26 Şubat 2012 Pazar

Gaziantep'e Uzay Bilimleri Fakültesi Kuruluyor


Gaziantep Üniversitesi kampus içi merkezi kafeterya’da, üniversitede eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıya Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Üniversite Genel Sekreteri Ercan Eroğlu ve çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci katıldı.
Gaziantep Üniversitesinin oldukça köklü bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, “1973 Yılında başlayan eğitime, yaklaşık 40 Yılı tamamlayan süre sonunda artık gelinen noktada bir dünya üniversitesi olma yolundayız. Bir dünya üniversitesi olma yolunda sizlerle birlikte bunu gerçekleştiriyoruz” dedi.

Prof. Dr. Coşkun, “Yakında Uzay Bilimi Fakültemiz geliyor ve 15 Fakülteyle, İngilizce programlarıyla, lisans, yüksek lisans, doktora programlarıyla ve gerçekten sadece Ortadoğu değil bir çok ülkeye hitap eden bir üniversiteyiz. Bir Uluslar arası üniversite konumuna gelmiş durumdayız. Hem fizik olarak hem de içerik olarak gerek eğitim açısından, gerek sosyal ve kültürel açıdan sizin en iyi şekilde yetişmeniz bizim sorumluluğumuzdadır. Sizin burada kişisel problemlerinizde dahil olmak üzere çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu konuda üniversitemize Türk misafirperverliğine güvenin, o bakımdan her ne probleminiz olursa olsun bizlere anlatabilirsiniz” şeklinde konuştu.

“Amacımız artık gerçekten yaratıcı, sorgulayan, kültürel, estetik, sanat açısından donanımı tam ama diğer taratan da kendi branşlarında son derece yetkin, dünyayla yarışan öğrenciler yetiştirmektir” şeklinde konuşan Prof. Dr. Coşkun, sevgili öğrenciler, hepinizi gerçekten çok seviyorum. Birlikte böyle bir kahvaltıda buluşmaktan büyük zevk aldığımı, ne kadar çok memnun olduğumu sizlerle paylaşmak isterim. Hepinize bu kahvaltıya katıldığınız için yürekten teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemlerde de birlikte nice güzel eğitim yıllarında buluşmak üzere” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, kahvaltı sonunda öğrencilerle tek tek konuşup sorunlarıyla birebir ilgilendi.

Kaynak: gaziantephaberler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder