28 Aralık 2013 Cumartesi

Ruslardan 8 saat 7 dakikalık rekor uzay yürüyüşü


Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) görevli Rus kozmonotlar, istasyonun Rus kısmı olan Zvezda servis modülüne fotoğrafik ve bilimsel ekipman monte etmek üzere uzay yürüyüşüne çıktı. Rus kozmonotların yürüyüşü, yılın son uzay yürüyüşü oldu.

Oleg Kotov ve Sergey Ryazanskiy, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Ruslara ait olan kısmına bir çift yüksek kaliteli kamera takma görevini üstlendi.


8 saat 7 dakika süren görevin, Rus Federal Uzay Ajansı ile uzay istasyonundan çekilen Dünya resimlerini müşterilerine servis eden Kanadalı UrtheCast şirketi arasındaki ticari çalışmanın bir parçası olduğu ifade edildi.

Bu uzay yürüyüşü, bir haftadan kısa bir süre içerisinde gerçekleşen üçüncü uzay yürüyüşü olurken, UUİ'de görev yapan 6 astronotun bu sene içerisinde yapacağı son yürüyüş oldu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan diğer iki uzay yürüyüşü, istasyonun soğutma sistemini tamir etmek üzere ABD'li astronotlar Rick Mastracchio ve Michael Hopkins tarafından gerçekleştirilmişti.

Uzay yürüyüşü rekoru daha önce 7 saat 29 dakika ile yine Rus kozmonotlar olan Fedor Yurçihin ve Aleksandr Misurkin'e aitti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder