1 Şubat 2012 Çarşamba

NASA Facebook oyunu geliştirdi.


NASA uzay programı bilgisini test etmek için bir Facebook oyunu geliştirdi.

NASA Facebook’ta çoklu oyunculu bir oyun geliştirdi. Space Race Blastoff adlı oyunda birçok zor soru bulunuyor. Sorularda uzay tarihi, teknolojisi ve bilmi ile ilgili birçok kategori bulunuyor.

Oyunda “İlk likit yakıtlı roket ne zaman yapıldı?” gibi soruların yanında popüler kültüre ait sorular da bulunuyor. Kullanıcılar oyunu bir avatar seçerek ve 10 adet çoklu cevap seçeneği bulanan soru serilerini cevaplayarak oynayabiliyor. Oyuncular 10 sorudan sonra karşılarına çıkacak bonus sorularını cevaplarlarsa fazladan puan kazanabiliyor.


NASA geliştirdiği oyunu büyük bir oyuncu kitlesine duyurabilmek adına Facebook üzerinden çıkardı. Facebook üzerinden arkadaşlarla oynanabilen oyun bu sayede daha sosyal oldu.

Space Race Blastoff NASA’nın ilk çoklu oyunculu online oyunu. Fakat NASA halk ile bağlantı kurmak için uzun zamandır sosyal medya ağlarını kullanıyor.

2011 Eylül ayında NASA 150 Twitter takipçisini uzay aracının fırlatılmasını duyurmak için bir “tweetup” etkinliğine davet etmişti. NASA’daki astronotların da sosyal medyada hayli aktif olduğu görülüyor. NASA’da astronot olarak çalışan Ron Garan’ın 88 bin Twitter takipçisi bulunuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder