19 Eylül 2018 Çarşamba

Stephen Hawking


Stephen Hawking 8 Ocak 1942 tarihinde doğmuş İngiliz fizikçi ve kozmologtur. 14 Mart 2018 tarihinde hayatını kaybetmiştir.

Evreni açıklama adına önemli çalışmaları bulunan ve tam adı Stephen William Hawking olan bilim adamı henüz 21 yaşında tedavisi olmayan ALS hastalığına yakalanmış ve tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştur.

Zaman içinde sesini de yitiren bilim adamı özel dizayn edilmiş tekerlekli sandalyesinde yazıları sese dönüştüren mekanizma aracılığıyla insanlarla iletişim kurmaktadır.

Kara delikler, kuantum fiziği ve evrenin oluşumu üzerine geliştirdiği teorilerle bilim dünyasında büyük bir ün kazandı.

Yazdığı "Zamanın Kısa Tarihi: Büyük Patlamadan Kara Deliklere" ve "Ceviz Kabuğundaki Evren" kitaplarıyla büyük bir başarı yakalayan Hawking geniş halk kitleleri tarafından da tanınır oldu.


Stephen Hawking, büyük patlama teorisini yorumlarıyla geliştirmiş ve bu teorinin bir yaratıcıya ihtiyaç duymayacağını iddia ederek büyük tartışmalara yol açmıştır. Son yıllarda insan ırkının geleceği hakkında olumsuz öngörülerde bulunan Hawking, insanlığın bir an önce uzayda yaşayabilmesinin yollarının bulunması gerektiğini ileri sürerek aksi takdirde dünya üzerinde yaşamamızın uzun sürelerle mümkün olmayacağını belirtmiştir.

Bilim dünyasının son zamanlarda en popüler ve en tartışmalı bilim adamı olan Hawking ilerlemiş yaşına ve uzun süredir devam eden hastalığına rağmen üretkenliğini korumaktadır.

- Stephen Hawking, oldukça başarısız bir öğrenciydi. 9 yaşındayken sınıfının en kötü notlarına sahip olan Hawking yoğun çabalarıyla notlarını ancak orta seviyeye çıkarabildi.

- Etrafındaki eşyaların nasıl çalıştığına dair sonsuz bir meraka sahipti. Bu merağı kendisinde cevherin anlaşılmasını sağladı. Oxford Üniversitesi'ni burslu olarak okumaya başladı.

- 21 yaşında ALS hastalığının ilk belirtileri görülmeye başlandı. Konulan teşhisten sonra birkaç yıl ömrü olabileceği söylendi.

- İlginç özelliklerinden biri de kendisinin aynı zamanda çocuk kitapları yazarı olmasıdır.

23 yorum:

  1. 👍👍🏻👍🏼👍🏽👍🏾👍🏿

    YanıtlaSil
  2. aahhh ahh rahmetli yav. ölmedin kalbimizdesin stephen abii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mal allahı bu kadar sevmez tobe tobe

      Sil
    2. duzgun konuş çarpılcan

      Sil
    3. @Unknown dikkat çekmek için bu kadar saçma şeyler yazmana gerek yok.

      Sil
  3. Çok gözel olmuş gurban

    olduklarım

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. kes sen ne anlarsın 9 yaşındaki pezevenk

      Sil
    2. Seni paylaşmamış ki çöp olsun

      Sil
  5. Kötü yorum yazanlar hakkını yiyo şekerim bakma sen onlara

    YanıtlaSil
  6. Dersim için çok yardımcı oldunuz çok teşekkürler kucak dolusu sevgiler��

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler:)

    YanıtlaSil