20 Ekim 2012 Cumartesi

Rize Fatma-Nuri Erkan Bilim Ve Sanat Merkezi Okulu öğrencileri teleskopla uzayı gözledi.


Rize Fatma-Nuri Erkan Bilim Ve Sanat Merkezi Okulu öğrencileri, okullarında bulunan teleskopla Jupiter Gezegeni’nin doğuşunu gözlemledi.

Okul Müdürü Ali Atasoy, okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim çağındaki üstün yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağladıklarını söyledi.



Türkiye’deki 63 Bilim ve Sanat Merkezinden biri olan okullarında öğrencilerinin ufkunu açacak etkinlikler düzenlediklerine dikkat çeken Atasoy, “Öğrencilerin astronomi ve uzay bilimleri hakkında bilgi sahibi olması ve bu alana ilgilerini çekmemesi adına bu yıl merkeze LX 200 model 25 cm çapında 2500 odak mesafesinde, 400 kat büyütme mesafesine sahip teleskop aldık.”

Öğrencilerin teleskobun belleğinde kayıtlı 145 bin gök cismini gözlemleme imkanına sahip olduklarını belirten Atasoy, “Astronomi ve gökbilimleri alanında doktora yapmış olan Astronom Tamer Akın’ı ilimize davet ederek veli ve öğrencilere seminer vermesini sağladık. Öğrencilerimiz Akın eşliğinde saat 20.45’te Jüpiter’in doğuşunu gözlemledi. Bu gözlem, öğrencilerimizin gök bilimlerine daha fazla ilgi duymasını sağlayacaktır.” diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder