17 Ocak 2014 Cuma

AXE talihlisi Halil Kayıkçı uzay yolunda


AXE’ın uzay kampanyasına katılarak ABD’deki AXE Apollo Uzay Akademisi’ne kabul edilen Halil Kayıkçı, kamptaki elemeleri başarıyla geçti. Kayıkçı, uzaya çıkan en genç Türk astronotu olacak!

AXE’ın bir Türk’ü uzaya göndereceğini duyurduğu AXE Uzay Kampanyası sonuçlandı. Türkiye’de düzenlenen dijital kampanyaya katılarak elemeleri geçen ve AXE Apollo Uzay Akademisi (A.A.S.A.)’ne katılmaya hak kazanan 3 Türk arasındaki İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Halil Kayıkçı, uzayda Türkiye’yi temsil edecek!

Uzaya çıkan ilk insanlar arasında yer alan Buzz Aldrin’in öncülüğünde düzenlenen A.A.S.A. kampında farklı ülkelerden gelen 107 kişiye eğitim verilerek uzay koşullarına dayanıklılığı sınandı. 4 günlük kamp sonucunda toplam 23 kişi uzaya gitme hakkı kazandı.


Bedensel dayanıklılık, yerçekimsiz ortam ve süratli uçuş gibi aşamaları başarıyla tamamlayan 20 yaşındaki Halil Kayıkçı ise Türkiye’nin astronot adayı oldu.

Kayıkçı, Lynx adlı mekikle uzaya çıkarak Yerküre’yi uzaydan izleme fırsatı bulacak. Dünyada çok az kişinin ulaşabildiği bu fırsat, insanoğlunun hayallerinin uç noktası olarak AXE’ın uzay kampanyasıyla gerçek olacak!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder