5 Şubat 2012 Pazar

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin temeli atıldı.


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, memleketi Samsun’un Ondokuz Mayıs ilçesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesinde faaliyet gösterecek Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin temelini attı. Türkiye’nin havacılık ve uzay teknolojileri alanında üs olması hedefiyle 14 bin metrekarelik kullanım alanına sahip fakültenin, 600 gün içinde bitirilmesi planlanıyor.

7 milyon 144 bin TL’ye mal olacak fakültenin temel atma töreninde konuşan Bakan Kılıç, çocukluğunda bisikletle dolaştığı alana bu yatırımı kazandırmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Üniversitenin Ballıca Kampüsü'nde kurulacak Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin temel atma töreni yapıldı. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Akan, AK Parti Milletvekili Çağatay Kılıç, Tülay Bakır ve Ahmet Yeni, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir, Uzaytem Kurucu Dekanı Prof. Dr. Erdem Koç ile çok sayıda akademisyen ve bürokrat katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, üniversite olarak Samsun’un kalkınmasında ellerinden gelen katkıyı sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Yeni açılan Sivil Havacılık Meslek Yüksel Okulu’nun eğitime başladığını ve Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği Bölümü’nde 26 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Prof. Dr. Akan, YÖK’ten talep edilen kadro izinlerinin çıkması ve gerekli öğretim üyelerinin temin edilebilmesi halinde yeni dönemde Uçak Motor Gövde Bakımı ile Pilotaj bölümlerine öğrenci almayı planladıklarını vurguladı.

Ballıca Kampüsü'nde temeli atılan merkezin binasının bitmesini beklemeden tahsis edilen binalarda Meteoroloji ve Uçak Mühendisliği bölümlerine öğrenci almayı planladıklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Akan, “Bizim hayalimiz bu kampüsü Türkiye’nin en önemli havacılık merkezi haline getirmek ve ülkemizin ihtiyacı olan elemanlarının eğitimlerini sağlamak ve Bilim Teknoloji Yüksek Kurulu’nda daha önceden himaye edilen uzay alanında önemli araştırma geliştirme çalışmaları yapmak. Aynı zamanda tahsis edilen bu alandaki binalarda teknoparkın bir bölümü olarak da Samsun sanayicisi ve araştırmacısına hizmet eder hale getirmek. Her iki okulumuzun bu hale gelmesinde emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum.“ dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise büyük işler yapıp çok büyük eserlerin altına imza attıklarını vurguladı. “Hayal kadar bile değer verilmeyen nice rüyalarımızı adım adım gerçekleştiriyoruz.“ diyen Bakan Kılıç, “Şimdi Ondokuz Mayıs’ı fakülteye kavuşturacak olan adımı atıyoruz. Burada meteoroloji mühendisleri, uçak mühendisleri yetişecek ve bu bölge Türkiye’nin sayılı nitelikli uçuş eğitim merkezlerinden biri haline gelecek. 'Hayal' demeyin. Projesiz iş olmaz. Her adımda bir bereket var. Allah utandırmasın. Geceleri gündüzlere katarak çalışıyoruz. Biz gayret ediyor ve çalıştığımız içinde yaptığımız işlerin bereketini alıyoruz. Temeli atmakla kalmayacağız. Üniversitemiz büyüyor. Bu büyümenin neticesi de Samsun'da yeni bir devlet üniversitesi kurmak olacaktır." ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder