22 Ağustos 2015 Cumartesi

Temmuz tarihin en sıcak ayı oldu.


Ortalama küresel sıcaklığın 16,6 derece olduğu Temmuz, 1880'den bu yana kayıtlara geçen en sıcak ay oldu. 2015 yılı böylece 2014'ün ardından tarihin en sıcak yılı olmayı garantiledi.

Dünya, 2015 yılında dördüncü defa en sıcak ay rekorunu kırmayı başardı. Haziran'ın ardından Temmuz ayı tarihin en sıcak yılı olarak kayıtlara geçerken, 2015'in en sıcak yıl unvanını alması da kesinleşti.


ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA) tarafından yapılan açıklamada, 1880'den bu yana kayıtlara geçen en sıcak 10 ayın 9'unun 2005'ten bu yana yaşandığı belirtildi. NOAA adına açıklama yapan Jake Crouch, "Dünya ısınmaya devam ediyor. Zaman geçtikçe hep aynı durum ortaya çıkıyor" yorumunda bulundu. Crouch, 2015'in insanlık tarihindeki en sıcak yıl olmayı garantilediğini belirterek, 'bu durumun neden olacağı sonuçları analiz etmemiz gerekiyor' ifadesini kullandı.

Bilim insanları önüne geçilemeyen atmosfer artışının iklim değişikliği ve Pasifik'te etkili olan El Nino nedeniyle iyice arttığını belirtti. Küresel alanda birçok bölgedeki sıcaklığın arttığına dikkat çekilirken, Afrika tarihindeki en sıcak ikinci Temmuz'u geride bıraktı.

NOAA raporunda, küresel sıcaklığın arttığı diğer bölgelerin Güney Amerika, Güney Avrupa, Orta Asya ve ABD'nin batısı olarak belirtildi.

Ortalamanın altında kalan bölgeler ise İskandinavya, Rusya'nın batısı, Doğu ve Güneydoğu Asya ve Kuzey Amerika'nın orta bölgeleri olarak ifade edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder