16 Ekim 2012 Salı

Kudüs, Dünyanın En Büyük Uzay Kongresi’ne Ev Sahipliği Yapacak.


Uluslararası Uzay Federasyonu
Amblemi
Uluslararası Uzay Federasyonu, İsrail’in gelişmiş uzay araştırmalarında bulunmasından dolayı bu kongreyi Kudüs’te yapmaya karar verdi.Yüksek prestijli bir kongre olan Uzay Kongresi Kudüs’te gerçekleşecek.

İsrail Uzay Ajansı’nın özel çabaları sonucunda gerçekleşecek olan dünyanın en prestijli konferanslarından, Uluslararası Uzay Konferansı, Kudüs’te yapılacak. Hafta sonu Italya’da yapılan yıllık toplantıda; Uluslararası Uzay Fedrasyonu, (IAF) kongrenin Kudüs’te yapılacağı kararını açıklandı. İsrail; Türkiye,Tayvan ve Meksika’nın arasından sıyrılıp bu kongreye ev sahipliği yapmaya hak kazandı.

Uzay konusunda dünyadaki en büyük kuruluş olan IAF’nın bünyesinde bulunan 250 kurum, uzay hakkında uluslararası işbirliğini teşvik ediyor.Aynı zamanda ürün geliştirmeyi de amaçlayan bu Kongre her ekim ayında değişik bir ülkede gerçekleşiyor.

Federasyonun ev sahipliğini İsrail’e vermesinin ana sebepleri olarak; İsrail'de gerçekleştirilen akademik uzay araştırmaları ve devletin bu konuda çok büyük destek vermesi gösteriliyor. İsrail’in Uzaya yerli bir uydu gönderme çalışmalarına başlayan 8 ülkeden biri olmasının yanı sıra, hükümetin de uzayla ilgili araştırma ve geliştirme faaliyetlerine büyük bir bütçe ayırmış olması da bu kongreye ev sahipliği yapmasına hak kazanmasında etkisi büyük.

İsrail Bilim ve Teknoloji Bakanı Prof.Daniel Herskovits “Kongrenin Kudüs’te gerçekleşecek olması büyük bir başarı ve bunun başardığımız için gurur duyuyorum.” dedi.

Uzay Bilimciler , Israil Uzay Ajansı çalışanları, önde gelen sanayiciler bu kongreye katılıp son gelişmeleri, inovasyonları takip edip, uzay politikalarını tartışabilecekler. İsrail Uzay Ajansı başkanı Itzhak Ben Israel “İsrail’in böyle bir organizasyona ev sahipliği yapması; uzay sanayiinde ve ticaret alanında olarak çok büyük getirileri olmasıyla birlikte uluslararası arena da güzel bir etki yaratacaktır.” dedi.

Kaynak: israilblogu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder