7 Kasım 2012 Çarşamba

CNN'de komik 'Nibiru' iddiası


Nibiru iddialarına CNN de katıldı. Aslında tam olarak CNN'i suçlamak yanlış olur. CNN'in kullanıcılarının kendi haberlerini yazdığı ve görüldüğü üzere herhangi bir denetimden geçmeden yayına verilen ireport adlı altdomaininde yer alan bir haber gerçekmiş gibi yayılmaya başladı. Oldukça ilginç haber gizemli ve kaynak belirtilmeden yazılmış. NASA'nın tüm yalanlamalarına rağmen haberde NASA'nın bir açıklama yapmadığı da iddia edilen haberin Türkçesi aşağıdaki gibi:

''İsmini vermek istemeyen NASA çalışanı bilim insanların sızdırdıkları bilgilere göre, 'Nibiru' isimli bir asteroit dünyaya doğru yol almakta ve çarpma olasılığı %30. NASA panik yaşanmaması için halen sessiz kalmaktadır(ki bu oldukça anlaşılabilir). Resmi bir duyuru yapmadan evvel bütün delilleri bir araya getirmektedirler. Nibiru'nun Teksas büyüklüğünde olduğuna dair bazı doğrulanmamış söylentiler de bulunmakta ve Kasım-Aralık 2012 arasındaki bir zamanda çarpışmanın gerçekleşeceği iddia edilmektedir. NASA bu iddiaları kabul ya da red etmemiştir.''

Haberin Kaynağı: http://ireport.cnn.com/docs/DOC-872812

NASA'nın 2012 senaryolarına cevabı: http://www.uzaybilim.net/2012/03/nasa-21-aralk-2012-sradan-bir-gun.html

14 yorum:

  1. Lütfen beni mazur görün ,sormak zorundayım .Acaba siz marstan yenimi geldiniz ? Daha acık sormalıyım .
    Neredeyse hey ay ,hatta utanmasa her hafta 7+ deprem olan bir gezegende sizce ne oluyor olabilir?
    Siz enlemin kuzeyinde yasıyorsunuz sanırım benim gibi. Ama artık internet icat edildi . Dünyanın güneyinde olanlar hakkında hicbir bilginiz gercekten yok mu? Yada sibirya 40 dereceydi,Gana temmuz ayında kar altında , İngilterede bu yıl denize girildi , shuman rezonansı pik yapmıs durumda (İst.bogazında ki yagmursuz yıldırım örnegi gibi ) .Dikkat ettinizmi bilmiyorum ama güneydeki obrukları,cok anormal hava olaylarını ,yeraltından ve gökyüzünden gelen tuhaf sesleri sonra volkanik aktiviteleri ,cok miktarda toplu hayvan ölümlerini ,kırmızıya calan deniz göl vsleri ,sonra nerdeyse hergün güneye düsen göktaslarını ,ve daha bir sürü seyi saymadım..Bence valizinizi yerlestirin hemen şöyle bir gözatın dünyada olanlara ..

    YanıtlaSil
  2. BU arada 12 Mart 2012 Pazartesi günü http://www.uzaybilim.net/2012/03/nasa-21-aralk-2012-sradan-bir-gun.html bu arkadas konustu ..
    sonra da May 11, 2012 de http://news.nationalgeographic.com/news/2012/05/120511-new-planet-solar-system-kuiper-belt-space-science/ bu astronom konusunca bir daha kimse agzını acmadı ....

    YanıtlaSil
  3. Hayır Mars'tan gelmedik. Türkiye'de yaşıyoruz.

    Haberimizde dikkat ettiyseniz CNN'in haberindeki (aslında kullanıcının uydurduğu haberdeki) çarpıklıklara dikkat çektik. NASA'nın en yetkili ağızdan yalanlamalarına rağmen hiçbir açıklama yapılmadığı iddiasını dile getirdik.

    Toplumun gerçekler yerine böylesi uydurmalarla kandırılmasına karşıyız. Binlerce astronomun sürekli gözlediği gökyüzünde iddia edilen büyüklükteki bir gök cisminin görülemeyeceğini ileri sürmek bilimsel gerçeklerle bağdaşmaz.

    Depremlerle ilgili iddianızın bununla ne alakası var bilmiyoruz ama dünya oluştuğundan beri depremler olmakta ve olacak. Diğer iddialarınız bilimsel bir temele dayanmadığı ve birbiriyle ve konuyla bağlantıları olmadığı için ciddiye alınmaktan oldukça uzak.

    Dünyada olan olayları sürekli takip ediyoruz, bilim adamlarının değerlendirmelerini izliyoruz. Herkese tavsiye ederiz.

    UzayBilim.Net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazmi bey birincisi sanirim yaziyi google ceviriden yapmissiniz hayatimda gordugum en berbat cevirilerden bir tanesi bunu Amerikada yillarca yasamis biri olarak soyluyorum.. ikincisi sozu edilen asteroidin adi niburu degil 2012 DA14 tur nasa nin near earth objects sayfasina girerseniz orada detayli bilgileri bulabilirseniz ama lutfen netten ceviri yapmayin. nasa bu haberi yalanlamaz cunku yillardir zaten kendiside bu asteroid uzerine calisiyor ve gozlemliyor ayni haber bbc ve al jazeera de de var. arastirirsaniz bulursunuz hatta ben size screenshots gonderebilirim. Sizden ricam yalan yanlis bilgilerinizle insanlari yaniltmayin, komik duruma dusuyorsunuz
      SAYGILAR

      Sil
    2. http://www.uzaybilim.net/2012/03/2013de-dunyaya-carpma-riski-olan.html

      Komik mi? Evet bence de...:)

      2012 DA14 2013 Şubat da dünyanın yakınından geçecek... Boyutu 60 metre... Saklanan, gizlenen bir durumu yok... Aksine sürekli yörüngesi hesaplanıyor.Yukarıdaki linkten bilgilerini takip edebilirsiniz..


      Sil
    3. Sizin vereceginiz bilgilere ihtiyacim yok cok sukur. Amerikada surekli irtibatta oldugum cok degerli sizinde tanidiginiz (ismen)uzay bilimi ile ugrasan bilim adami dostlarim var. Ben onlardan bilgi aliyorum. Sadece sunu bilinki hersey sizin tahmin ettiginiz kadar basit degil .. her an hersey olabilir
      saygilar

      Sil
  4. nazmi bey affınıza sığınarak bir kaç cümle de ben yazmak istedim..nasanın bu olayı yalanladığını söylemişsiniz bu yanlış..nasa mart ayında 21 aralıkla ilgili söylentilerin yalan olduğunu söyledi..bu haber kasım ayına ait demekki bu haberle ilgili nasa henüz susukun..bilime inanan bir insan olarak şu kadarını bilirim..ortada bir iddia varsa ve yetkili kuruluşlar bu iddaya cevap vermeyip sessiz kalıyorsa kabul ediyr demektir..diğer yandan tek bir açıklama yapmış ve bu açıklamalarında bir çok yerinde değim yerindeyse alaycı bir tavır kullanmış bir kuruluşun şimdiye çoktan biz zaten söyledik böyle bir olay yok demesini beklerdim oda olmadı..gökyüzünü binlerce astronom takip ediyor görmezlermiydi diyorsunuz geçtiğimiz senelerde dünyaya yakın geçiş yapan bir meteor sadece 13 saat önce tespit edilebilmişti...saygılarımla...

    YanıtlaSil
  5. Teksas büyüklüğünde yani 1.000 kilometreden büyük bir asteoridin görülmemesi imkansız. 950 km.lik Ceres, 530 km.lik Vesta an ben an takip ediliyor. Vesta 1 senedir Dawn uzay aracı tarafından didik didik inceleniyor.

    Ama efsane Nibiru'muz ya da adı neyse devasa göktaşımız (yoksa gezegen miydi?) ortalarda yok. Kimse göremiyor.

    Yakın geçiş yapıp son anda fark edilen asteroidlerin boyutları çok küçük. Yani fark edilmeden dünyaya çarpsalar bile bir sorun olmaz.

    Anlayacağınız olmayan bir şeyi kaç kere yalanlayacak adamlar. Böyle saçmalıklara kafa yormayın.

    Asteorid takibi tüm dünyanın ortaklaşa takip ettiği bir konudur. Birçok amatör astronom gözden kaçmış asteroidi keşfederek bilime katkıda bulunur. Siz de gözleyin, yörüngelerini hesaplayın. İnsanlığa bir faydanız olsun...

    YanıtlaSil
  6. muhalefetin çıkış noktasıda insanlığa fayda üzerinedir sayın nazmi bey.Anlaşılan siz bilim yerine taraf seçmiş bir insansınız ve kendi görüşlerinizden başkasına değer vermiyorunuz.Ben var yada yok gibi bir tabir kullanmadım dikkat ettiyseniz .Fakat siz kendinizi insanlığa faydalı sanıyorsanız birkez daha düşünün.Eğer takip ediyor olsaydınız buraya gözlemlediğiniz gökyüzünü yada benzeri bir fotoraf koyar arkadaşlar böyle bir haber var ama gördüğünüz gibi gökyüzü taramalarında böyle bir görüntü yok der hem güzel bir anlatım hemde iyi bir pozisyon yakalamış olurdunuz.Siz nasanın türkiye şubesisiniz sanırım adamlar kaç defa açıklama yapacak dediğinize göre.Bu ve bu tarz kuruluşların kurulma amaçlarından birtanesi de budur..çıkan dedikodulara karşılık vermek..Öyle bol kepçeden oturduğunuz yerden taraf tutmaktansa biraz kıçınızı hareket ettirinde gerçekten insanlığa faydanız dokunsun...

    YanıtlaSil
  7. Sanırım konuya verecek cevabınız kalmadığı için meseleyi kişiselleştirmeyi tercih ediyorsunuz..

    Böyle bir iddianın doğru olamayacağını dilimiz döndüğünce delilleriyle anlatmaya çalışıyoruz. İddianın saçmalığını ortaya koyuyoruz.

    Eğer haberin doğruluğunu iddia ediyorsanız lütfen kanıtlarınızı ve açıklamalarınızı duymak istiyoruz. Kanıtınız yoksa lütfen meseleyi kişiselleştirmeyin.

    YanıtlaSil
  8. Nazmi bey gördüğünüz gibi bende aynı şeyi size söylüyorum konuya kişisel yaklaştığınızı ama siz kendinizi çözümlemek yerine beni çözümlemeye çalışıyorsunuz.uslup ve yaklaşım olarak konudan uzak açıklamalar yapıyorsunuz.yokmu beyefendi elinizde 5 kasıma ait meteor haritası yada gökyüzü görüntüsü yayınlayın bakın kardeşim yok böyle bir durum demek yerine konuyu kişilleştirip alay etme seviyesine getiriyorsunuz .buda bilimle ilgilenen hiçkimseinin tarzı değildir ikimizde iyi biliyoruz..tarafsız yaklaşırsınız ve kanıtları ne taraftaysa o tarafın haklı olduğunu yazar çıkarsınız...

    YanıtlaSil
  9. Sayın adsız elinizde ne gibi bilgiler var merak ettim doğrusu ? Bende takip ediyorum ama tatmin edici değil,yabancı dilim olmadığı için yabancı kaynaklara değinemiyorum.Bilgilerinizden bir kesit yazabilirmisiniz buraya ?

    YanıtlaSil
  10. Nazmi Bey,her adsız yoruma cevap bünyeyi bozar(!)İlk yanıttan sonrası hebele hübele

    YanıtlaSil
  11. Bünyemiz sağlam çok şükür... Sabrımın sınırları da zorlanmasına rağmen halen aşılmadı.

    Kendi adıma konuyu noktalayayım:

    - İddia edildiği bir büyüklükte ve Kasım-Aralık aylarında dünyaya çarpması muhtemel bir asteroit şu anda dünyanın neredeyse tüm gözlemevlerinden görünür konumda olması gerekir. Ama nedense kimse göremiyor.

    - Büyük iddialar büyük kanıtlar gerektirir. İddia büyük ve saçma; kanıt yok, laf kalabalığı var. NASA'da çalışan amcaoğlu vs. var.

    Tekrar ediyorum böyle bir asteroit ya da gezegen vs. gözleminiz varsa lütfen bizimle paylaşın. Gözleminiz, kanıtınız, deliliniz yoksa bizi ve herkesi meşgul etmeyin...

    YanıtlaSil