8 Eylül 2014 Pazartesi

Dünya için korkutucu asteroit tehlikesi uyarısı


Uzmanlar gezegenimize 100 yıl boyunca asteroit yağmuru yağabileceği konusunda uyardı. Uzayın derinliklerinde daha önce hiç bilinmeyen bir asteroit kuşağı tespit edildi. Söz konusu asteroitler güneş sisteminde dünyanın bulunduğu bölgeye doğru ilerlemeye devam ediyor.

İKLİM TAMAMEN DEĞİŞEBİLİR

Bilim adamları yeryüzündeki hayat ve iklimin, asteroit kuşağının yeryüzüyle temasa geçmesiyle birlikte 2020'lerden itibaren binlerce yıl süre ile tamamen değişebileceğini belirtti.



İKİ AYLIK ÇALIŞMAYLA ORTAYA ÇIKTI

Bu ürkütücü ve rahatsız edici uyarı NASA 'nın 2 aydır yapmış olduğu araştırmaların sonucu, 2017 ile 2113 arasında gerçekleşmesini beklediği 400 çarpışma verileriyle birlikte ortaya çıktı. En büyüğünün yedi çift katlı otobüs kadar yani 100 metre çapında olması beklenen bu asteroitler, ciddi ölçüde zarar verebilecek potansiyele sahip.

'6 YIL İÇERİSİNDE ÇARPIŞMA OLABİLİR'

Fakat bazı bilim adamları devasa boyutta 'canavar' bir asteroitin 6 yıl içerisinde çarpma ihtimaline karşı özellikle uyardı. Fizikçi Prof. Brian Cox, otobüs büyüklüğündeki 2014 EC asteroitinin Mayıs ayında dünyanın 61,637 km yakınından geçtiğini söyledi. Dinozorlar döneminin de bu tür olaylar zinciri ile sona erdiğini belirten Cox, "Büyük bir asteroitin gelip dünyamıza çarpıp, insanoğlunu yer yüzünden silmesi an meselesi" dedi.

'SONUMUZ DİNOZORLAR GİBİ OLABİLİR'

Buckingham Üniversitesi Astronomi Profesörü Bill Napier'de "Eğer böyle bir şey olursa çarpışmanın etkisiyle tüm atmosferi kaplayan kimyasal toz bulutu on binlerce yıl atmosferde kalarak güneş ışığını etkiler ve dinozorlar teorisindeki gibi bizimde sonumuz gelir" dedi.

'LONDRA'YI ORTADAN KALDIRABİLİRDİ'

Napier, bu göktaşlarının 200-300km çapında olduğunu ve tek bir seferde yeryüzünün tamamına çok ciddi zararlar verebileceğini belirtti. Prof. Napier "Sibirya'ya 1908'de düşen M25 adlı göktaşı kimsenin olmadığı bir yere düştüğü için şanslı olduğumuzu, aksi halde örneğin Londra'ya düşmüş olsaydı "bütün şehir tamamen darmadağın olmuştu hatta çarpışmanın etkisi başka ülkelerde bile hissedilebilirdi" dedi.

1 yorum:

  1. Bence cuce yay glaksisi dis yorungesindeki yildizlar coktan samanyolunun dis yorungesindeki yildizlarla etkilesime girmis olup yorungelerinden cikarak gunes sistemine dogru geliyorlar.

    YanıtlaSil