20 Nisan 2014 Pazar

SpaceX, Falcon 9 roketini üçüncü kez uzaya gönderdi.


Uluslararası Uzay İstasyonu'na gıda ve teknik malzeme taşıyan, SpaceX firmasına ait Dragon kapsülü Falcon 9 roketiyle 3.kez başarıyla uzaya gönderildi. 14 Nisan'da gerçekleştirilmesi planlanan fırlatma işlemi teknik aksaklıklar sonucu ertelenmişti.

NASA'ya ait Cape Canaveral Uzay Üssü'nden TSİ 18 Nisan 2014 22:25'de gerçekleşen fırlatma işlemi ile birlikte uzaya 2.268 kilogram ikmal malzemesi götürülüyor.

Dragon ayrıca istasyonun dışında arızalanan bir bilgisayar parçasının tamiri için gerekli malzemeyi de götürüyor. Malzemelerin istasyona ulaşmasının ardından astronotlar tamir için uzay yürüyüşüne çıkacak.

Yine malzemeler arasında NASA'nın geliştirmekte olduğu Robonaut 2 adlı insansı robotun bazı parçaları da bulunuyor. Robonaut 2'nin yapılacak geliştirmelerle astronotlarla birlikte istasyondaki görevlerin bir kısmını yerine getirmesi hedefleniyor.

Dragon Uzay Aracı, Uzay İstasyonu'na kenetlenirken

SpaceX firması, NASA'nın uzay istasyonu kargo taşımacılığını ihale ettiği özel şirketlerden biri ve en dikkat çekeni. NASA'yla yaptığı 12 seferlik uzay istasyonu insansız kargo taşımacılığı işinin 3. aşamasını da başarıyla gerçekleştiren şirket gelecekte insanlı uçuşlar yapmayı da hedefliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder