17 Kasım 2014 Pazartesi

Rusya kendi uzay istasyonunu kurmak istiyor.


Ukrayna krizi nedeni ile Rusya ve Batılı ülkeler arasında yükselen tansiyon uzaya da yansıdı. Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin, 2017’den itibaren kendi uzay istasyonlarının inşasına başlayacaklarını, 2020 sonrasında Uluslar arası Uzay İstasyonu’nu (UUİ) kullanmayı düşünmediklerini açıkladı.

Rusya’nın kendi uzay istasyonu ile ilgili inşa çalışmaların 2017’de başlaması planlanıyor. UUİ için inşa edilen modüller burada kullanılacak.


Moskova, UUİ’nin gelişimi yerine fonlarını kendi uzay istasyonunun inşası için harcayacak. Rusya inşa edeceği yeni modüller Rusya toprakları ve arktik bölgesinin yüzde 90’ını kapsayacak. UUİ sisteminde Arktik bölgesinin sadece yüzde 5’i görülebiliyor.

Rusya’nın uzay istasyonunun ana hedeflerinden biri de insan taşıyan uzay araçları için test merkezi olacak. Aya gidecek uzay araçları yeni uzay istasyonunu basamak olarak kullanacak.

Rusya’nın yeni uzay üssünün maliyeti konusunda herhangi bir bilgi verilmezken, UUİ’deki görevlerinin devam edebileceği konusunda da değerlendirmede bulunuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder