1 Aralık 2012 Cumartesi

Uzay Kampı'na ilgi Mars çalışmalarıyla birlikte arttı.


NASA, bugüne kadar ürettiği, gezegenler arası en zeki gezginci robot olan Curiosity’i (Merak), geçen ağustos ayında Mars’a indirdi. Bu gelişmeyle birlikte uzay çalışmalarına ilgi, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de arttı.

Dünyadaki sadece üç tane benzeri olan, İzmir’de kurulu Uzay Kampı Türkiye’nin Mars konseptli ve robot aktiviteli sömestre programının rezervasyonları, ilköğretim öğretmen ve öğrencileri tarafından haftalar öncesinden dolduruldu.


Söz konusu programda Mars’ta yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veriliyor, bilgisayar programıyla robotlar tasarlanıp Mars’ta nasıl kullanılacakları uygulamalı olarak gösteriliyor.

Konu hakkında açıklama yapan Uzay Kampı Türkiye Yurtiçi Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Emre Aday, “Kamp programlarımızda teleskopla gökyüzü gözlemleri, Mars kolonisi dizaynı, robot dizaynlarıyla Mars görevleri gibi özel etkinlikler düzenliyoruz. Öğretmenler ve aileler, programlarımızı öğrencilerin eğitimindeki tamamlayıcı bir unsur olarak görüyor. Yurtdışından da bu eğitimi almak için gelen öğrenciler var.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder