18 Mayıs 2012 Cuma

Prof.Dr.Ethem Derman: "Uzaylılar Asla Dünyaya Gelemezler."


Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ethem Derman, Uzaylılar'ın Dünya'ya gelmelerinin mümkün olamayacağını söyledi.

Giresun ziyaretinde İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Ethem Derman, ' Bazı sahtekar ve şarlatanlar para kazanmak ve reyting yapmak adına insanlarımızı kandırıp bilim dünyasına zarar veriyorlar. Bu şarlatanlardan Bilim Dünyası adına kurtulmamız lazım. Bunlar gazetelerde, televizyonlarda görünürler, kitaplar yazarlar, satarlar ve insanların kafası, beyni buna yatkın olduğu için herkes uzaylıların olduğuna inanır ama buna bilimsel olarak baktığımız zaman yıldızlar bizden çok uzak ' dedi.


' Uzaydaki gezegenlerde yaşam olabilir gayet doğal fakat oradan kalkıp bize gelemezler ' diyen Derman ' Yollar çok uzak. 5, 10, 20 ışık yılı ne demektir ? Ordan kalkan bir canlının bize gelebilmesi için nasıl bir uzay aracına ihtiyacı var bunları anlatmaya çalışıyorum ve böyle bir uzay aracıyla gelen bir canlının da özel birilerine gözükmesi gerekiyorsa bu sokaktaki Ahmet efendi veya tarlada çalışan Ayşe hanım olmaması gerekiyor. Bunlar bilim adamlarına gitmesi gerekirken hep böyle saçma sapan insanlarla konuşuyorlar, bu ne demektir? bunların hepsi yalan biz bunları biliyoruz. Çünkü ordan bize gelemezler o yolu aşabilmeleri için uzay aracını enerji ile doldurmaları lazım ve müthiş bir hızla gelebilmeleri lazım. İnsanoğlu ışık hızının yüzde birine ulaşamadı henüz ama bu kavuşamadığımız bize gelen insanlar ışık hızına ulaşmış insanlar, olur mu ? Bunları herkese anlatmaya çalışıyoruz. Biz Astronomlar, Gök Bilimciler bunları insanlara anlatarak bilimsel düşüncenin değerini vermeye çalışıyoruz ' diye konuştu.

Prof. Dr. Ethem Derman, televizyonlarda çıkan UFO haberleri ve görüntüleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ' O televizyonlarda ikide bir uzaydan geldiler, video ile çektik, şunları bulduk falan diyenlerin hepsi yalan söylüyor. İnsanlarımızın bunlara inanmaması lazım ve bilimsel düşünceye değer vermelerini istiyoruz. Fransa ve birçok Avrupa ülkesinde UFO gördüm diyenlerin dosyaları yayınlanıyor. Hiçbiri UFO değil,uçan daire değil bunu herkes biliyor. Bilim dünyası biliyor fakat bir takım sahtekarlar, bilgisiz insanlara yalan söyleyerek inandırmaya çalışıyorlar sorun orada. Bu sahtekarlardan kurtulmamız lazım ' ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder