3 Ocak 2013 Perşembe

Türkiye’nin İlk Planetaryum Kulesi Mamak’ta Yükseliyor.


Başkent’e yeni bir kule kazandıracak olan Mamak Belediyesi, Türkiye’de bir ilkede imza attı. Türkiye’nin ilk planetaryum kulesinin inşaatına başlayan Mamak Belediyesi, Başkentlilere uzay yolculuğu yapma şansını sunacak. Misket Mahallesi’nde yapımına başlanan kulenin yüksekliği, üzerinde durduğu tepeyle birlikte 115 metreyi buluyor. Son teknoloji simülasyon sistemiyle donatılacak kulede vatandaşlar uzayı ve evreni detaylı olarak izleyebilecek. Ayrıca Başkentliler 360 derece Ankara’yı seyir keyfi de yaşayacak. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; “Kulenin en tepesinde planetaryum denilen, insanların içine girerek uzayı ve evreni birebir izleyebileceği büyük bir oda bulunacak. Planetaryum kule yalnızca görselliğiyle ön plana çıkmayacak aynı zamanda öğrencilerimize, gençlerimize uzayı tanıtacak, güneş sistemini anlatacak işlevsel yönüyle de bilimin merkezi olacak” dedi.


Modern Mimari Teknolojiyle Bir Araya Geliyor

Toplam 15 dönümlük bir rekreasyon alanı üzerinde yükselecek kule Başkent’in simgelerinden birisi olacak. Modern mimariyle teknolojiyi bir araya getiren projede panoramik ve yatay asansörler bulunuyor. Kulenin inşa edildiği 50 metrelik tepeye vatandaşlar yatay asansörle çıkacak. Panoramik asansörler eşliğinde kuleye çıkan ziyaretçiler eşsiz bir seyir deneyimi de yaşayacak. Katlı olarak inşa edilen kule sayesinde yükseklik korkusunu yenemeyen ziyaretçiler de bu deneyimden yoksun kalmayacak ve Başkent’in seyir keyfini istedikleri katta yaşayabilecek.

Astronomi ve Uzay Meraklıları Planetaryum’da Buluşacak

Planetaryum Kule gezegenleri ve yıldızları yakından tanımak isteyen uzay meraklılarının uğrak mekanı olacak. İşlevsel ve sosyal bir sorumlulukla inşa edilen Planetaryum Kule hazırlanan simülasyonlar sayesinde ziyaretçilerini gerçeğe yakın bir uzay yolculuğuna çıkaracak. Ayrıca kulenin yapıldığı rekreasyon alanı içerisinde gezegenler ve güneş sisteminin canlandırıldığı bir köşede inşa edilecek.

Kaynak: Mamak Belediyesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder