25 Ekim 2014 Cumartesi

Son elli yılın en büyük güneş fırtınası - 21-22-23 Aralık 2014


Dolaşan söylentilere göre 21-22-23 Aralık 2014 tarihlerinde son elli yılın en büyük güneş fırtınası yaşanacak ve dünyanın yarısı üç gün boyunca karanlıkta kalacakmış.... NASA Başkanı açıklama yapmış ve dünya kamuoyunu bu olağanüstü olay karşısında sakinliğini korumaya çağırmış...

1- Öncelikle belirtilen tarihlerde bir güneş fırtınası yaşanacağına dair şu an itibariyle bir belirti yoktur.

2- NASA Başkanı Charles Bolden böyle bir açıklama yapmamıştır.

3- Güneş fırtınaları sürekli yaşanmaktadır ve dünyaya etkileri sınırlıdır.

4- Dünyanın yarısını karanlığa gömecek bir güneş fırtınası cümlesi kendi içinde geçersiz bir önermedir. Dünyanın yarısı fiilen her zaman karanlıktadır. Aydınlık olması gereken yarısının güneş ışığı alamamasının güneş fırtınalarıyla bir ilişkisi bulunmamaktadır.

5- Dünyayı etkileyebilecek ve insanlığı uzun süre karanlıkta (elektriksiz anlamında) bırakabilecek güneş fırtınaları oluşabilir ama böyle bir olayın belirtilen tarihlerde olacağına dair en ufak bir işaret yoktur.

6- İnternette değişik amaçlarla dolaşıma sokulan bu tip felaket ve hatta kıyamet haberlerini hiçbir araştırma yapmadan sayfalarına taşıyan ülkemiz medyası bilimsel konularda cahilliğini ve umursamazlığını tekrar ve tekrar ortaya koymuştur.

30 yorum:

  1. Helal olsun kardeşim çok doğru konuşmuşsun

    YanıtlaSil
  2. YAZAN HAKLI yani

    YanıtlaSil
  3. adam haklı beyler

    YanıtlaSil
  4. Kardeş oldu mu şimdi bu ne güzel hayallerim vardı benim üç gün yatacaktim

    YanıtlaSil
  5. Kış uykusuna yatcaz beyler :D

    YanıtlaSil
  6. dünya sürekli kendi ekseni etrafında döndüğü için dünyanın yarısının 3 gün boyunca karanlık olması imkansız ama bir kısmı (kutuplar) yada tamamı olabilir

    YanıtlaSil
  7. Amk kıyamet kopsa okul tatil diye seniriz

    YanıtlaSil
  8. Aslında birçok internet sitesinde bu güneş fırtınasını araştırdım. Çoğu yerde , hatta heryerde korkunç şeyler yazıyor. Ama sayende rahatladım. Aslında 21 Aralık Mayalıları hatırlatıyor. Belki de 21 Aralık 2013 değil de 21 Aralık 2014 olabilir mi ? Bence olamaz. Ayrıca NASA başkanı Charles Bolden böyle bir açıklama yapmamıştır yazmışsın. Öyleyse diğerlerini yazmana gerek yoktu :) Ama bence böyle birşey yaşanmayacak. Çünkü ona bakılırsa şuana kadar çoğu zaman ; bırakın güneş fırtınasını , kıyamet kopacak dediler :) Ama ALLAH'tan başka kimse bilemez işte :) Neyse benim düşüncelerim bu kadar. Cevap yazarsan sevinirim. (Charles Bolden böyle bir açıklama yaptı mı? Yapmadı mı? sorusunun cevabını bekliyorum)

    YanıtlaSil
  9. Büyük Konuşmamak gerekir bence belkide olabilir evet ben bu konu üzerine çok araştırma yaptım evet biraz sallama doğru söyledin ama olma ihtimali %30 evet dünyanın yarısı saaler için karanlık ama 3 gün boyunca karanlık olabilir .

    YanıtlaSil
  10. vov! aman allah'ım sanırım türkiye'yide içine alıcak ....kesin okullar tatil

    YanıtlaSil
  11. Emin konuşmayalım Allahu Teala Emrederse Herşey Olabilir.Güneş fırtınası olabilirde olmayabilirde abaetacak birşey bulmuyorum.Selametle Kalın

    YanıtlaSil
  12. YADA SOGLE DIYELIM SON ZAMANLARIN LAFIYLA PARALEL YAPININ İŞİ BU DARBE PLANI

    YanıtlaSil
  13. sacmalık be 21 aralık 2012 ye ne oldu hiç birsey hah

    YanıtlaSil
  14. sahmaransa siyasetle bu konun ne alakası var

    YanıtlaSil
  15. Çok Haklısın. Zaten üstteki (^^) yorumumda da belirtmiştim. Bugün ayın 27'si :) Helal Olsun :)

    YanıtlaSil
  16. BAKIN ADAMIN DEDİĞİ TARİHTEN SONRA DİYORUM Kİ ÖYLE BİŞEY OLMADI

    YanıtlaSil