14 Eylül 2015 Pazartesi

NASA 4K yayın yapacak.


NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) çekilen görüntüler dahil faaliyetlerini 4K kalitesinde sunacak bir TV kanalı hayata geçirecek. Harmonic adlı firmayla yapılan işbirliği kapsamında kurulacak olan kanal, saniyede 60 kare hızla 2160p görüntü iletim kapasitesi sunacak.

İnternette 13Mbps ve üzeri bağlantı hızı olanların yararlanabileceği hizmetin uydu, kablo ve optik ağlarda paralı olarak sunulup sunulmayacağı ise henüz kesin değil. NASA'nın 4K yayını özellikle uzay istasyonunda yürütülen deney ve çalışmaların kamuoyuna sunulması adına büyük önem taşıyor.


NASA, astronotların elde ettiği görüntülerle hazırlanan 4K kalitesindeki hızlandırılmış videoları ve yerçekimsiz ortamda yetiştirilen marulların hazırlanması gibi deneyleri yeni TV kanalında sunmayı planlıyor.

NASA, bu yeni çalışmasıyla sosyal medya alanında yürüttüğü başarılı kampanyayı bir adım öteye taşımayı planlıyor. Sosyal medya üzerinden yüz milyonlara ulaşan NASA, astronomi alanına ilgi çekmeyi başardığı gibi yeni nesil uzay projeler için işbirliklerini artırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder