3 Haziran 2016 Cuma

Elon Musk: 2025'te Mars'a ayak basmayı planlıyoruz.


SpaceX'in kurucu CEO'su Elon Musk, yıllık Code Conference'da konuştu. Musk, 2018 yılında Mars'a insansız uzay aracı göndermeyi planladıklarını, birkaç yıl sonrasında ise sırada "insanlı Mars görevi" olduğunu bildirdi.

Musk, yapılan çalışmaların sorunsuz devam etmesi koşuluyla 2024'te Mars'a insanlı bir seyahat gerçekleştirileceğini ekliyor. Tabii bu bir "ilk" anlamını da taşıyabilir. 


SpaceX firması, son dönemin parlayan isimlerinden. Firmanın hazırladığı ve sürekli üzerinde testler yaptığı Falcon 9 roketi, uzay görevini tamamladıktan sonra sağlam bir şekilde dünyaya geri dönebiliyor ve bu sayede defalarca kullanılabiliyor. Haliyle bu da büyük masrafların ortadan kalkması ve uzay seyahatlerinin daha da kolaylaşması demek.

SpaceX, şimdi geleceğe yönelik daha sağlam ve birçok insanı aynı anda taşıyabilen roketler üzerine çalışmalar yapıyor. Belki de bundan 10-15 sene sonrasında, Mars'ta yeni bir şehir kurulabilir ve böylelikle multi-planet, yani insanların birden fazla gezegende yaşama imkanları olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder