Kesinlikle sakat bir inanış telkinidir.Yörüngeler elips değildir.Parabolik bir vortex sarmaldır.Çekim yönüne dik issarmaldırtikamette,yanlamasına bir çekim kuvveti bileşeni yoktur.Buradan da alanlar kanunu yok,sadece Vp=sabit dolanma hızı var çıkarılır.Bu hız ifadesi enerji sakınım denklemine uygulanınca yörünge denklemi r=-4*t^2+4*t*T-4*T^2/6 olarak ispat ediliyor. Bu denklem elips değil,birsarmaldır.Ortaokulda,lisede okuduğumuz paraboldür.Üniversitede astronomi hocalarının elinde ,rezil
    edilmiş bir kandırmaca aleti olmuştur.Bu konuyu ben tam 51 senedir inceliyor,araştırıyorum.Hiçbir Kepler fiziği hocasını ianadıramadım.İnanmaları yasaklanmıştır.Bilfarz periyod kanunu da sakattır.Dünya için sene her seferinde,her dolanımında 365 gün değildir.Otomatikman ışık yılı mesafe birimi de yanlıştır.Şimdi bu yanlışlara dayanarak soru sormak hatalıdır.Öncelikle bu yeni uzay sarmal teorisine akıl erdirmek gerekir,Teori bende kayıtlıdır. Şaşırtıcı uzay kanunları vardır.

    YanıtlaSil
  37. Ben astral yolculuk yaptım uzaya

    YanıtlaSil
  38. Biraz anlatırsan sevinirim

    YanıtlaSil
  39. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  40. Bilimsel gösterimleri nedir

    YanıtlaSil
  41. Ben necat tasdelen kafirine sunu soylemek istiyorum.ben matamatikciyim diyor.sen matamatikci degil tuvalet bekcisi bile olamazsin.sana orumvek beyinli desem orumceklere hakaret olur.kurani inkar ettin yetmedi islami asagiladin yetmedi kadir duresini asagiladin yetmedi Allahi yalanvi konumuna dusurdun yetmedi bide ben sizin dininizden degilim deyip hskaret ettin.kus beyinli oncelikle kadir suresini bile anlamamissin bide matciyim diye hava atiyosin.kadir suresi sana dunya tepsi gibi demiyoki ,sapsal ogece melekler inerde iner diyor.turkiyede kadir gecesi konum itibari ile amerikadan bir gun once gelir yani ramazanin 27gecesi kadir gecesi ise turkiyede,amerikada ise 27gece bir gun sonra olur.yani amerikada kadir gecesi bir gun sonra kutlanir.sen bunu anlamiyacak kadar sapsalsin eee nefe olsa imansiz akil ne yapsin.

    YanıtlaSil
  42. Yani şuan şura bi gökbilimcisi yazsa söylese

    YanıtlaSil
  43. Your style is very unique compared to other people I’ve read stuff from. Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this page 온라인카지노

    YanıtlaSil
  44. Very good article post. Really looking forward to read more. Really Cool. 토토

    YanıtlaSil
  45. good post, there are nulled themes here : nulled themes

    YanıtlaSil
  46. http://www.uzaybilim.net/2011/11/gezegenlerin-gunese-ve-dunyaya.html

    YanıtlaSil
  47. thank you for this post. creed 3 streaming

    YanıtlaSil
  48. Çok para lazım marsa

    YanıtlaSil
  49. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  50. Toyran oğlu,Cebrail yaratilmislardan degilmi, takyonlari araştır

    YanıtlaSil