22 Haziran 2014 Pazar

Afyonkarahisar'da göktaşı iddiası


TÜBİTAK'ın Antalya Saklıkent'teki yerleşkesinin güvenlik kameralarınca kaydedilen gök taşının, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Nasuhoğlu köyüne düştüğü iddia edildi.

Köylülerden Hüseyin Seyman, köyün hemen yakınındaki Azat mevkisinde, gece 02.00 sıralarında bir parlaklık meydana geldiğini, görünce çok korktuğunu ve Kelime-i Şehadet getirdiğini söyledi.


Seyman, Dünya Kupası futbol karşılaşmasını izlerken sigara içmek için kahvehaneden dışarıya çıktıklarını, bu sırada da evlerin üzerinden geçen parlak bir cisim fark ettiklerini ifade etti.

Cismi bir süre takip ettiklerini ve yere düşerken de beyaz bir ışık topuna dönüştüğünü anlatan Seyman, "Havadaki o parlaklığı önce yıldız, sonra da uzay mekiği zannettim. Cisim hızla yere düştü. Düştüğü alanda gözlerimi alan, parlak bir ışık oluştu. O an korkudan ne yapacağımı şaşırdım. Kelime-i Şehadet getirmeye başladım. Ses duyduğumu hatırlamıyorum. O ışık 3-5 saniye durdu, buralar aydınlandı" diye konuştu.

Hüseyin Seyman'ın ağabeyi Ahmet Seyman ise sadece ışık gördüğünü ve korkudan ne yapacağını şaşırdığını söyledi. Ahmet Seyman, o an etrafa bakındığı, hayvanların sağa sola kaçmaya, köpeklerin ulumaya başladığını anlattı.

Sabah da durumu muhtara bildirdiklerini ve yetkililere durumun aktarıldığını söyleyen Ahmet Seyman, ekili arazi olduğu için cismin düştüğü yere bakamadıklarını sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder