19 Aralık 2012 Çarşamba

NASA: 21 Aralık 2012 sıradan bir gün olacak.


Maya takvimine göre 21 Aralık 2012'de dünyanın sonunun geleceğine inananlara cevap vermek için NASA bir video yayınladı.

Videoda, NASA’nın Jet Gücü Laboratuvarı (NASA/JPL) bünyesindeki Dünyaya Yakın Cisimler Programı Dairesi’nin başkanı Don Yeomans, Maya kıyametiyle ilgili en yaygın iddialara tek tek yanıt veriyor.

Uzay-Bilim'i Facebook'tan takip etmek için buraya tıklayın.



21 ARALIK'TA TAKVİM SONA ERMİYOR

Maya uygarlığının kullandığı takvimin Aralık 2012’de aniden sona ereceği ve bu tarihte dünyanın sonunun geleceği inancının hatalı olduğunu belirten Yeomans, “21 Aralık 2012 tarihinde takvim sona ermiyor. Bu tarihte sadece bir çevrim bitiyor ve yeni bir çevrim başlıyor. Tıpkı bizi takvimimizin 31 Aralık’ta bir çevrimi tamamlaması ve 1 Ocak’ta yeni bir takvimin başlaması gibi” diyor.

Tarihten gerçekleşmeyen kıyamet senaryoları için buraya tıklayın.

NİBİRU İSİMLİ GEZEGEN DÜNYAYA ÇARPMAYACAK

Yeomans, bu tarihte uzak bir galaksiden kopup gelecek ve dünyaya çarpacak Nibiru isimli gezegenle ilgili söylenenlerin de yanlış olduğunu belirtiyor. Videoda, Yeomans, “Bu dev gezegenin dünyaya doğru geliyor olması lazım ama öyle bir şey olsa bunu çoktan görürdük. Bir şekilde görünmez olsa bile bu gezegenin diğer gezegenler üzerindeki çekim gücünü fark ederdik. Sürekli olarak gökyüzünü tarayan binlerce astronom böyle bir şey görmedi” diye konuşuyor. NASA’nın böyle bir durumu ört bas ettiği iddialarına da yanıt veren Yeomans, “Sürekli olan gökyüzünü inceleyen binlerce astronomun böyle bir şeyi yıllar boyunca kamuoyundan gizleyebileceğine inanabiliyor musunuz?” diyor.

Dünyaya büyük bir asteroid çarparsa neler olur? Videoyu izlemek için buraya tıklayın. 

15 Şubat 2013'te dünyanın çok yakınından geçecek asteroid 2012 DA14 hakkında bilgi almak için buraya tıklayın.

GÜNEŞ FIRTINALARI OLAĞAN

Son dönemde sık sık yaşanan güneş fırtınalarının da konuyla bir ilgisi olmadığına, bunun güneşin 11 yıllık doğal döngüsünün bir parçası olduğuna dikkat çeken Yeomans, 21 Aralık 2012’de gezegenlerin bir sıraya dizileceği ve bunun deniz seviyelerini etkileyeceği iddialarına ise şu yanıtı veriyor:

DÜNYANIN EKSENİNİN KAYMASI MÜMKÜN DEĞİL

“Birincisi 2012’nin aralığında herhangi bir dizilme durumu olmayacak. Olsa bile bunun dünya üzerinde bir etkisi olamaz. Güneş Sistemi'nde Dünya’daki deniz seviyesi üzerinde etkili olabilecek iki gökcismi Güneş ve Ay’dır. Diğer gezegenlerin dünya üzerindeki etkisi göz ardı edilecek kadar küçüktür” diyen Yeomans, iddia edildiği gibi dünyanın ekseninin kaymasının da mümkün olmadığını belirtiyor. Yeomans, “Farz edelim ki kaydı. Böyle bir durumun yaratacağı tek sorun, pusulalarımızı yeniden ayarlama zorunluluğumuz olur” diye konuşuyor.

İzmir Şirince'de 21 Aralık 2012 çılgınlığı

Başka bir NASA uzmanı David Morrison'un 2012 kehanetleri ile ilgili açıklaması



NASA'dan 21 Aralık 2012 senaryoları ile ilgili sosyal medya etkinliği.. Detaylar için buraya tıklayın.

101 yorum:

  1. allaha inanan öyle yoldan geçen adamın lafına inanmaz...

    YanıtlaSil
  2. bunlarin yaptigi kiyameti basit birsey gibi gostermek halbuki kiyamet oyle dehsetli bir olayki bunu allahtan baska kinse bilemez herkes kiyamet su gun kopacak bu gun kopacak dememeli bir an önce tövbe edıp allahın bıze lutfettıgı ıslam dını en guzel bır sekılde ysamaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah'tan başka kimse bilmiyorsa sen nasıl biliyorsun?

      Sil
  3. EVET Aslında inandırıcı değilde 21 aralık cuma gününe geliyor buda mı tesadüfki insan inanmak istemesede inandırıcı taraflarda var aslnda durum karışık bize kalan şey 21 aralıgı beklemek ve grmek ...

    YanıtlaSil
  4. Birşey olacağına inanmamım sebebi insan eliyle olacağına inanmamdır.Kıyamet değil olacak olan şey.Şunu söylemek istiyorum neden bu kadar zorluyorlar insanları birşey olucağına inandırmak için ? çünkü kendileri birşey yapacaklar.Bunu da halktan gizliyorlar.

    YanıtlaSil
  5. 21.Aralık Da kıyamet Olmayacaktır
    DünYa Yeni Bir Dengeye Girmektedir LAkin Sizlere Üzücü HabeRi VerMEk İstemezDim
    Ama Lütfen Bu TaRihe Dikkat 28.06.2014 TaRinDe DünYaDaKi BüTün CanLı VarLıkLArın ALLah YarDımCı OLsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni kıyamet tarihi bu mu? Ne olacak 28 Haziran 2014'te. Sular mı kesilecek bu sefer... :)

      Sil
    2. Arkadaşlar 22 Aralıkta CERN(ATOMLARIN ÇARPIŞTIRILMASI) deneyi yapılacakmış ve oluşabilecek tüm olumsuzluklar için önceden insanları bu tarihe hazırlıyorlar çünkü yapılacak bu deney atomların birbiriyle çarpıştırılmasıyla yapılacak ve akabinde çok büyük afetlere yol açabilecekmiş bu yüzden minareye kılıf hazırlanıyor kanaatindeyim eğerki işler ters gitti biryerlerde çok büyük depremler, toprak kaymaları ,yıkımlar vs. olduğunda ise evet mayalar bu tarihi söylemişti vs. kendilerini zeytinyağı gibi üste çıkaracaklar bunlar hep oyundur Allah bizleri ve tüm müslümanları korusun ve yardımcısı olsun kafirlere fırsat vermesin kafirlerin oyunlarını başlarına yıksın inşallah dua etmekten başka yapacak birşey yok arkadaşlar

      Sil
  6. Ya Arkadaşlar böyle boş şeylere inanmayın lütfen 21 aralıkta belki bişeyler olabilir güneş fırtınası flan bir devrimin bitmesi başka devrimin başlaması gibi flan. Ama Allah'u Teala Kuran'ı Kerim'de belirtmiştir ki Kıyamet kopacağı zaman dünyada 1 tane müslüman olmayacak eğer 1 tane müslüman kalsa dünyada o ölene kadarda kıyamat kopmayacak yani kıyamet kopacağı zaman dünyada müslüman olmayacak. Böyle boş şeylerle kafanızı yormayın inş.

    YanıtlaSil
  7. Gelecek ASLA bilinemez sadece tahmin edilebilir

    YanıtlaSil
  8. bir şeyin meydana gelmesi için 4 yol var.
    1. kendi kendine oldu
    2. sebepler bunu icat etti.
    3. tabiat bunu icat etti.
    4. Allah yarattı.
    başka bir yol yok.
    1. kendi kendine olmaz. hücrenin yapısını düşün. h. çekirdeği DNA golgi, mitekondri, endoplazmik retikulum... muazzam ve komplike bir yaşam alanı. küçücük alanda içinde hem asit hem baz reaksiyonlar var. h. iskeleti var. bir tane hücre bile bu kadar karmaşık. darwin zamanında içi jöle dolu baloncuk zannediliyordu.
    ŞİMDİ ŞU HÜCRE KENDİ KENDİNE OLDU demek çöldeki kum taneleri demir atomları rasgele savruldular birleştiler geliştiler daha kompleks yapıları oluşturdular ve en sonunda dünyanın meşhur yedi yıldızlı oteli bürüc-el Arap oteli meydana geldi. aslında mühendis yok. otel kendi kendine meydana geldi demekten daha büyük ahmaklık olur ki. Allah bu gafletten uyanmak nasip etsin.
    2. sebepler icat etti olmaz. çünkü sebepler icat edilir. onların icat etmeye kudreti yok. şöyle ki yerçekimi; kütlesi olan cisimlere Allah tarafından belki kuantum fiziği ile çook sonra anlayabileceğimiz mekanik ilişkiler; nötron proton ve elektronlara verilmiş hususi özellikler neticesinde meydana gelmekte. maddenin en temeli atom. atom da proton nötron elektron gibi parçacıkları ihtiva ediyor. her atom şartlar yerine gelince kütlesinden enerji olarak kaybediyor. bu enerji ise çok astronomik olduğuna göre... Bir olan Allah enerjiyi hapsetmiş madde yapmış. maddeye kuantum fiziği ile anlayabileceğimiz bazı hususiyetler vermiş ve bu ilişkilerden sebepler dediğimiz maddi kanunlar ortaya çıkmış. sonra newton bulmuş. sonra einstein bulmuş vs... bir kainat sarayı var. içinde her türlü sanatlı işler var. bu sarayın içinde tüm bunların yazılı olduğu bir kitap bulsak. sarayı bu kitap icat etti demek, sarayı icat eden zata çok büyük saygısızlık olur ki buna küfür deniyor. bu halden vazgeçmek lazım geliyor.
    3. tabiat icat etti olmaz. şuursuz tabiat şuurlu işler yapamaz. kainatta her işte bir hikmet her olayın arkasında derin bir ilim kudret var görünüyor. her şey hem çok sanatlı yaratılmış. görmeyen gözlerin içine o güzel kelebeklerin kanatları güzel çiçeklerin rengi batırılıyor.
    dersen tabiat demiyoruz. tabiat ana diyoruz. tabiat şuurludur dersen. ben de sana derim ki Bir olan Allahı kabul etmemek için her zerreye tapıyorsun. her iş birbiri ile ilişkili ve muazzam bir denge kainatta görünüyor. bunun böyle olabilmesi ve sürebilmesi için her zerre de sonsuz bir ilim hikmet ve kudret olması gerektir. bu da demektir ki güneş yok, kar tanelerinin ve denizdeki kabarcıkların hepsinde küçük güneşçikler var. halbuki herkes bilir ki güneş var ve onun ışığı, ısısı o tanelere tesir eder. demek ki Bir olan Allah var. her zerreye sonsuz ilim kudret ve kuvveti ile tam bir nizam ve intizam ve ölçü ile tesir ediyor. kainat kitabını Kudret Kalemi ile yazıyor.
    4. diğer 3 yol batıl olup başka da yol kalmadığına göre her iş her şey Allahın yaratması ile olur. Onun ne ilminin ne kudretinin ne de hikmetinin dışındadır.

    BİLİM GEREKLİ. İSLAM DA TEŞVİK ETMİŞ. İNSANLARA FAYDALI OLUN DENMİŞ. BİLİM ADAMININ İLMİNE SAYGIMIZ VAR. LAKİN KENDİSİ ALLAH YOK DİYORSA KENDİNE YAZIK ETMİŞ. İNSAN BU DÜNYAYA ALLAHI BİLMEYE GELMİŞ. DERİN İNSAN OLUP KAİNAT KİTABINDA YAZILAN KUDRET KELİMELERİNİ ANLAMAK, MANZARALARA BAKIP ALLAH DEMEK LAZIM. HZ MUHAMMED BU HİKMETLERİ EN DERİN MANADA ANLAMIŞ VE SONRA BİZLERE ANLATMIŞ. BİZLERE ALLAHTAN BİZİM KULLANMA KILAVUZUMUZ OLAN KURANI TEBLİĞ ETMİŞ. BÖYLE YAŞAYIN Kİ MUTLU OLUN DEMİŞ.
    SADECE BİLİM DAHA GERİDE OLAN BİR ZAMANDA GELDİ VE MADDİ KANUNLAR VE BİLİMLER YERİNE İNSANLARIN AHLAKİ İMANİ HAYATLARI İLE İLGİLENDİ BU KISA FANİ ÖMÜRLERİMİZ YERİNE BAKİ OLAN AHİRETİMİZİ KURTARMAYA ÇALIŞTI DİYE DE ONU CİDDİYE ALMAMAK OLMAZ. GÜZEL OLMAZ. YAPAN KİŞİYE ÇİRKİN OLUR.

    BİR ADAYA BİR İNSAN BİR KEÇİ KOYSAN KEÇİ HEMEN YEŞİLLİKLERE DALAR. İNSAN İSE BENİ BURAYA KİM KOYDU NEDEN BENİ BURAYA YERLEŞTİRDİ BENDEN NE İSTİYOR. VE BU ADADAN SONRA NEREYE GİDECEĞİM DİYE DÜŞÜNÜR.KAİNATTA İŞTE BU ADA. BU SORULARIN CEVAPLARI İSE KURANDA. ONU DA BİZE HZ MUHAMMED YAŞAYARAK ANLATMIŞ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi kendine soru sorup cevap vererek yaptığınız monolog çok bilimsel... :)

      İşin aslı şu: Hayata ilişkin cevaplar şu an için kimsede yok.. Siz ve bazı kimseler bir hikayeye inanmayı tercih etmişsiniz. Saygı duyulabilir. Ama sizin hikayenize inanmayanlara da siz saygı duymalısınız. Aslında sizin saygı duymanız pek mümkün değil. Çünkü hikayeniz buna inanmayanlara baskı ve şiddet öngörüyor.

      Bu mantıksal ifadelerle destekler gibi yaptığınız hikayeyle kimi kandırabilirsiniz bilmem ama birazcık gerçek bilimsel bilgiye sahip herhangi özgür bir insanı kandırmanız mümkün değil...

      Sil
  9. maksadım kimseyi kandırmak değil. inanmak inanmamak kişinin kendi elinde. ben adaya düşen bir insanım keçideğil. elbette ki soru soracağım. bilim de soru sorarak başlamaz mı zaten.
    bilim ve din zannettiğiniz gibi iki zıt kutup değil. düşman da değiller. siz bir bilim adamı olarak kendiniz dini düşman görmüşsseniz o başka.
    Allah var ve bir. bu da güneş gibi ortada. güneşe gözünü kapayan sadece kendine gölge yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan olduğunuz sorgulamanızdan belli. Keçinin merak duygusu gelişmemiş.. Ama merak duygusu az gelişmiş insanlar dini hikayelere inanıyor.. Daha gelişmiş merak duygusuna sahip olanlar bugünkü teknolojinin mimarları.. Uzaya gidebilen insanoğlu sorgulayan, araştıran kesime ait.

      Bilim eleştirel düşünceye sahiptir, din ise kabullenmeye bağlıdır. Din eleştiri kabul etmez. Sorgulamaya açık değildir. Bilim ise sonuna kadar eleştiriye ve sorguya açıktır. İstediğiniz bilimsel teoriyi sağlam kanıtlarla sonuna kadar eleştirebilirsiniz.

      Allah'ın var olduğu sizin kabulünüz. Bir yaratıcının olup olmadığını bilemiyorum ama olsa bile bunun sizin inandığınız Allah, yani İslam'ın Allah' olduğunun ne gibi bir garantisi var gerçekten merak ediyorum. Ortada olan şöyle bir gerçek var: Herkes sizin hikayenize inanmak zorunda değil.

      Sil
  10. maksadınız olan özgürlük inanmamaktan geçiyor zannediyorsunuz.
    asıl özgürlük inanmakta.
    size saygı duyarım. hatta insan olarak bir fahişeye bile saygı duyarım. ben kimim ki Allahın yarattığına saygı duymayayım. ben günahı sevmem, günahkarı değil.
    insan bu kaniatın ağacının en güzel meyvesi.
    bilmem kimden baskı ve şiddet görürsünüz ama benden isteseniz de böyle bir şey göremezsiniz. benim insan olan herkese saygım var. diğer insanlara yeter ki zulmetmesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanmayan ve fahişe sözcüklerini ard arda cümlelerde kullanarak yarattığınız algıdan sonra saygı konusunda sizin samimi olduğunuza inanmak pek mümkün görünmüyor.

      Siz inanmayanlara saygı duyamazsınız. Duyuyorsanız inandığınız ya da inandığınızı zannettiğiniz kitabı pek okumamışsınız demektir.

      Sizin saygınız olabilir (yukarıdaki rezervimi saklı tutuyorum) ama kitaba okuyarak gerçekten inananların saygılı olması söylediğim gibi pek mümkün değil.

      Sil
  11. anlattıklarım da hikaye değil. 'Risale-i Nur' dan hikmetler. ben sadece tıp doktoru olduğum için birazcık örneklendirdim o kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Risale-i Nur kitaplarını okuyan bir tıp doktoruna kendimi emanet etmek istemem doğrusu..

      Sil
  12. bu arada ateist arkadaşlara yüklenen arkadaşlara bir çift sözüm olacak. son nefeste kim imanlı kim imansız gider belli olmadığına göre hiç kimse kendine güvenmesin. kendine güvenip te kimsenin de ahireti hakkında sen cennetliksin cehennemliksin gibi laflar söylemesin. ateist arkadaşımız belki sonra inanır. peygamberimiz kendini taşlayarak ayaklarına kadra vücudunu kan içinde bırakan taif halkına belki iman ederler diye kötü dua bile etmemiş. biz kimiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zavallı ateistler, aslında her şeyi biliyorlar ama inkar ediyorlar. Ama kim bilir belki son nefeste eşhedü.... deyip paçayı kurtarabilirler.

      Arkadaşım sana tavsiyem dünyaya baktığın o çok ama çok dar pencereyi birazcık genişletmen..

      Sil
    2. tebrik ederim sizi yorumunuzdan dolayı, katılıyorum.

      Sil
  13. Burada, imansız, İslamdan habersiz kişilerin yorumlarını okudum ve şok oldum.ALLAH o kişileri doğru yola iletsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmansız kişilerin İslamdan habersiz olduğunu nereden biliyorsunuz? Kendi adıma konuşayım İslam hakkında birçok Müslüman'dan kat kat fazla bilgim var. Ama yanlışlarını, hatalarını gördüğüm, ahlak anlayışım İslam'ın ahlak anlayışını kabul etmediği için reddediyorum..

      Sil
    2. ateistler ne inanıyor ne de inkar ediyorr hep bir şüphe içerisindeler sonun da neye karar verecekler sabırsızlıkla bekliyorum doğrusu

      Sil
  14. siz islamı yanlış yerde öğdenmişsiniz Allah a yemin ederim ki kalbine mühür vurulanlardan değilsen Saidi Nursi Bediüzzamanın Risalelerine bi göz atın az buçuk araştırın insanın ne icin dunyaya geldıgını nereye gıdecegını Kuran ın en iyi açıklamasını bulacaksınız.. Dogru kıyamet yakındır ama ancak ve ancak Allah bilir.. ve şunu bilinki Kıyameti beklememenize gerek yok çünkü herkezin ölümü kendi KIYAMETİDİR.. en doğrusunu Allah cc. bilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine iddialı açıklamalar. Yine anlamsız ön kabuller.

      Kuran'ı kabul etmeyen insanlara, onun açıklamalarını yapan kitapları salık vermek nasıl bir hayal gücünün ürünüdür bilemiyorum.

      İnanç konusu İslam'ın tekelinde galiba? Tüm açıklamalarınız İslami referanslı. Başka inanç yok mu dünyada? Başka varoluş felsefesi yok mu? Neden her konuyu tekelinize almaya çalışıyorsunuz? Neden sizin mesnetsiz iddialarınızı kabul etmeyenleri hemen aşağılıyorsunuz? Fikir tartışması yapabilmek sizin için bu kadar mı zor?

      Sil
    2. Bunları söylüyorsunuz ama bunların hiçbiri allahı kanıtlamıyor farkında değilsiniz :) Ben oturma odamda bir ejderha var şuan desem benm hakkımda siz ne düşünürseniz bende sizi öyle görüyorum mümin arkadaşlarım. Kuran masal kitabı allah hayali varlık cinler melekler kıyamet safsata geliyor bana.Bunun içinde kimse yadırgayamaz beni

      Sil
  15. Ve kendini daima üstün görüp şeytanın maskarası olmuş Allah ın yarattığı güzellikleri görmekten mahzun yüreği isyan dolu kalpleri mühürlenmiş olan o bedbahlar icin Bediüzzaman gibi YAŞASIN CEHENNEM ! diyorum ve siz hala bilim çerçevesi içerinde Allah ı inkar etmeye devam edin sizler bunca nimeti görmezden gelin.. hayata sürekli negatif bakma herşeyi ters görme insanları küçümseme alay etme tarihinde olan bıten gerceklerı gormezden gelıp yalan saymaya kabirde azaba cehennemde yanmaya Allah ın lanetine mahkumsunuz.. o gün gelecek ve EYVAHH BEN NE YAPTIM BOYLE dıyeceksınız halbukı benı uyaranlar olmustuda ben aldırmamıstım.. Allah ı gorememem onun varlıgınında olmayacagı anlamına geldıgını sanmıstım ve bılmıyordum kı bu dunya sadece imtihan dünyasıymış.. ve bılmıyordum kı ımtıhanı gecemeyenler ıcın CEHENNEM dıye bır yer hazırlanmış.. şimdi o dünyadayken ibadet yapan ve arkasından güldüklerimi goruyorum onlar CENNET bahcelerınde gezıyor ve ıstedıklerı gıbı yıyor ıcıyorlar bense Sonsuzz! bir CEHENNNEM azabına çarptırıldım.. düşünmesi bile hala içinizde bir korku oluşturmadıysa sizlere yüzlerce Eyvah Eyvah Eyvah ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl bir hayal dünyasıdır ki bu? Herkesin bilinçsizce inkar içinde olduğunu kabullenmek ne kadar da çocuksu..

      Bilim çerçevesinde Allah inkar edilmez bir kere bunu öğrenin. Bilimin konusu Allah'ın varlığı ya da yokluğu değildir. Bilim soyut konularla ilgilenmez, kanıtlarla, sebeplerle, somut olaylarla ilgilenir. Bir konunun bilimin ilgi alanına girebilmesi için o konunun somut olarak kanıtlar eşliğinde değerlendirilebilmesi gerekir. İnanç konusu böyle bir konu değildir. Siz Allah'a inanırsınız, birisi Zeus'a inanır, başka birisi Yehova'ya inanır. Bunlar inanç konularıdır. Ve istediğiniz gibi inanırsınız, istediğiniz gibi ibadet edersiniz. Bilim size bu konuda herhangi bir öneride bulunmaz. Ama bu inancınızı somut olaylara kanıt olarak göstermeye başladığınız zaman ciddi bir sorun var demektir.

      Cennet ve Cehennem'in somut olarak varlığı ya da yokluğu kanıtlanamayacağı için bilim bununla ilgilenmez. Ama siz istediğiniz gibi bunlara inanabilir, inanmayanların ne kadar iyi insanlar olsalar bile sonsuza kadar yanacağına inanabilirsiniz. Bu sizin tercihiniz. Yeter ki bunu başkalarına dikte etmeye çalışmayın.

      Ama inandığınız kitap bunu zorla dikte etmenizi emrediyor size söyleyeyim. Risaleleri bildiğinize göre :) mürtedler konusunda özelde F.G.'nin genelde İslam'ın görüşünü hatırlatayım.

      Sil
  16. ben size zorla İslam ı dikte etmeye çalışmıyor sadece bazı gerçekleri bilmenizi istiyorum.. ayrıca kim demiş Allah u Teala nın varlığı ispatlanama Diye Vallahide Billahide Tillahide kanıtlanır.. kanıtlayan en buyuk ilim (bilim) kitabı ise Risalei Nur Külliatıdır.. Bediüzzaman mahkemelerde süründürüldüğü zaman din düşmanı hakimlere yaptığı savunmalarında bütün mahkeme heyetini hayrete düşürmüş açıklamalar yaparak uzun yıllar sonunda serbest bırakma durumunda kalmışlardır.. birde sizin yaşadıgınız ortam ile benim yasadıgım ortam aynı değil ben küçüklüğümden bu yana kalbi iman dolu biriyim bu zamanda bile bir çok olağanüstü mucizeler gördüm elhamdülillah.. ben gerçekleri biliyorum bu aslında bana yeter ama istemiyorum bu zeki yaratılmaş varlıklar şeytanın oyununa gelmesin.. hem sizler bu dini yalanlarsınızda bu dini kuran Allah ile Hz Muhammed in 125.000 sahabesini ve bunların şahit oldukları olaylaeıda mı inkar edersiniz! bu ne müthiş bir perdedir ki sizin bu güzelliklerden mahzun bırakıyor ve şeytanın oyunlarına alet ettiriyor.. bu perde insanın ruhudur kalbidir kalp istemezse beden de istemez..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. - Beyefendi ne kadar tek taraflı öğrenmişsiniz tarihi ve mantığınız ne kadar sığ kalmış. Allah'ın varlığını onun adına yemin ederek kanıtlayabileceğinizi zannetmeniz aslında her şeyi özetliyor. Bu Zeus'a inanmayan birine onun adına yemin ederek inandırma çabasına benziyor ve gerçekten komik oluyor.

      - Risale-i Nur'un bilim kitabı olduğunu iddia etmek ayrı bir komiklik. Hangi bilimsel konular işlenmiş çok merak ediyorum doğrusu. Cilt cilt kitapların şu an üniversitelerde bilimsel kaynak olarak okutulması lazım.. :) Ama abilerden başka okuyan yok.. Onlar da anlamıyorlar ya neyse...

      - Mahkemelerde süründürülme hikayesini neye dayanarak iddia ediyorsunuz ve burada anlattığınız gibi hakimler nasıl hayrete düşmüş bilemiyorum. Sonuçta ispatlanamayacak şeyler olduğu için çok da önemli değil.

      - Ortamların farklı olması sizin bakış açınızın kaynağını ortaya koyuyor zaten. Farklı herhangi bir fikirle karşılaşmadan basmakalıp fikirlerle yaşayıp aynı ezberlenmiş cümleleri tekrarlamak sizi oldukça rahatlatmışa benziyor.

      - Bu zamanda gördüğünüz ve kanıtlanabilir herhangi bir mucize örneği verebilir misiniz?

      - Size yeten gerçekler sizin küçük düşünce (?) dünyanız için yeterli olabilir. Ama gerçek dünya çok farklı bir yer. Hele düşünce, bilim, fikir dünyası gerçekten farklı.

      - Bu arada şeytanın da sizin inancınıza ait olan, kanıtlanamayan hayali bir varlık olduğunu söylemeliyim. Tek gözlü ejderha ne kadar gerçekse şeytan da o kadar gerçektir. Buna sizin ya da milyonlarca kişinin inanması onu gerçek yapmaz. Yehova'yı, Zeus'u, Thor'u yapmadığı gibi.. Yine binlerce, milyonlarca çocuğun tek gözlü ejderhaya inanması onu gerçek yapmadığı gibi.

      - Bu dini yalanlamıyoruz reddediyoruz.. 125.000 sahabe hikayesini anlayamadım. Sayı çok olunca inanmak mı gerekiyor. Hangi olaylara şahit olmuşlar. Biz neden gözümüz kapalı, hiç bir şey sorgulayamadan inanmak zorundayız?

      Sil
  17. bence bu mayalılar takvımı hazırlarken 21 aralıga gelınce malzeme bıttı ee malum o zamanın sartları murekkep yok veya 21 aralıkta bıtırelım kıyamet kopmassa kım bızden hesap sorabılırkı eger koparsa koy namımız yurusun demıstır dıyerek ıııgggrrreeenncccc bııı espırı yapıyomusum ortamı gerıyomusummm

    YanıtlaSil
  18. fırat nehrinde dağ çıkacak ordan altın çıkacak 100 kişi o altınları alacak 99 u ölecek biri sağ kalacak işte kıyamet oaman kopacak sakın olaki o altınları alim demeyin aldığınız an bitersiniz kıyametin hiç bir alameti gerçekleşmeden nasıl olurda bu saçmalığpa inanırsınız siz ne biçim müslüğmansınız yecüc ,mecüc ,hz isa gelmeden teknoloji sıfırlamadan güneş batıdan doğmadan dünyada erkek yok denilecek kadar azalmadan kıyamet kopmaz otarihi hiç ama hiç kimse bilemez korkulşarınız yersiz müslümanlar hemen bu düşünceyi kafanızdan atın alametler yok ise kıyamette yooktur hem o takvime göre kıyamet kopmicak sadece yeni bir başlicak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen ne içtin hocam.. :)

      Sil
    2. ben de istiyorum ne kullanıyorsanız :)

      Sil
    3. sen içimişsin ki ne içtin diyorsun gerizekalı seni

      Sil
    4. Yukarıdaki saçmalıkları sağlıklı düşünen bir beyin üretemez... Bir şey içtiğini o yüzden varsayıyoruz... Saygısız insan...

      Sil
  19. kimse bilemez kıyametin ne zaman kopacağını peygamber efendiğimizin kuranda bize sunduğu gibi allahtan başka ilah yokturr... allahın taktiri bugünde kopabilir allah bizi sevdiği kullardan eylesin...aminnn

    YanıtlaSil
  20. CERN deneyi aynı gün yapılıyormuş.

    http://www.gazetea24.com/haber/21-aralik-2012-gunu-carpisma-olacak---izle-tam-da-o-gun-carpistiracaklar-_9180207.html

    üstelik yüksek voltajla.

    ''Maya takvimine göre 21 Aralık’ta dünya üzerindeki yaşamın sona ereceğini düşünen birçok insan var. Bilimsel olarak bu düşüncenin gerçekleşme ihtimali olmasa da Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) yapılacak en kapsamlı araştırmasını 17 Aralık-21 Aralık 2012 tarihleri arasında yapacağını açıkladı. Komplo teorisyenleri arasında büyük bir tartışma yaratan bu araştırmada, CERN’de bilim adamları Büyük Hadron Çarpıştırıcısı ile tanrı parçacığı olarak da bilinen Higgs maddesinin çok daha üzerinde bir voltaj değeriyle deneye sokacak. Büyük Hadron Çarpıştırıcısı, bu uzun ve yoğun sürecin ardından 2014’e kadar kullanımdışı kalacak. Komplo teorisyenleri, CERN deneyinde bir aksaklık çıkması durumunda kıyametin geleceğini öne sürerek yetkilileri uyardı.''

    YanıtlaSil
  21. Yorumların hepsini okumaya tahammül edemedim. Gerçekten herkesin adına utandım burada. Dinini, inancını bu kadar açık seçik ortaya sermek nedir arkadaş ya. Yok o ateistmiş yok sen iman bombasıymışsın da aman iyi olmuş cennette +1 yer açılmış da
    ateistler gerizekalıymış yok inançlılar gerizekalıymış
    Yok o onu havale etmiş diğeri başka birini havale etmiş resmen laf dalaşına girmiş insanlar.
    bu ne ya azıcık mantıklı olun da şu dünya en azından biraz daha iyi bir yer olabilsin. Sadece komik duruma düşüyorsunuz. Bu sadece inanç için geçerli değil; konu her ne olursa olsun eğer sen bu dünyada tüm diğer insanlarla birlikte yaşıyorsan, herhangi bir toplumun üyesiysen saygı duyacaksın ki dünya yaşanılabilir bir yer olsun. Kimse size dayatmıyorsa inanın ya da inanmayın diye siz de kimseye tek kelime edemezsiniz. Aşın artık bunları. Bu nasıl bir örümcek kafalılıktır anlamıyorum. Buradan inançlı ya da inançsız olarak değil saygı duymayı bilmeyen, empati kabiliyeti olmayan, her duyduğuna inanan, cahil cahil konuşan insanlar gibi görünüyorsunuz. Kendi dilini bile adam gibi konuşamıyorsun, yazamıyorsun; gelmiş de uzay bilim sitesinde din tartışıyorsun.
    İnsanları fikirlerine ve düşüncelerine göre kategorize edip kendinizi hepsinden üstün görüyorsunuz.

    YanıtlaSil
  22. Ben Zeusa inanıyorum arkadaş ne malum olmadığı ? Allahla Zeusun olma dereceleri aynıdır. Allahın Kuranı varsa Fsm ninde spagetti kitabı var değil mi ? Kıyamete inanan gerizekalıdır.Zeus bize kızmadıkça kıyamet kopmaz merak etmeyn ahahahhahahaaahah bunları hep türbanla fes başını sıkmış embesiller uyduruyor ramenna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok saçma düşünüyosunuz.. zeus nedirki allah ondan kuranda bahsetmişmidirki zeustan bahsediyorsunuz..ayıp bence unutanması gerekn yerde utanmıyorsunuz.hemde bunu açıkça söylüyorsunuz.zeus nedirki o bize kızınca kıyamet kopucak..allah nezmn nerde olacağını zeustan iyi bilir(tabi zeus varsa!)insanların uydurduğu ne malum zaten biz mayalıların dedikleriyle şuanda bu durumdayız biz niye bunları uyduralım(biz=türbanlılar)

      Sil
    2. Zeus'u kızdırmayın.. Zeus kitabında Allah'tan bahsetmediği için siz de ondan bahsetmeyin.. Zeus herşeyi bilir.. Kızarsa da kıyameti koparıverir.. :) Az kızarsa şimşek gönderir. Neme lazım kızdırmayın.. Hem 21 Aralık da yaklaşıyor.

      Sil
    3. Ahahaha ne gerizekalı arkadaş allah kitabında Zeustan bahsetmiyor diyor :D :D Zeus çarpsın seni embesil makarnalarda boğul emi :D Zeus tanrıların tanrısıdır olm :D Lan ben öldürecem kendimi valla ne cahillik ya adam Zeusa inandığımı sanmış :D Ateistim ben Zeustan örnek verdim beyinsiz arkadaşım oksijene napıyon içerde ispirto falan mı içion lan sen

      Sil
  23. Yorumların çoğunu okudum bende bir ateist olarak ateistlerin yorumlarını çok beğendm gerçektn :D 21 aralık olayının benim gözümde foton kuşağı kuramı dışında hiçbir önemi yok.Ne yani İsrafil sura üfleyecek falan dememi mi bekliyordunuz ? :D

    YanıtlaSil
  24. Arkadaşlar Buna İnanmayın İsterse Kıyamet Simdi Bile Kopabilir Onu Allah'Dan Başka Kimse Ve Kimse Bilemez..

    YanıtlaSil
  25. ya arkadaşlar yorumlara bakıyorumda saçmalıyorsunuz. kıyametin kopup kopmayacağını tabi ALLAH tan başka bilen olmaz. kıyamet tarihini verse tabi dünya da kaos olmaz mı? ama bizlere akıl fikir vermiş araştırma imkanı vermiş. olmaz da diyemeyiz olur da diyemeyiz

    YanıtlaSil
  26. arkadaşlar daha eciş ile bücüş gelcek dabbe gelcek sonra cebrail azrail oohooo atmasyon bişi bu :)

    YanıtlaSil
  27. bende aynı fikirdeyim kıyametin kopacagını allahu tealada baskası bilemez

    YanıtlaSil
  28. herkese ıyı sabahlar dılerım sn zamanlarda cok fazla duyduğum bır konuydu ve merak ettım ve arastırma gereksınımı duydum,olaya ıkı acıdan bakalım ben ortaya bır yalan atmak ıstesem bunun tutarlı olmasını ısterım; mesela bır muslumana kıyamaet kpacak kardes desem bana ne zaman dıye sorduğunda ıste 15 nısan persembe dersem bana dırekt cevabı yapıstırır kardesım kıtapta cuma kopacak dıyor der,o yuzden bu olay yıllardır kurgulanmıs bır olaydır(bknz 06,06,06 gıbı :))onceden dusunulmus ınsanları etkılemek ıcın yapılmıs bır olaydır bana sorarsanız,bunlar hep yapıldı bundan snra da yapılmaya devam edecek,mardukmus dunya ıle gunes arasına gırecekmıs gunes gozukmeyecekmıs felaketlermıs dunyanın 3,5 katı buyuklukteymıs bla bla bla... bakın bu kadar buyuk bır gezegen olsaydı onu coktan grurduk kı 10 gun kaldı bu tamamen saçmalık kı onu bırakalım ortada o kadar ck yalan var kı bır kısım kıyamet kopacak herkes olecek dıyor bır kısım foton kusağı dıyr bır kısım nuh tufanı dıyr cesıtlı ıddaalar var herkes aklındakı senaryyu yazmıs,ınanmayın byle seylere ustte arkadasın bırı yazmıs fılmler yapıldı lmasa yapılmazdı dıye eee ama kardes fılm yapımcıları,sanatcılar herkes bu ısı cevırenlere hızmet edıyor(bknz ıllumınatı)kesın bır kanıt yok mayalar da mayalar,ınanmayın bu tur seylere,soylentıden ınsanları kargasaya suruklemekten ıbaret bu tur seyler,ee hadı dıyelım 21 aralık geldı evdesın saat aksam 10 sakacının bırı geldı elektrıklerı kestı hoopp kalp krızı :D bakın oteller dolmus zengınlerden para tplanmıs bu konu etrafında yapılan fılmler hasılat rekrları kırmıs adamlar ıstedıklerını almıslar daha ne ;)bılımsel hıc bır verı yok nasa ve rusyadan acıklama geldı bır sey yok dıye bence de yok yalandan ıbaret hersey,dığer bır ıhtımal ıse gercekten bır seyler olacağı yonunde,hadı dıyelım bu kadar buyuk gezegenı goremedık bu kadar gundur dunyanın 3,5 katı gezegen 20 aralık gunu rtalıklarda yok ve pat dıye 21 aralık gunu ortaya cıkıyor cesıtlı kıyametler tufanlar seller oluyor ne kadar tuhaf değıl mı kocaman gezegen su anda yok hadı var ulan var gezıntıye cıkmıs 21 aralıkta sırf mayalar dedı ya ayıp olmasın dıye geldı ve öldük kader arkadaslar kader,Allah hayatının süresını bu kadar belırledıyse bıtmıstır ne bılıyorsun oley be 21 aralık gectı 22 aralıktayız yuppııı dıye sevınırken dooooonng dıye gelen tırın altında ezılmeyeceğını,kabul edıyrum cok fazla ıbadetımı yapmıyrum ama Allah ınancım Allah korkum var benım o yuzden bekleyelım ve grelım umarım yazmak ıstedıklerımı yazmısımdır ve anlatmak ıstedıklerımı doğru anlatabılmısımdır,uzun bır yazıydı kuduğunuz ıcın tesekkur ederım

    YanıtlaSil
  29. Allah İmanı olmayanlara iman nasip etsin .. Kıyametin ne zaman kopacagını Allah bilir. + Mayalılarda kıyamet kopacak demiyor büyük felaket diyorlar ama kaldıki Gelecegi kimse bilemez ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman şu sonuca varıyoruz kıyamet günü kuanda yazdığına göre gerçek müslümanlar mayalardır .... ya boşverin takmayın aaaa bende neymiş diye baktım neler yazmışsınız öyle hiç birşey olmaz bu hain dünyaya dünya baki rahat olun kendinizi düşünün yeter. sevgiler selamlar.

      Sil
    2. Anlamıyorsunuz ki bi anlasanız.Kıyametin ne zaman kopacağını benim inancıma göre de tabiki Allah bilir ama bu adamlar kendileri planlıyor bu işi kıyamet değil yani şöyle düşünün dünyanın maddi açıdan sahibisiniz insanları istediğiniz şeye yönlendiriyor ve kendi inancınızın gerektirdiği planları insanlara birşekilde inandırarak ve gayet mantıklı sebeblerle uyguluyorsunuz.Buda çıkartılan haberlerle (bakın yalan haber demiyorum çünkü haberleride kontrol ediyorsunuz büyük şirketlerin büyük firmaların sahipleri sizin inanışınıza sahip size çalışıyor)filmlerle vb. ile oluyor.Yani insanları şartlıyorsunuz önceden ki olacak olan olay onları şaşırtmasın.21 Aralık 2012 de bunlardan biri şimdi anladınız mı neden üstünde bu kadar duruluyor ?

      Sil
  30. ha unutmadan gündemi taze tutmak lazım biraz parsa toplamak lazım e biraz kar fena olmaz o kadar işe yaramaz insan televizyonlarda konuşup para alacak konu lazım e kolay değil tabi yaaa boşverin rahat olun gerçek kıyameti dünya değil insanın kendi beyni yaşar. sevgiler selamlar.

    YanıtlaSil
  31. şu tesadüfede bakın ki şirince ve bugarach şarap cennetidir kıyameti şarapla karşılamak ta yeni trend olsa gerek ..... ne bileyim allah herkese akıl fikir versin.

    YanıtlaSil
  32. Merhabalar. Ben bir ateistim ve 21 aralığı bir kuşak başlangıcı olarak düşünüyorum. Tabi herkesin kendi düşüncesi...

    YanıtlaSil
  33. 21 aralıkta evet birşey olacak oda olsa olsa gün dönümü.kıyamete gelince kopsa da olur kopmasa da.nasıl olsa ölmeyecekmiyiz bu kadar merak niye.allahın izniyle yaşayalım görelim.

    YanıtlaSil
  34. burada eğlenceli bilgili alaycı ve nede olsa sonunda toprak olacağını düşündüğü için hayattan maksimum zevk alma peşinde olan bir ateist kardeşimiz var. hani daha önce de demiştim kim imanlı gider diye belli olmaz diye. bu arkadaş da henüz ölmemiş.

    sayın ateist kardeşim iman en nihayetinde adı üstünde imandır. bir kabul ve teslimiyet işidir. bu dünyada bizler sana en ikna edici en güzel delilleri de getirsek sonuçta iş teslimiyete dayanır. bu yüzden de inanan kişi cennetle ödüllendirilir. bunun neresi karışık

    bana saygısız demişsin bilimden dem vurmuşsun. inançlı bireylere de saygılı olmak erdem değil midir. inandığımız değerlere inancın yoksa da insan olarak bize saygı senin gibi saygı bekleyen birine gerekmez mi?

    bu teslimiyet işi ise kolay değil. bilen kişi ilmi ile hangi gözlükten bakarsa kainatı öyle görüyor. sen bu kadar işleri başıboş zannetmekte misin? eğer öyleyse neden evinde bir O2 tüpü yok. belki yarın atmosfer O2 değeri %21 den aşağı düşer. madem sana göre kainatın başıboş. bu muazzam düzenlere neden bu kadar güvenmektesin.

    eğer genç isen ve sana göre elbet toprak olacaksan senin vaktin kızlarla sevişmek az uyumak güzel yemek ve güzel gezmekle güzel olmaz mı? böyle mi yaşıyorsun. eğer yaşamıyorsan zevk almadığın her an senin için bir kayıp...

    eğer adım kalır adımla yaşarım dersen toprak olacak kişiye bu adın ne faydası var öldükten sonra.

    bilime katkı sağlayan yeni teknolojinin mimarları son zamanda ateist kişiler oldularsa da benim gibi müslümanların tembelliğinden böyle oldu. islam bilimi teşvik etmekte. güzel bir icat bir müslüman yapsa sanki dinden mi çıkıyor ki senin aklın sürekli böyle düşünüyor.

    deşifre olmamak için ayrıntıları paylaşmasam da satırı satırına hakikat olduğunu belirterek söylemeliyim ki: bir tıbbi aletin farklı bir dozda uygulandığında olumlu etkileri olduğunu destekler bir çalışma yaptım. bir kişinin bilime katkı sağlaması için illa da ateist olması mı lazım.

    iman gözlüğünü gözüne tak bir de olaylara öyle bak. her muammanın birden çözüldüğünü senin gibi bilgili biri görür. kendini de böyle yaptığın için aşağı görme. zaten toprak olacaksan kainata şöyle 1 hafta kadar böyle bakmanın sana ne zararı olabilir.

    seni kazanmaya çalışıyorum diye de bana kızma. bu da zaten sana saygımın bir delili değil midir. dikkat et seni kandırmaya çalışmıyorum. denemekten sana ne de olsa bir zarar gelmez. bana da bir fayda gelmez. seçim senin ey ateist kardeşim. iyi geceler...



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevabın bana olduğunu düşünerek üstüme alınayım.. :) Tam olarak beni karşılamıyor ama..

      İlk olarak ben ateist değilim. Bir yaratıcının varlığının ya da yokluğunun bugün elimizde olan bilgi ve delillerle ispatlanamayacağını düşünüyorum. Belki bir yaratıcı vardır bilemiyorum ama varsa da onun bugünkü dinleri gönderen tanrı olmadığına eminim.. Adı üstünde iman sizin anlattığınız süslü püslü şey değil. Düşünmeden, sorgulamadan, soru sormadan, cevap almadan inanmak isteniyor dinlerde. Bu da bana ters.. Zaten dünya farklılıklarıyla güzel değil mi. Bazılarını da böyle kabul etmek lazım. Ama maalesef sizin dininiz beni böyle kabul etmiyor. Dinden çıkanların fetvasını benden iyi bilirsiniz.

      İnançlı bireylere saygım sonsuz. Nasıl olmasın ki ailemin, arkadaşlarımın çoğu inanıyor. Benim onların inancını eleştirmem (ki hiçbirisinin yüzüne karşı eleştirmem) onlara bir saygısızlık değil bence. Ama ülkemizde saygıyı daha az görenlerin azınlıkta olan Sünni İslam dışındaki herkes olduğunu söylemeye de gerek yok herhalde.

      Teslimiyet işi de oldukça kolay. Emin ol. Hayatının büyük kısmını teslimiyet içinde geçirmiş birisiyim.. :) Sorgulamamak, her şeyin bir hikmeti olduğunu varsaymak insana inanılmaz huzur veriyor. Ya da insan öyle olduğunu zannediyor. Bugün bir Mormon'la da konuşsanız aynı şeyleri söyler. İmanın, teslimiyetin yüceliği vs.vs. Hiçbir şeyi de başıboş zannetmiyorum. Herkesin ölümden korktuğunu düşünüyorsunuz herhalde. Bu bir gerçek. Oksijen oranı düşerse ölürüz hepsi bu. Alabileceğimiz bir tedbir varsa alırız. Yoksa da ölürüz.. Düşen uçakta da olsak emin ol kafa yapımızı değiştirmeyiz.

      Genç sayılmam artık pek.. Ama hayatımı dolu dolu yaşamaya çalışıyorum. Sürekli okumak, öğrenmek istiyorum. Hayatı tanımaya çalışıyorum. Kızlarla pek aram yok. Ki zaten evliyim. Oldukça mazbut sayılabilecek bir hayatım var. İçki ve sigara kullanmıyorum. Dünyayı bir zevk mekanı olarak görmüyorum. Evet keyifli yaşamak istiyorum ama bizden sonra gelenlere karşı da sorumluluklarımız olduğunu düşünüyorum... Adım kalır diye de düşünmüyorum. İnsanlığın ortak mirasına damla nispetinde katkım olursa kendimi mutlu hissederim. Zaten topraktık yine toprak olacağız sorun yok yani..

      Evet maalesef teknolojinin geliştiricileri son zamanlarda hep sizin ifadenizle gavurlar oldu. Sizin tembelliğinizin bireysel olmadığını, inanç sisteminizin buna sebep olduğunu düşünüyorum. Biraz İslam tarihi okuduysanız en parlak döneminin dinin en özgür yorumunun yapılabildiği dönemler olduğunu, dinin bağnazca (ki zaten buna çok müsait) yorumlanmasından itibaren yüzyıllar süren ve halen içinde bulunduğumuz derin bir karanlık dönemine girdiğini görebilirsiniz. Güzel bir icat yapan dinden çıkmaz ama düşünce iklimi buna müsait değil. Farkı anlamanı dilerim.

      Çalışmanı merakla ve zevkle öğrenmek isterim. İnançlı kişilerin bilime katkı sağlamayacağını hiç bir zaman düşünmedim. Elbette bireysel olarak sağlanabilir ama dediğim gibi topyekün bir kalkınma şu an için pek mümkün görünmüyor..

      İman gözlüğüm zaten default ayarlarımda takılı dünyaya geldim. O gözlüğü çıkarabilmem ve kendimi tanıyabilmem o kadar uzun zamanımı aldı ki. Şimdi geriye baktığım zaman geçen yıllarıma o kadar acıyorum ki. Ben o gözlükle baktım yani. Sen de bir hafta sorgulayan gözlerle bak. Dünyanın bir anda farklı bir yer olduğunu göreceksin. Bakmazsan da önemli değil. Kendi tercihin.

      Beni kazanmaya çalışmak mı.. Kızmıyorum ama pek öyle basit (ve yanlış) mantık hileleriyle kanacak gibi duruyor muyum? Ben daha önce denedim ve yanlışlığını görerek şimdi reddediyorum. Sana bir fayda geliyor aslında: Emri bil maruf..., tebliğ vs.vs. :)

      Ben seçimimi yaptım, ateist değilim ve yanlış olan dinleri reddediyorum...

      Bir yaratıcı varsa huzuruna insanlara iyi davranmış, insanlığın gelişimi için çalışmış, dünyaya ve diğer canlılara zarar vermemiş, kimsenin hakkını yememiş biri olarak gitmek istiyorum. Sırf bana yanlış gelen ritüelleri yapmadığım için, aklıma, ahlak anlayışıma ters gelen kuralları kabul etmediğim için beni sonsuza kadar yakacak bir tanrı ise açıkçası çok umurumda değil..

      Sil
  35. Neden bilimden bu korku? Farkında değilsiniz ama bilim daima insanlığın refahı, daha iyi yaşaması için en vazgeçlmez şeydir, bu yüzden bilimle alakalı olmayan toplumlar hep geri ve sefil kalmışlkardır. Neyse ben NASA'nın açıklamasının en önemli kısmını biraz açayım; İzafiyet teorisi diye bir şey vardır, hiç bir cisim ışık hızını "asla" aşamaz. Günümüzde binlerce ışık yılı(ışık hızının 1 yıl boyunca katettiği mesafe) uzaklıktaki cisimler görülebilmektedir ve bir cisim dünyaya hızla yaklaşsa bunu aylar hatta yıllar önceden tespit edebilecek teknoloji vardır.

    YanıtlaSil
  36. millet dünyanın sonunu görmeye çok meraklı yaaa bu konuşulanlar boş allahın dedigi olur. kıyamet gününe depremlerle sellerle yaşamıcaz bence biz insanlar kıyametin hergün içindeyiz insanlar çok degişti benim yorumuma göre kıyamet eger bir baba evladına taciz ediyorsa bir bebege cinsel istirmal de bulunuyorsa bu dünyanın sonudur...

    YanıtlaSil
  37. ya insanlar nasil cahillasmis ya!! Ben bi seyi biliyorum o da 21 araliktan sonra ne olacak? Tabii 22 aralik olacak))
    Su allaha inanmayanlara soylim peygemberimiz(s.a.v.) kiyamet gunu bitane bila musluman olmicak allah en son muslumanin saygisi icin kiyamet yapmicak. Bundan dolayi burda allaha inanib yorum yapan arkadaslarimiz ve dunyada cok muslumanlar arkadaslarimiz var yani 21aralikta muslumanlar bitmeyecek,kiyametda 200%olmayacak. Deyiliyoki islamiyette kiyamet davrinda insanlar ikiya ayrilir ve savasir.
    Abi kardesini,anne babasini,baba kizini herkes bir birini oldurur.yine deyiliyoki herkes zengilasir insan zekat vermeye insan bulamaz, kadinlar cogalir erkeklar azalir, hatta 1 erkek icin 50kadin olurmus... Vay canina)

    YanıtlaSil
  38. herkes ayrı bir telden çalıyor bakıyorum. Eskiden yağmur yağsın diye dua ya çıkanlar artık meterolojinin ne dediğine bakıyor. Bu tip kıyamet haberleri elbette olacak ama bunun doğru olup olmadığını kimse ispatlayamaz.
    AMA ŞUDA BİR GERÇEKKİ
    % 100 emin olan bir hükümet bile bunu açıklamaz yoksa dünyada kargaşa , ölüm, zina herşey artar işte o zaman gerçek kıyameti görür insanoğlu.

    YanıtlaSil
  39. Rabbimizin isi gücü yokta,Kurana sifre vsy koyacak,öylemi?
    Yuh yani!
    Rabbimiz dogru zamani gelince gerceklestirir,
    yani simdi özellikle Albert Einstein'i secti? Yok daha neler !!
    Ismin önemi yok,sirasi geleni secer!
    Ya bir genis capli düsünün !
    Sadece Türkiyede 80 milyondan fazla insanimiz var,peki Dünyadaki "TÜM TÜRKLER" Vatana dönse,
    50 Yila kadar Türkiye bize kücük gelmezmi?
    Rabbimiz Gurbetci bahanesiyle tüm insanlarin faydalanabilmesi icin
    Otomobil,Ucak,Tren den faydalanip,tüm Dünyada gezip,görüp,ayri irk insanlari tanimamizi saglamis,
    "TÜM INSANOGLU ICIN SAGLADI"
    Ha Ayrica düsünmeniz icin " 3 " RAKAMINA Dikkat edin!
    Nelermi? :
    www
    Ucak,Tren,Otomobil
    3.Dünya Savasi cikmadi
    Petrol,Altin,Elmas
    Insanin Kafasi,Gövdesi,Asagi kismi
    Insanin Acligi gidermesi,,Temizlenmesi,Tuvalet ihtiyaci
    Catal,Bicak,Kasik

    Tesadüf ama düsündürüyor bazen beni,sir yada tesadüf,...

    Rabbimiz ona inananlarin hakkinda hayirlisini nasip etsin,
    Dualariniz kabul olsun,tüm müslüman kardeslerim,.


    YanıtlaSil
  40. Kiyamet cuma gunu kopacak arkadaslar evet ama arastirin ramazan ayinda kopacak ALLAH bilir kimse bilemez RABBIM sonumuzu hayir etsin hayat cok kotuye gidiyor ne demek kanitin varmi Allah sizi islah etsin ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ....................15 Aralık 2012 19:46

      bide bu var kıyametin kopacağını kımse bılemez kafanıza gore yazmayın allah istese su anda olur rabbim tüm müslümanları korusun oburlerın sonu bellı saten yazmaya gerek yok

      Sil
    2. Dinin insanları nasıl ayrıştırdığının güzel bir örneğini vermişsiniz. Ben hangi inanca mensup olursa olsun herhangi bir kişinin zarar görmesini istemem. Siz ise Müslümanlar hariç diğerlerini Allah'ınızın da yaptığı gibi dünyada ölüme, öbür tarafta da cehenneme layık görmüşsünüz. İnsafsızlığınızdan dolayı sizi kınıyorum... !!!!

      Sil
  41. diyelim ki din Allah yok ikimizde yaşayıp öleceğiz ve aramızda çok bi fark olmayacak gideceğimiz ya da gitmeyeceğimiz yer aynı olacak ama bide şu var ya varsa ? ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sakat mantığı tekrarlayan belki 1 milyarıncı kişisin ama sanki sen bulmuşsun gibi davranıyorsun... Bu yanlış önermenin adı Pascal'ın Kumarı'dır ve milyonlarca kez çürütülmüştür.

      Ben sadece sana bir soru sorayım. Eğer Allah gerçekten senin iddia ettiğin gibi varsa; senin bu soruyu sormanı, ya varsa diye ona inanmanı affeder mi? Kendini garantiye almak için inanmanı kabul eder mi? Hadi cevapla bakalım...

      Sil
    2. benim inancım tam Allah kalpten geçenleri bilir bu yazıyı neyi düşünerek yani ne niyetle yazdığımı da biliyor emin ol. şöyle söyleyeyim düyada herşeyin bi dengesi var atıyorum su . kendi sıvısı içinde yüzebilen tek katı cisim buzdur. bu istisnanın faydaları suda yaşayan canlıların yaşamlarını sürdürmesini sağlar ya da atıyorum azot ta istisnadır oksijenle tepkimeye(yanma tepkimesi) çok zor giren tek maddedir . atmosferin çoğunun oksijen ve hava olduğunu biliyorsundur bu istisna bizim yanmayıp yaşamamızı sağlıyor bunları anlatmaktaki amacım çoğu ateis herşeyin oluşumu tesaduf der seni bilmiyorum ama sırf bu örnekler bile bunları mükemmel bir beynin yarattığını gösteriyor. bir yaratıcı olduğu konusunda eminim Kuran-ı okuduğumda bunu gerçekten bir insanın yazamayacağını her ayette etkilendiğimi hissettim ... bir yaratıcının olduğu konusunda hemfikirsek bana Yüce Allah a eşit koşabileceğin bir yaratıcı var mı ?

      Sil
    3. Madem inancın tam neden soruyorsun ya varsa diye? Bizi mi şaşırtmak istiyorsun? Daha tutarlı argümanlarla gelmen gerekmez mi?

      Oksijenin, azotun vesairenin tam bizim ihtiyaçlarımıza göre olması bir yaratıcıyı işaret etmez. Bizim bu şartlara uygun gelişim gösterdiğimizi işaret eder. Kim tesadüf der bilemiyorum ama dünyada bugünkü şartların oluşması tam 4.5 milyar yıl almış. Şartlar her zaman böyle değilmiş. Varsayalım ki her şey mükemmel, bunları yaratan neden insanların gelişen ahlak anlayışlarıyla kabul edemeyecekleri (köleliği yasaklamayan, cariyeliği serbest bırakan, evlat edinmeyi yasaklayan, diğer dinlerin mensuplarına hakaretler yağdıran vs.vs.) bir kitap indirmiş.

      Her ayette etkilendim diyorsun ama samimi olarak tamamını okuduğundan şüpheliyim.

      Ufak bir örnek vereyim; Nahl Suresi 75.ayet: (Diyanet Meali)

      'Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen ve başkasının malı olan bir köle ile, kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak Allah yolunda harcayan kimseyi misal verir. Bunlar hiç eşit olur mu? Hamd Allah'a mahsustur, fakat onların çoğu bilmezler.'

      Herkesi yaratan Allah kitabında neden insanlar arasında köle-hür ayrımı yapmıştır? Ben bu sözleri tüm insanları yaratan bir tanrıya yakıştıramıyorum. Sizin bu ayetten nasıl bir feyz aldığınızı da açıkçası çok merak ediyorum. Bir insana 'başkasının malı' diye hitap etmek zaten günümüzdeki en düşük ahlak eşiğidir diye düşünüyorum.

      Sil
  42. Bazı yorumlar var ki içler acısı
    Ben Elhamdülillah Müslümanım ve Allah'a inanıyorum.
    Bu benim inancımdır ki senin bunu eleştirmeye zerre kadar hakkın yoktur. Zaten insanın dinini ırkını dış görünüşünü dilini ve birçok yönünü eleştiriyorsan sen insan sıfatını haket miyorsundur.
    İnsanlar düşünce ve inanç konusunda özgürdür değil mi ? O zaman kimsenin inancına yada kimsenin düşüncesine buradan ağır sözler kullanamazsınız. Bunu ben müslüman olduğum için yazan ateistlere söylemiyorum. Müslümanlarda ateistlere bir şey söyleyemezler.

    21 Aralık olayına gelince Müslümanlık inancına göre bunlara inanmıyoruz. Tamam kıyamet Cuma günü olacak Ramazan ayında olacak diyoruz. 21 Aralık gününün cumaya gelmesi ise bana göre çok büyük bir rastlantı. Yok efendim elektrikler gidecek araçlar çaışmıyacak çağ atlanacak. Bunlar yaşanıp görülecek şeyler. İnsanlar geleceği bilemezler sadece tahmin yürütebilirler.

    Allah'ı görmeden nasıl inanıyorsunuz diyenlere de acıyorum. Etraflarında aslında algılayamadıkları birçok şeyi görürken gördükleri birçok şeyi ise algılamazlar. Eve biz Allah'ı görüyoruz demedik Biz Allah'a inanıyoruz. Bir arkadaşımız yazmış evet görmek ve inanmak çok farkı şeyler. Biz inanıyoruz. Ve şüphesiz inanıyoruz. Bir gün müslüman olursanız bunu anlarsınız. Kısacası sizler ki bizi bizlerde sizi eleştiremeyiz ki dinimize kötü sözlerle konuşamazsınız. İnanmazsanız bile saygı göstermek zorundasınız. Herkesin doğruları farklıdır fakat bütün Müslümanları doğrusu Allah'ın varlığı ve birliğidir.

    YanıtlaSil
  43. Onu sadece Allah bilir zaten Allah Kur'an'da kıyametin Kadir Gecesi'nde kopacağını ve cuma günü olacağını söylemiş.Kadir Gecesi'nin günü hiçbir zaman cumaya gelmemiş.

    YanıtlaSil
  44. Zeus bilir kıyametin ne zaman kopacağını ahahaha süperdi o :D Ateist olarak diyorum ki kıyamete inanmıyorum ama şu sıralar düşünce akımları ve insanlar arası etkileşim yolları çok açık. Düşüncelerinize dikkat edin yeter kıyameti falan boşverin. Düşünceleriniz gerçekleşebilir bu astronomik ve gezegenlerle ilgili bi kavram.
    İyi günler dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin çok mantıklı bende agnostiğim dediğini bi yerdede okumuştum son 3 günde düşünceler çok önemli özellikle yoğun patlamalar var. Dünyanın sonuysa sadece bir acabadan ibaret

      Sil
    2. Ateist ya da agnostik olmak insanlara olaylara bilimsel bakış açısıyla bakma yeteneği kazandırır. Kanıtsız, delilsiz iddialara inanmamak gerekir.

      Sil
  45. arkadaşlar siz müslümanmısınzı ? çoğunuz müslümansınız 21 aralıkda kıyamet koparmı kopmazmı bilmiyorum ama koparsa şirincedede kopacağı kesin :) neyse dediğim gibi müslümansanız allaha sığının tamam ben korkuyorum biraz ama allaha sığınıyorum sizde allaha sığının en önemlisi: biz maya takvimine göre değil allahın takdirine göre yaşıyoruz allah ne derse o olur.

    YanıtlaSil
  46. kafalrımızı bunlara takmıyalım çok saçma bişi... arkadşımdan aldığım bilgde kıyametten konuşmak en büyük sapıklıktır dimuş kuran mealinde ya bunlar yalan yani biraz düşünün peygamberlerimiz ve melekler bile geleceği bilmiyosa bu sıradan insanlar nasıl bilsin yaa resmen saçmalık

    YanıtlaSil
  47. alllahtan baska kimse bilemez bosuna kimse yorulmasin yazmaya allahhh allahhh diyecegim bunlar dan ibaret

    YanıtlaSil
  48. 21 aralikta sadece günes isinlari yengec donencesine ve oglak donencesine dik dusucek bu kadar bugun nasilsa 21 aralikta oyle olacak

    YanıtlaSil
  49. dalga gecmeyi birakinda kuranla meleklerle musluman insan bunlari yazmazzz yazacasksanizda allaha inanci olan kisiler yassin mesgul etmeyin sayfayi allahtan korkunn olacaklardan degil

    YanıtlaSil
  50. Ya arkadaşlar harbiden bu 21 aralık muhabbeti herkesi iyi sardı.. Yok marduk gelcek dünyaya çarpcakmış, yok dünya görüngeden çıkıcakmış, yok fotonkuşağına geçicekmişiz.. Bu söylenen şeylerin hiç bir bilimsel yanı yok.. Hem bizim kaderimizi Mayalılar mı belirliycek ? vazgeçin şu saçma sapan düşüncelerinizden.. Bu muhabbet baskıcıların işine yaradı kitap satan, dergi satan, 2012 filmi bu muhabbetten iyi prim yaptı. Ben 21 aralıkta olması beklenen şeyden geçtim öyle birşey olmayınca bu muhabbeti destekleyen medya insanları ne diyecekler onu merak ediyorum. Yukarda ki Nasa çalışanı ne güzel söylemiş (Yazılı tarihin başlangıçından bu yana Dunyanın sonunun geleceğine dair abartısız yüz binlerce tahmin yapıldı yine hala burdayız. Demem o ki Gaybı yalnız ALLAH bilir ileriyi ondan başka kimse bilemez. ALLAH'ın dediği olur mayalıların değil.

    YanıtlaSil
  51. kardeş o dediğin şey nibiru ve öyle birşey yokki bildiğin koyulan planet x hehehehehe adamlar korkutuo. Birşey olsa ilk önce NASA söylemes miydi. Ben diyiceğimi dedim.

    YanıtlaSil
  52. ona bakılırsa aynı mazaretleri mısır kehanetlerine 2010 ve 2011 şeylerinede dedi mısır kehnateine göre 11.11.11 de yu55 bize carpıcaktı ama bak yalan. size büyk ispatları verdim

    YanıtlaSil
  53. ve o dedğin marduk varya o şeyi NASA söylemiyor ve öyle bir gezegen yok. çünkü o bilinmeyen bir gezengen. NASA da nibiru derken oda bilinmeyen bir gezegen. Herkez kafasına göre isimler koyuor. Zaten öyle birşey olsaydı. Olan saturn,venüs,jüpiter yada ay ordaki gökbilimciler olan onlarada olurdu.
    Bizim arkadaş İtü de uzay bilimi okuo bize gösterio herşeyi. NASA nın sitesi var. İstersen bakabilirsiN. Yani sıradan. Sana o şeyleri kim diyorsa keklemiş seni.

    YanıtlaSil
  54. Sbahatan beri zaten bunları doğrulamaya çalışıom. Dinciler bunları duydukları zaman........ gülüyorlar. Felseficiler Nasa nın dediklerine katılıyorlar. Bir söz var "Sıradışı olaylar ispat gerektirir." Bunlar sadece konuşuyorlar. Ne maya takvimini arkeologlar buldu ne de arkeolog bilimi. O tarihin bulunduğu yerse güney meksikada bulunan Mısırların dizaynı gibi yapılmış bir piramit. Halk gördü. Hemen korkutalım. Bizde yedik dimi. 1980 DEN BERİ bizi korkutmaya çalışıorlar. Hep o yabancı filmler yaptı. Gerçekte 21 aralık ta ne olduğunu bilmiyorlar. Ortaya koyuorlar lafı. Coğrafya bilgisini biliyorsanız 21 Haziran,23 Eylül,21 Aralık dönencesini iyi biliyorsunuz demektir. al işte öyle olcak. Yarın işte benim itü deki arkadaşla nasa nın sitesinde takip etcez. Uyumayacaz bile. Gelin diyom. Bakın öyle tür haberler artık yaygınlaştı. Programlar bile söylüyor. Kapatın direk. Yada şikayet edin. Ben şikayet ettim. Ve işe yaradı. Burada çocuk var lütfen genler bi daha söylüom. İSPATI OLMAMIŞ BİR OLAY İÇİN KORKMAYA DEĞMEZ. SİZİ KORKUTUYORLARSA O KİŞİNİN AĞZININ BURNUNUN KIRIN. EN İYİ ÇÖZÜM YOLU

    YanıtlaSil
  55. KIYAMETTEN KORKANLAR YORUMUMU OKUSUN !!!!!!


    ben de bu uydurmalrdan çok korkuyordum ailemden bu güzel dünyadan ayrılacağım için ancak en üstteki video beni o kadar rahatlattı ki bizim insanlarımız her an korkuya açıktır biri pat diye kıyamet kopacak derse insanların buna inanması normal bir kere nasa araş tırmalarında birşey olmayacağını söylemiş hem eğer müslümansanız buna inanmazdınız çünkü bunu Allah'tan başka kimsenin bilemeyeceğine de inanırdınız tammam 21 aralıkta birşey olacak ama kıyamet değil örnğin 23 mayıs 2012 günü hayatınız nasıldı ? normaldir çoğunuzun 21 aralık günü de öyle olacak işte sadece uzmanların dediğine göre 2013 yılı yeni bir hayat başlayacak ve bu pozitif bir hayat olacak sular ve elektrikler kesilmeyecek deprem sel filan olmayacak lütfen korkmayın sabahtan beri uzmanları dinledm ve birşey olmayacağına dair rahatladım size de korkmamanızı tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bu haberi çocukluğumda aldığımda hiç korkmuyorudm. Çünkü biliyordum birşeyler yapacaklarını. Çünkü o zamanlarda fazla " Yarından sonra" filmide yayınlandı. Seninde dedğin gibi insan bir kere inandı mı bir daha başka bir şeye inanmaz. Makina gibi düşün... Haklısın. Ben sabahın 8 inden beri bunları ikna etmeyi çalışıyorum. Ben bilgisyar okuyorum. Arkadaşım uzay bilimi.. ne güzel şeyler öğreniyoruz. Ama ulan şu haberi yayınlıyorlar. Desem bir bela okusam diyorum. Ama kötülük yapmış olurum. Ve bunu diyen insanlarda ATEİST(Ateist:Tanrı veya allah ın var olmadığını düşünenler) insanlardır. Ve onlar halkın içine karışıp bu şeyleri inandırmak isterler. YUKARDAKİ VEİDOYU İZLERSENİZ "SIRADIŞI OLAYLAR İSPAT LAZIM" DEMEKTEDİR. bunlar ispatı olmamaış olaydan bahsediyorlar. Komik yha. Harbi bunları söyleyen gerizekağlıdır. Arkadaşın dediği gibi. Eski yıllardada böyle şeyler olcak dediler ama olmadı. KORKMAYIN!!!!!!!
      İSPATI OLMAMAIŞ BİR ŞEY İÇİNN KORKMAYINN !!!!!
      KENDİNİZİ HIRPALIYORSUNUZ LÜTFEN

      Sil
  56. Kıyamet tahmin videosu: http://bit.ly/T9mtXx

    YanıtlaSil
  57. Eğer 21 aralığa inanıyorsanız islamiyette bilen büyük bi' gerçeği yalanlamaktır . her müslüman bilirki kıyamet günün belli olmadığını. bu çok açık ve net inancınız varsa korkmayınız. TRABZON

    YanıtlaSil
  58. Öncelikle iyi sabahlar arkadaşlar ateist olan insanlar bir bulgu istiyor onların görüşleri bizim görüşlerimizdir bizler hatayı işte burada yapıyoruz ateist arkadaşlarımız düşman değildir rabbimiz onları yargılamak size düşmez yargı infaz bizim bileceğimiz iş hiç değildir.Bu arkadaşlarımıza dostlarımıza güzel olan ve gerçek bulgularla yaklaşmalıyız merhaba ateist arkdaşlarım dostlarım öncelikle allahın merhameti hiç bir hukuk kitabında ve hiç bir insanın aklında olmayacak kadar maddeler halinde değildir onun merhameti sonsuzdur sadece kalben içten bişeyler anlatmak istiyorum bizler bi sevdiğimize bir yemek hazırladığımızda veya bir insana isteyerek veya istemeyerekde olsa bir iyiliğimiz dokunduğu zaman ne kadar mutlu oluruz işte bu tip etkileşimler bizleri bir nebze olsun nefsimizden uzak tutar örneğin bir sevdiğimiz kişiye açılmak isteriz önce anlatırız fakat olmadığını düşünürüz daha sonra bi müzik çalar hayatınızda hiç duymadığınız bir müzik ama öyle hoştur öyle saf ve temizdir ki anlam veremezsiniz bir anda dilinize ilim gelir açılıverirsiniz bir anda o müziğin etkisiyle belkide imkansız

    YanıtlaSil
  59. dediğimiz bir aşkın kapısını aralamış oluruz birde hani kendimizi övmeyi sevmeyiz ya bu güzelliği birine borçlu hissetmek o anda diline ilim indiğinde bir his doğar anlayamazsın anlatamazsın ama bir anda çözülüverir kalbin kilitli olduğunu düşünürsün ve bu his alkolden vs aklınıza gelebilecek nefsimizin zorlandığı anlardan daha uzun ve sürekliliği olan bir mutluluk seni her daim koruyan yeterki onun gücüne kalbinle inan hiç bir insan evladı bu yükü kaldıramaz bizlerki bir ailemize zor zanaat yetişmeye çalışanlarız rabbim bir kulu ile bir zaat çayırda gezerken kul çoban olan ve zaat ise dinine bağlı bir kişi daha sonra kul bilmez rabbini telefüz edemez bile ama allah ben sana süt sağdım içermisin der çoban sonra muhterem zaat sen ne diyorsun nasıl konuşmakdır bu der sonra gökyüzünden bir ses belirir karışma ey kull ben senin göremediklerini görür hissedemediklerini hissederim kul ile aramda durma der demek istediğim ateist humanist veya aklınıza gelebilecek tüm terimler din inanışları mezhepler bırakın arkadaşları rabbim onların kalbi olduğunu biliyor ve onları hiç olmadığı kadar merhametini açmış bekliyor bu kardeşlerime düşüncelerine kükremeyin arkadaşlar hisler çok önemlidir siz rabbinize duyduğunuz aşkı telafüz edin kalbin anahtarı kendisinde kul ne zaman açmak isterse o kilidi ozaman açılır böylede bir irade vermiş bize karar verebilmemiz için aklı nakşetmiş kafatasımızın derinliklerine çünkü rabbim karışma der kul ile arama girme der sadece vesile ol der arkadaşlarımız çok çok iyi insanlar olabilirler belkide benim inancım olmasına rağmen bir çok eskiklerim var iken inanmayan kulun nefside kalbide temiz olabilir bizden nasılki kıyamet gününü bilmiyor isek ve burda biz müminler için bir uyarıda olabilir diye düşünüp her an kıyamet kopacakmışcasına kalbimizi rabbimizin olduğu kıbleye yöneltip yaptığımız günahlar için af dilemek olacaktır kardeşlerim ve eminimki onlar gibi düşünebilmeliyiz geçerli sebepleri vardır bu arkadaşlarımızın inanmaması için ama ben inanıyorumki kalpleri yönelir ben ne müslüman gördüm ateistin düşüncesinden daha fitneci ben ne ateist gördüm müslüman deyip casusluk edenler umarım hiç inançları olmayan arkadaşlarım bir gün odalarında çok soğuk bir odada iken küçük bir ısıtıcı karşısına geçip ısınıp ağladığı vakit sadece hislerini duymak istemeye çalışsınlar gözlerini kapatıp dünyevi hayattan bir an olsun kendilerini çıkarsınlar o bana şöyle yapmıştı ben ona çok yanlış yaptım önce düşünceleriniz bunları düşünücektir sanırsam daha sonra isteklerinizi düşünüceksinizdir. daha sonra hiç bişeyin olmadığı rabbim kullarını insanlarını meleklerden daha üstün kılmıştır bizlere verdiği önemi düşünün o nefside rabbim vermişdir sırf sınava tabi olalım diye o nefs ahirette sökülücek bizden o zamana kadar sadece arındırın herşeyden ışıklardan müzikden soğukdan bi alın kendinizi ordan arkadaşlarınızı atın aklınızdan aileniz dertleriniz kederlerinizi bırakın dünyada kalsınlar siz gökyüzüne çıkın bi önce bir kaç uğultu olduğunu göreceksiniz dertlerin nefsin sıkıntıların daha sonra af dileyin rabbinizden sonra uyanın hani 12 yaşında bir gülümsemeniz bir kahkahanız varya onu dileyin rabbinizden sonra gelin dünyaya herşeye gülmeyip ama herşeye tebessüm edip alay etmek yerine mizah etmek gülmek güldürmek için aşşağılamak yerine hiç olmayan bir şey ile cansız bir cisme beraber gülebilmek biz böyleydik ve böyle kalacağız çünkü insanoğluyuz yeterki etkilenelim yeterki insanların bizden istedikleri herşeyin iyi niyetli olduğunu düşünelim bugün değil yarın değil öbür gün bir bakmışız o bizden daha iyi yarışacaksak iyi şeyler için yarışalım allah tüm insanoğlunun kalbini feraha çıkartsın düşüncelerini temizlesin bebeğe gülüşü verene emanet olun günaydınlar..

    YanıtlaSil
  60. yha olum siz ne diyorsunuz? öncelikle biz mayalılara göre yaşıyor olsaydık kusura bakmayın ama her ..ka inanıp korkardık değil mi??? Dünde dedim. Biz sadece allahın taktirinde yaşarız. Buna kabul etmeyenler işte ATEİSTTİR. Zaten bu tür saçmalıkları diyenler 1980'den beri ATEİST insanlardır. Siz ateist nedir bir araştırın. Ulan yayınlamayın şu haberi diyorum yayınlıyorlar. Küfür edesim geliyor. Bela okuyasım geliyor. 1980-2012 kadar hiç korkmadım. O zmanda beri bunları diyen ateistlere karşı düşman oldum. Biz kuranı kerimin içindeki ayetleri,sureleri biliyoruz. Biz şuraya "Elhemdülha" desek bu müslümanlığın kanıtıdır. Oruç tut, yardım isteyenlere sadaka ver, abdest al , namaz kıl. Bu işte müslümanlığımız kanıtıdır. Bu hayatımızı mahvetmek isteyenler var. Benim arkadaşlarımı birşey olmayacaığını kanıt göstermek için dün gün boyunca hiç uyumadım. Arkadaşımın nasa sitesinde bağlandık uzay bilimi bölümünden.. Bu kanıt bize yetmez mi. Dinciler yalanlıyor diyorsunuz. Tamam müslümanlar ayn fikirde. Tamam sadece müslümanlarda mı yalanlıyor? Hristianlarda aynı fikirde. Papa vatikali bile "Dünyamız huzur içindedir böyle bir durum yoktur " dedi. Bizimde halifelerimiz "Bunları diyen ateisttir. Kıyamat senaryoları yalandır." Bu dinsel kanıtları. Felsefi olarak geçrsek bana tek bir inanan kişi söyliyin , sofistler değil, öznelciler değil kim kimse inanmıyor. Çünkü felsefe kanıta dayalıdır. NASA bu olayları raporları gizli tutyordu. Bu haberleri duyarak sinirlendiler. Ve gizli olanları gün yüzüne vurdular. Bu da 4. Alın sıradan bir gün. Burada çocuk mu korkutuyorlar? Gelip çocuk mu ağlatmaya çalışacaklar*?? İlk önce bizi gecmeleri lazım!!!!! Eğer bu maya takvimi,mısır takvimi , eski aztek takvimi yıllarını inansaydık HEPİMİZ HAYATLARIMIZI LANETLERDİK.
    Bugün ne güzel kar var kış var yeni yıla giriyoruz. Ama bu ateistler zehir etmesin. Eğer hayatlarından memnun değillerse çeksinler bir bıcak yada hap alsınlar kendilerini intihar etsinler. Biz yaşıyoruz. Maya takvimi sadece bir anıt, kalıntı benim söylemecerğim geçrek bu. Aynı şey mısırdada var.
    PEKİ NEDEN İLK ÇAĞDA MISIR TAKİVİM KULLANILDI. AÇIKLAYIN
    İlk çağda ispanya amerkiya keşfetmeden önce aztekler,apaçi, kızılderililer ve mayalılar vardı. Bu mantıksız konuşma. Hatta biz gereksiz konuşyoruz
    BU KONU ARTIK KAPANDI BİR DAHA AÇILMAYACAK BÖYLE YALANLAR İNANILMAYACAK ATEİST YADA ATEİSTTE OLMASIN BÖYLE DİYEN VARSA DÖVÜN YHA DAHA NE KADAR SÖYLEYECEZ

    YanıtlaSil
  61. Mow Ben Mnen Moned Now Now Now ! En d Monder A Günes Yom wuwww Cukka Cukka Olum Okmaen Comens!

    THE END

    YanıtlaSil
  62. Saçmalamayın ya mayalar kim? Allah peygamberlerine, meleklerine bile bildirmemiş ne zaman kıyametin kopacağını. Hikaye bunlar mayaların takvimi bitiyormuş bitsin belki takvimin geri kalanını bulamamışlardır :) veya taş bitmiştir daha takvim yapmaya. Hurafe bunlar. Yok gök cismi bize girecekmiş denizler fışkıracakmış hikaye... İnanmayın böyle şeylere. Her insanın ölümü kendi kıyametidir...

    YanıtlaSil
  63. allah her seyin zamanini ayarlamis bekleyin

    YanıtlaSil
  64. üzerine alınan ateist olmayan arkadaşa cevabımdır.
    düşünmeden yaşamadığımı anlamışsındır.
    senin inançlı olmana sevindim.
    huzuruna vardığımızda Rabbimizi merhametli bulacağız inşallah.
    ama sana kendini tanıttıran. yaratığı her şeyi sanatlı ve hikmetli yaratan Rabbini, senden uzak sana bir kitap ve elçi göndermemiş sanki seni maksatsız bu dünyaya atıvermiş zannetmediğini de bilirken Onu daha doğru tanımak için daha güzel gayretli olmalısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne inancı? Nasıl okuyorsunuz anlamıyorum? Biraz daha gayret. Dünyayı anlamak bu kadar mı zor? Herkesi kendi dar kalıplarınıza sokmaya çalışmayın. Bana göre bugünkü bilgimizle bir yaratıcının varlığı ya da yokluğu kanıtlanamaz. Bu cümleden nasıl inançlı olduğumuzu çıkardınız gerçekten ilginç?

      Sil
  65. 21 aralık geçti gitti. Ben merak ediyorum bu 21 aralık da kıyamet kopacağına inanan insanlar acaba şu anda düşünüyorlar. Salak durumuna düşmüş olmanın verdiği bir burukluk yaşıyorlar mı acaba. Tarih geçti ve halen burada tartışan insanlar var. Boşverin. Kendi kıyametinize bakın siz. Ölenin kıyameti kopmuştur bitti gitti.

    YanıtlaSil