20 Nisan 2012 Cuma

KKTC'ye uzay gözlemevi yapılacak.


Bilimsel Düşünceyi Geliştirme Derneği yönetim kurulu, “Uzay Gözlemevi” yapılması kararı aldığını duyurdu.

Bilimsel Düşünceyi Geliştirme Derneği Başkanı Behcet Çelebi yaptığı yazılı açıklamada, projenin en temel amacının uzay bilimleri konusunda bilimsel çalışmalar yapmak, bu çalışmaların sonuçlarının kamuoyuna duyurulmasını sağlamak ve halkı uzay bilimleri hakkında bilgilendirmek olduğunu kaydetti.


Uzay Gözlemevi için dernek çatısı altında bir proje çalışması yapıldığını belirten Çelebi, projenin teknik ve işleyiş bakımından sorumluluğunun uzay bilimleri uzmanı Hasan Demir’e verildiğini belirtti.

Uzay Gözlemevi’nin mimari projelendirilmesi ve inşaatın yapımının sorumluluğunun ise dernek yönetim kurulu üyelerinden Mimar Mustafa Bladanlı ve Mimar Fuat Çelebi tarafından üstlenildiğine kaydeden Çelebi, projenin akademik danışmanlığının ise TC Ankara Üniversitesi Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman tarafından yapılacağına dikkat çekti.

Çelebi, projeyle öğrencilere, KKTC halkına ve turistlere uzayı gözlemleyerek tanıma fırsatı yaratılacağını belirterek, “Misyonu bilimsel düşünceyi geliştirmek ve yaymak olan Bilimsel Düşünceyi Geliştirme Derneği yöneticileri olarak bizler, bu projenin diğer sivil toplum örgütleri tarafından da sahiplenmesi ve desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder