18 Nisan 2012 Çarşamba

Aya giden Türk Bayrağı İstanbul Oyuncak Müzesi'nde sergilenecek.


Apollo 15 Endeavour uzay aracının modülünde 1971 yılında uzaya götürülen Türk Bayrağı, 23 Nisan'dan itibaren İstanbul Oyuncak Müzesi'nde sergilenecek. 

Ekmel Anda isimli bir işadamı tarafından Amerikalı bir kolleksiyonerden satın alınan ve daha sonra İstanbul Oyuncak Müzesi'ne bağışlanan Türk Bayrağı müzede özel olarak hazırlanan "Uzay Bölümü"nde sergilenecek.


23 Nisan günü müzeyi ziyaret edecek olan çocuklar müzenin yedinci yılını kutlarken bir yandan da Türk Bayrağını görebilecek, uzay temalı bir çok etkinliğe katılma imkanı bulacak. Müze 09.30-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Sergilenecek Türk Bayrağının Ay'a ulaşma serüveninin somut bir göstergesi olduğunu belirten müzenin kurucusu Sunay Akın, "Bir toplumun geleceğine giden yol, o ülke çocuklarının oyunlarından ve oyuncaklarından geçer. Bu gerçeğin geniş kitleler tarafından algılandığı bir dönemde bayrağımızı simgelerini aldığı uzaya taşıyabileceğimiz asla unutulmamalıdır. Oyuncaklarla oynayan çocuklar hayallerini gerçekleştirdiler ve astronot olup uzaya gittiler.

Uzayda 11 gün, Ay'da 3 gün kalan bayrağımız, uzay konulu ilk oyuncakların yanında sergilenecek. Bayrağımızın gelecekte uzaya bizim elimizle taşınmasını istiyorsak, bunun için yalnızca çocuklarımızın hayallerine ihtiyaç var" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder