18 Ekim 2012 Perşembe

Tayyip Erdoğan: "Uzaya yerleşmeliyiz."


Başbakan Erdoğan Azerbaycan'da katıldığı ECO (Ekonomik İşbirliği Topluluğu) toplantısı sonrası, dönüşte uçakta gazetecilere kapsamlı değerlendirmeler yaptı. Bunların içerisinde Erdoğan'ın bir hayali de vardı. 

Başbakan Erdoğan, çağımızda uydu sistemleri, uzay ve havacılık endüstrisindeki gelişmelerden bahsederek bu gelişmelerin uzağında kalmanın ülkemiz için büyük bir kayıp olacağından söz etti.

Bunlara sahip olmadan güçlü bir ülke olunamayacağını işaret ederek havacılık ve uzay teknolojileriyle "uzayda yer almak" gerektiğini vurgulayıp, bu konuda yapılan çalışmalara ağırlık verildiğini belirtti.

Bugün'den Vedat Bilgin'in haberine göre; Başbakan "Atak" helikopterini, insansız hava araçları üretimini, uçak sanayiinde yapılan çalışmaları anlatırken, ümit verici gelişmelere hazır olmamız gerektiği kanaatini oluşturdu. Şüphesiz bu teknolojiler Türkiye'nin konumu açısından stratejik bir değere sahiptirler.

Başbakan Erdoğan, Avrasya coğrafyasında istikrar ve barışın kurulması için ekonomik işbirliğinin genişletilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda alınacak kararların uygulanması halinde, sadece bölge ülkeleri bakımından değil, dünya barışı için de önemli sonuçlar elde edileceği değerlendirmesini yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder