14 Şubat 2015 Cumartesi

ABD’li gökbilimciler ‘uzaylılara’ mesaj göndermeye hazırlanıyor.


Amerikalı gökbilimciler, uzay araştırmalarında tartışma yaratan bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Plan, uzaya mesaj göndermek.

SETI Enstitüsü’nden bir grup gökbilimci, eğer varlarsa, uzaylılarla iletişime geçmenin zamanının geldiği görüşünde. Bunun için, yaşama elverişli olduğu düşünülen gezegenlere radyo sinyali gönderilmesi planlanıyor.

Ancak plan kaygı uyandırıyor. Uzaya mesaj göndermenin büyük risk olduğunu düşünenler var. Böyle bir hamlenin insanlığa felaketten başka bir şey getirmeyeceği düşünülüyor. Bu projeye karşı çıkanlardan biri de Stephen Hawking. Hawking, insanların olabildiğince sessiz kalması gerektiğini söylüyor.


UZAYLILAR KAYNAKLARIMIZI SÖMÜREBİLİR

Ünlü fizikçi, yabancı uygarlıkların dünyayı istila edip, kaynakları sömürebileceği endişesi taşıyor. Kimilerine göre plan SETI Enstitüsü’nün kuruluş ilkesine de aykırı. SETI 30 yılı aşkın süredir uzayı dinliyor. Ancak henüz doğal olmayan bir ses işitmiş değil.

“Bir duyan olur” umuduyla uzak gezenlere mesaj gönderme planı hayata geçse bile haberleşme oldukça zaman alan bir süreç. Eğer uzaylılar varsa, en yakın gezegenle iletişim kurmak bile 9 yıl alacak.

2 yorum:

  1. Risk almadan da olmuyor o yuzden denemeye değer olabilir.

    YanıtlaSil
  2. Cok pardonda, zaten bir suru radyo dalgasi uzaya yillardir gidiyor, televizyon, radyi, wireless vb.. biri onlara ulassa onlarinkide bize ulasirdi, bence 1000 2000 yil sonra anca evrende birileri birilerine rastlicak

    YanıtlaSil