1 Mayıs 2012 Salı

Güneşin yakınında UFO şüphesi



Yüzeyindeki sıcaklık neredeyse 5 bin 500 dereceye ulaşan Güneş’e yaklaşan her cismin, kısa sürede buharlaşacağı bilim dünyasının gerçeklerinden biri. Ancak kısa bir süre önce NASA’nın elde ettiği bir fotoğraf, gök bilimcileri şaşırttığı gibi UFO meraklılarını da heyecanlandırdı.

NASA’nın, Güneş faaliyetlerini gözlemleyen SOHO uzay aracı, 24 Nisan günü olağandışı bir fotoğraf çekti. Görüntüde, şekli sanki inşa edildiğine işaret eden, oldukça büyük bir gök cismi, Güneş’e çok yakın bir noktada görülüyor. UFO teorisyenleri, birçok gök cisminden farklı bir şekle sahip olan cismin, çok yüksek sıcaklıklara dayanabilecek teknolojye sahip bir uzay aracı olduğunu savunuyor. Fotoğrafta, uzun, mekanik bir kola benzeyen bir uzantıya sahip, birkaç parçadan oluştuğu izlenimi veren büyük bir cisim görülüyor.

Fotoğrafın incelendiği videonun izlenme sayısı 700 bine yaklaşırken, UFO meraklıları da cismin uzaylılara ait olduğunu iddia ediyor. Kabul edilen görüş, uzaylı akıllı varlıkların, anormal sıcaklıklara dayanıklı zırhlara sahip uzay gemileri olduğu. Böylece sayısız yıldız sisteminde ve en ağır kozmik şartlar altında keşif yapabiliyorlar.



UZMANLAR NE DİYOR?

Life’s Little Mysteries sitesine konuşan, ABD Donanması Araştırma Laboratuvarı’nda (NRL) görevli bilim insanı Nathan Rich, görüntüdeki cismin UFO olmadığını, SOHO’nun kamerasındaki CCD sensörüne çarpan kozmik ışınların geride bıraktığı çizgiler olduğunu söyledi. Rich, şu açıklamayı yaptı: “Fotoğrafta beliren çizgiler, CCD sensörüne çarpan enerji parçacıklarının (protonlar) yarattığı etkiyi çağrıştırıyor. Bu çizgiler neredeyse her fotoğrafta beliriyor... Ancak beliren çizgiler belli bir süreçte çekilen fotoğrafların hepsinde belirmiyor” dedi. Rich’in son cümlesi, esrarengiz cismin UFO olduğunu savunanların düşüncesini destekliyor. Böylece, cismin hareket eden bir uzay aracı olabileceği düşünülebilir. 

“GİZLİ UFO ORTAYA ÇIKTI”

SOHO’nun çektiği fotoğrafla başlayan tartışma, Aralık 2011’de Merkür’ün yörüngesinde çekilen bir videoda da yaşanmıştı. Heliospheric Imager-1 teleskobuyla çekilen görüntülerde, Güneş fırtınasının vurduğu bölgede çok büyük bir cisim belirmişti. UFO teorisyenleri, fırtınanın, görünmezlik özelliği olan bir uzay aracını ortaya çıkardığını öne sürmüştü. Rich, Huffington Post’a yaptığı açıklamada, “uzaylı” cismin, Güneş fırtınasının sonrasında beliren görsel bir efekt olduğunu veya, Merkür’ün bir gün önce çekilen hayalet bir parçacığı olduğunu öne sürdü.

Huffington Post anketinde, katılımcıların yüzde 34.2’si cismin UFO olduğunu düşündüklerini belirtirken, yüzde 31.2’si hayal ürününden ibaret olduğunu ifade etti. Katılımcıların yüzde 18’i fotoğrafın kamera hatasından kaynaklandığını öne sürerken, çizgilerin kozmik ışınlar olduğunu düşünenler yüzde 16.2’de kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder