1 Nisan 2013 Pazartesi

Uzaya gidecek UFO talihlisi belli oldu: Ercan Kaygısız


Uzaya gidecek UFO talihlisi Ercan Kaygısız
'UFO Beni Uzaya Götür' kampanyası ile Türkiye'den uzaya gidecek ilk Türk, İzmir'den çekilişe katılan Ercan Kaygısız oldu. Kampanyaya katılanlar arasında talihliyi belirlemek için Sapphire binasında çekiliş yapıldı. Sunuculuğunu Burcu Esmersoy ve Pascal Nouma'nın yaptığı çekilişte; İzmir'den katılan Ercan Kaygısız uzaya gidecek ilk Türk olarak belirlendi.

Burcu Esmersoy, Ercan Kaygısız'a canlı yayında telefon bağlantısı yaparak çekilişi kazandığını söyledi. Ercan Kaygısız, önce bunun 1 Nisan şakası olup olmadığını sordu. Kaygısız telefon görüşmesinde sözlerine şöyle devam etti: "Heyecanlandım. İlk kez böyle bir hediye kazanıyorum. Benim için ilginç bir deneyim olacak. Bu eğer 1 Nisan şakası değilse gerçekten çok ilginç bir hediye olacak."

Pascal Nouma'nın kendisini uzaya götürmesini söyleyen Ercan Kaygısız, salondakileri kahkahaya boğdu. Pascal Nouma, Galatasaraylı olduğunu söyleyen Ercan Kaygısız'a, Galatasaray'ın Real Madrid ile oynayacağı maç için başarılar diledi.


''UFO Bizi Uzaya Götür'' ile AnadoluAjansi

Çekiliş sonucunda uzaya gidecek talihlinin İzmir'den çıktığını belirten UFO Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Yeşil, "İnşallah talihliyi sağlık kontrolünün ardından uzaya göndereceğiz. Firma olarak birçok yeniliğe imza attık. Bu kampanyanın benzersizliği bizi çok heyecanlandırıyordu. İnsanlara uzay duygusunu yaşatmayı amaçlıyorduk. Yer çekiminin 0 olduğu bir yerde yaşamanın duygusunu yaşatmak istedik." diye konuştu.

Çekilişi kazandıktan sonra ilk önce eşini aradığını ve ilk başta eşinin inanmadığını söyleyen Kaygısız, “Eşim önce 1 Nisan zannetti ve inanmadı sonra olayın ciddiyetinin farkına vardığı zaman tepkisi ise “Gerçekten gidecekmisin, bizi bırakacak mısın?' oldu. Bende de detaylı bilgi yok ama içimde heyecan ve merak var. Eğer gidersem yanıma müslüman Türk olarak Kuran-ı Kerim, cevşen ve seccade alacağım. Çocuklarımın ve eşimin fotoğrafları da alacağım. Yanıma alacağım fotoğraf makinası ile çok sayıda fotoğraf çekeceğim" dedi. 

UFO ile uzaya gitmeye hak kazanan Ercan Kaygısız için, özel bir hazırlık programı oluşturulacak. UFO talihlisi Ercan Kaygısız’un 2013 yılının son aylarında İstanbul’da başlayacak hazırlık programı, Amsterdam’da verilecek görev taktikleri kursu, yerçekimsiz ortam alıştırmaları, 39 Albatross’la yapılacak deneme uçuşu ve yerçekimsiz ortam uçuşuyla devam edecek. Son olarak Karayipler’de Curaçao Adası’ndaki 5 yıldızlı bir otelde 3 gün konaklayacak olan talihli Ercan Kaygısız, SXC havaalanından kalkan özel uzay aracıyla, 103 bin kilometre uçarak uzaya çıkacak.

Gerçekleştirilecek olan “UFO Beni Uzaya Götür" kampanyasının uzay seyahati, XCOR Aerospace tarafından geliştirilen özel uzay aracı Lynx Mk II ile yapılacak ve bu macera İstanbul’dan itibaren saniye saniye kaydedilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder