5 Şubat 2015 Perşembe

Hubble Teleskobu 2020'leri görecek.


Hubble Teleskobu
Uzaya fırlatıldığı 1990'dan bu yana sayısız gözlem yapan Hubble Teleskobu'nun, 2020'li yıllarda da göreve devam edebileceği belirtildi.

225'inci Amerikan Astronomi Birliği toplantısında yapılan açıklamada, Hubble'ın birçok sisteminin sorunsuz çalışmaya devam ettiği ve teleskobun en az 2020'ye kadar aktif kalabileceği ifade edildi.

Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü'nden Kenneth Sembach, Hubble'ın teknik ve alt sistemlerinin 2020'li yıllarda göreve devam edebilecek bir görüntü sergilediğini söyledi.


NASA, göreve devam etmesi halinde Hubble'ın 2018'de ateşlenecek James Webb Teleskobu (JWST) ile en az bir yıl beraber çalışmasını amaçlıyor.

25'inci yılını kutladı

Galaksilerin geçmişlerine uzanmaya çalışacak JSWT ile Hubble'ın eşzamanlı çalışması halinde, gökbilimciler en eski galaksilerin oluşumu hakkında çok önemli bilgilere ulaşabilir. Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü'nden Jason Kalirai, Hubble için '2020 vizyonu' hazırladıklarını ve JSWT ile eşzamanlı çalışmalarını öngören politikaların belirlendiğini söyledi.

NASA, Hubble'ın 25'inci yılı anısına kısa süre önce teleskobun çektiği en önemli fotoğraflar arasında yer alan ‘Yaratılış Sütunları'nın yeni görüntüsünü yayımlamıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder