17 Kasım 2016 Perşembe

Stephen Hawking’den insanlığı korkutan açıklama


Stephen Hawking
Dünyaca ünlü bilim adamı Stephen Hawking, Oxford Üniversitesi Derneği’nde verdiği konuşmada birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu.

74 yaşındaki fizik profesörü, Oxford Üniversitesi'nde yaptığı 'The Origin of the Universe' (Evrenin Kaynağı) adlı konuşmada; insanoğlunun bin sene sonra yeryüzünden tamamen yok olacağını savundu.


Hawking, "Kırılgan gezegenimizden kaçmadığımız takdirde, bin yıla çıkacağımızı sanmıyorum" dedi.

Ünlü fizikçi, insanoğlunun yaşamını sürdürebilmesi için gelecekte uzay yolculuğu yaparak farklı gezegenlere yerleşmesi gerekeceğini iddia etti. Hawking, "Bana göre, uzaya gitmezse, insan ırkının geleceği yok" ifadesini kullandı.

İNSANOĞLU BÜYÜK TEHDİT ALTINDA!

Ünlü fizikçinin tezine göre, dünyadaki yaşam; aniden meydana gelecek bir nükleer savaş, genetik olarak değiştirilmiş bir virüsün yaratılması ya da giderek artan yapay zekâ tehdidi nedeniyle sona erebilir.

Son 50 yılda insanoğlunun evrenle ilgili bilgisinin kayda değer ölçüde arttığını belirten Hawking, “Ufacık bir katkım olduysa ne mutlu bana. Bilim insanlarının büyük bir heyecan ve tutkuyla devam ettirdiği deneyler, evreni çok daha iyi anlamamızı sağlayacak. Cosmos gibi süper bilgisayarların da yardımıyla evrende milyonlarca galaksinin haritasını çıkarabileceğiz. Böylece evrendeki yerimizi de daha iyi anlayacağız" dedi.

Hawking, "Kim bilir belki bir gün yer çekimi dalgalarını Büyük Patlama'nın kalbine bakmak için kullanmayı da başarabiliriz. Ancak aynı zamanda insanlığın geleceği için kendimize başka bir gezegende yer aramaya da devam etmek zorundayız. İklim değişikliği, yavaş yavaş Dünya'da yaşamın sonunu getirecek. Yaşanacak başka bir gezegen bulamamamız halinde insanoğlunun, narin gezegenimizde bin yıl daha ayakta kalabileceğini sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

“GÖZÜNÜZ GÖKYÜZÜNDE OLSUN”

Gençlere evrenin gizemlerini çözmeye çalışmaları önerisinde bulunan Hawking, sözlerine şöyle son verdi: "Gözünüz yerde değil, gökyüzünde, yıldızlarda olsun. Gördüğünüz şeyi anlamaya, açıklamaya çalışın. Meraklı olun. Ne kadar zor olursa olsun başarabilirsiniz. En önemli şey, vazgeçmemektir." 

Cambridge Üniversitesi’nde öğrenciyken yakalandığı motor nöron hastalığı Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) nedeniyle hareket edemeyen ve konuşamayan Hawking, iletişim kurabilmek için bilgisayar teknolojilerinden yararlanıyor. Hawking'in "Zamanın Kısa Tarihi" adlı kitabı, dünya genelinde 10 milyondan fazla satmıştı. ALS, beyin ile omurilikte bulunan ve kasları kontrol eden sinir hücrelerine zarar veriyor. Henüz tedavisi bulunmayan ALS'ye yakalanan hastaların sadece çok küçük bir kısmı, 10 yıldan uzun süre yaşıyor.

2 yorum: