5 Aralık 2012 Çarşamba

21 Aralık kıyamet söylentileri Şirince'de her yeri doldurdu.


Maya takvimine göre 21 Aralık'ta dünyanın sonu gelecek ve kıyamet kopacak inanışı devam ediyor.. Bu inanışa göre kıyamet sadece Türkiye'deki Şirince Köyü'ne ve Fransa'nın Bugarach Dağı'na ve eteğindeki aynı isimli kasabaya uğramayacak. Hal böyle olunca sadece 500-600 kişiye hizmet verecek kapasitedeki Şirince'ye canını seven on binlerce kişi gitmek istedi ve köydeki rezervasyonlar neredeyse doldu.

ARAZİ KİRALIYORLAR

Yatak kapasitesi tükenince turistler şimdi de köydeki arazi sahiplerine ulaşıyorlar. Turistlerin kıyametten kurtulmak için kış gününde kamp kurmaya razı oldukları ve arazi kiraladıkları belirtiyor.


FRANSA'DA UZAYLILAR VAR

Bu inanışa göre Bugarach Dağı yarılacak içinden uzaylılar çıkarak civardaki insanları bile kurtaracak. Bu iki adreste şimdi maceraseverlerin ve Mayalara inananların gözdesi. Kimi gerçekten kıyametten korktuğu için, kimi de bugünü bir festival havasında geçirmek için dünyanın dört bir yanından kalkıp Şirince'ye gelecek.

50 BİN'E YER YOK

Mayaların işaret ettiği İzmir'in adı gibi şirin köyü Şirince'de boş oda bulmak neredeyse imkansız o tarih için. Sadece 4 otelle birlikte birçok pansiyonun da bulunduğu Şirince'de oda-kahvaltı konaklama satın alan turistler iki kişi için günlük en az 300 TL ödeyecekler. Şirince Köyü Muhtarı Levent Apak, bazı haberlerde belirtildiği gibi Şirince Köyü'nün kapasitesinin 50 bin turiste değil, sadece 500-600 turiste yetebileceğini söylüyor. Sadece 21 Aralık günü için değil şimdi de Şirince çok hareketli. Merak edenler şimdiden Şirince'nin yollarını aşındırmaya başladı. Köy geçtiğimiz sezona göre çok daha iyi bir sonbahar-kış sezonu yaşıyor. Şirince de rezervasyon yaptırmak istiyorsanız birçok yer opsiyonlu rezervasyon alıyor ve iptallerde yer bulabiliyorsunuz.

KAÇA KONAKLAYACAKLAR?

Şirince Köyü'nde 8 odadan 15 odaya kadar 4 farklı butik otel var. Çok sayıda pansiyonla beraber, birçok köylü de bu akından nasiplenmek için evini pansiyona çevirdiği için çok sayıda ev-pansiyon var. Şirince Köyü'nün toplam yatak kapasitesi 250-300 arasında. 21 Aralık günü için oluşan bu yoğun talep turistleri arazi sahiplerine bile yönlendirdi. Köydeki arazi sahipleriyle bağlantıya geçen turistler köyden 21 Aralık günü kamp kurmak için arazi ayırtıyorlar. Şirince Köyü'nün otellerinden biri olan 19. yüzyıldan kalma eski evlerin otantik dekoruyla Nişanyan Evleri'nde 29 yaşından gün almamışsanız ve iki kişiye kadar yüzde 40 indirimli konaklayabiliyorsunuz.

KONAKLAMA NE KADAR ŞİRİNCE'DE

Güllü Konakları 150 euro
Nişanyan Evleri 280-300-350 TL
Markiz konakları 300-350 TL
Efes Konakları 560-850 TL
Kırkınca-Erdem konakları 150-200-300 TL

Güllü Konakları'nda 150 euroya, 21 Aralık'ta konaklama satın alınabilirken, Şirince'nin bir diğer butik oteli Markiz Konaklarında fiyat 300 TL.

MAVİ ENERJİ GRUBU

Guetemala'da bu yıl ki kazılarda hem daha eski hem de 21 Aralık 2012 tarihinin daha ilerisini gösteren bir Maya takvimi bulunsa da belli çevrelerin, "Efsanevi Marduk gezegeninin 21 Aralık'ta dünyaya çarparak kıyametin kopacağı" yönündeki inanışı sürüyor. Dünyada kendilerini "Mavi Enerji Grubu" olarak nitelendiren bir grup, 21 Aralık 2012'de sonlanan Maya takvimine dayanan inanışları çerçevesinde, kıyametten yeryüzünde sadece Şirince ile Fransa'nın güneyindeki Bugarach köyünün etkilenmeyeceğini düşünüyor. Bu düşünce, bozulmamış mimari yapısıyla önemli bir turizm merkezi konumunda olmasına karşın, her yıl 15 Aralık'tan yıl sonuna kadar süren Noel döneminde yabancı turistten mahrum kalan Şirince köyünü cazibe merkezi haline getirdi. Dünyadaki hayatın 21 Aralık'ta son bulacağına ve bu kıyametten sadece Şirince ile Bugarach köylerindeki insanların Hz. İsa tarafından kurtarılacağına inanan "Mavi Enerji Grubu"na mensup kişiler, Şirince köyündeki konaklama tesislerini yaptırdıkları rezervasyonlarla aralık ayı için şimdiden doldurdu.

21 ARALIK SENARYOSU

Maya takvimine göre, 21 Aralık 2012 tarihinde “Dünyanın sonunun geleceği” tartışmaları uzun süredir gündemde. Buna göre 21 Aralık 2012’de "Büyük çevrim" (Piktun) tamamlanacak. Yaklaşmakta olduğu iddia edilen fakat henüz saptanamayan "Marduk" ya da Antik Sümer metinlerindeki "Nibiru" gezegeni dünyanın dengesini bozacak, büyük depremler, yanardağ patlamaları, seller, buzul istilaları, dev heyelanlar, tsunamiler yaratacak ve insanlık yok oluşun eşiğine gelecek.

ÇİRKİNCE OLUR ŞİRİNCE!

İzmir Valisi Kâzım Dirik Paşa Çirkince olan köyün adını Şirince yapar. Dirik Paşa’nın “Böyle güzel bir yer Çirkince olamaz; olsa olsa Şirince olur.” dediği bugün halâ dilden dile aktarılmaktadır.

ESRA ŞAHİN DURSUN-HABERTÜRK

8 yorum:

  1. ayhan-yaman-55@hotmail.com4 Aralık 2012 14:12

    ŞU FRANSA DAKİ KÖY LE ŞİRİNCE KARDEŞ KÖY OLABİLİR..İNSANLARI DA....NE DE OLSA AYNI KADERİ PAYLAŞIYORLAR....

    YanıtlaSil
  2. 21 Aralıkta şirincede deprem olacakmış... :))

    YanıtlaSil
  3. Sadece sirince yok olcakmis :)))

    YanıtlaSil
  4. İstermisiniz şirincede 21aralık günü büyük bir deprem olsun taş üstünde taş kalmasın, Allah büyüktür, senmisin kıyametten kaçmaya çalışan diyip dümdüz etse orayı? Para mal mülk kurtarmayacak kimseyi, uçak yere çakılınca en sondakide ölür en baştakide. aynı uçagın içindeyiz beyler :)

    YanıtlaSil
  5. 20 Aralık arefe günü sayıldığı için yarım gün resmi tatil ilan edilmiş :))

    YanıtlaSil
  6. maya takvimi insanların şirinceye mayalanmalarına sebep olmuş.. muhahahahahahaha :)))))

    YanıtlaSil
  7. Herk kafadanses çikiyor mayaların yazdı eski ve bulunan şeylker arastırılıyor ve bunları bazı ılım ve bılım adamları kendılerınece uyarlayıp dıyorlar kıyamet kopacak vesayre vesayre maya uygarlına ve yaptıklarına yazdıklarına ınanıyorlar ve bır surus sacma sapan teorı ve dusunce yazılar hasırlayıp ınsanların kafalarını kurcalıyorlar.
    madem bunlara ınanıyorsunuz okadar gecmısı arastırıyorlar ve hala bazı ınsanlar ınanıyor ne olursa olsun musluman yahudı hırıstıyan ve tum dınlere bahlı olan ınsanlar ırk dın dıl farketmetmez hepımız ınsanız ve yaradanımız bır dır farklı ısımlerde de olsa aynıdır allah' tanrı pekı mayaları toplumunu dunyaya getıren de o ınsanlara can verende yaradanımız allah'hımız deyılmı.?
    neden bu tarz sacmalıklara ınanan ınsanlar var Mayalara ?
    Ya bunlara ınancaklarına her canlının her ınsanı herseyı yaradan rabbimize inansalar olmazmı en önemlısı madem bukadar gecmısler uğrasıcaklar ınanıcaklar ozaman rabbimizin gönderdi peygamberleri neden dilemiyorlar onalra neden ınanmıyorlar?
    yaradanımızın gönderdı her peygamber ınsanlıhı ınsan olunu çok basıt nedenlerden göndermişti onlara ınanmayı neden kesıp zulumler hırsızlık savaslar ölumler zorbalıklar ve çok kötü şeyler oluyor neden ? neden ınsanlar bırbırını sevemıyor bırı sıyah yada bırı beyaz bıkır ırkı dını farklı dıye fakır zengın dıye neden ?
    ne farkımız var kı yaradanın gozunde ?
    Zaten bız ınsanlar kendı kıyametımızı hazırlıyoruz ne gerek var maya takvımıne yada bır gezegene meteora.
    doğaya zarar verıyoruz atmosverı zehırlıyoruz denızlerı kırletıyoruz bırbırımızı ölduruyoruz bunlar oldukca bıze kıyamet senaryosu yada zamanı önemlı deyıl zaten .
    Kıyametın baslangıcını bıtısını yaradanımız bılır.

    YanıtlaSil
  8. allaha siginmaq lazimdi, neden qachiriq, o qiyamet gunu her an bizi yaxalaya biler.

    YanıtlaSil