6 Ekim 2015 Salı

Marslı (The Martian)


Marslı (The Martian)
2015 - ABD Yapımı

Vizyon Tarihi: 02 Ekim 2015

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Matt Damon , Sean Bean , Kate Mara , Sebastian Stan , Jeff Daniels

Film Hakkında: Mars’daki bir görev sırasında çıkan bir fırtınayla ekipten ayrı kalan ve o noktadan sonra da geride kalanlar tarafından bulunamayınca ölmüş olarak kabul edilen bir astronotu anlatıyor.

Senaryo da bu astronotun hayatta kalma mücadelesini aktarıyor. Söz konusu olan karakter oldukça şahsına münhasır, kendisiyle dalga geçebilme yeteneğine sahip esprili bir adam. Yani bir yandan çok dramatik, öte yandan da eğlenebileceğiniz bir adam.



2.Fragmanı



Fragmanı



Andy Weir’ın internet üzerinden e-book şeklinde yayınlanan kitabından uyarlanan film, Mark Watney isminde bir astronotun, aracı arızalanınca hayatta kalma ve dünyaya dönme çabalarını konu alıyor.

2000 yapımı “Cast Away” ve 2013 yapımı “Gravity” e benzetilen “The Martian, kitabı yayınladığında da Amerika’da oldukça yankı uyandırmıştı.

Marslı filminin geçtiği Mars bölgeleri
(Mars yörüngesindeki MRO uydusundan gerçek fotoğraflar - NASA)
Kitabın özeti kısaca şöyle:

Mark Watney, 6 gün önce Mars’ta yürüyen ilk insanlardan biri olmuştu. Şimdi ise orada ölen ilk kişi olacağına emin. Kendisini neredeyse öldüren ve ekibi onun öldüğünü düşünerek dışarı atmaya zorlayan bir toz fırtınası ardından, Mark kendini Dünya’ya hayatta olduğunu bildirecek bir sinyal yollama imkânı dahi olmadan, ıssız ve yapayalnız bir biçimde bulur. 

Sinyal yollayabilse bile erzağı, kurtarma ekibi gelmeden çok önce bitecektir. Yine de muhtemelen açlıktan ölmeye vakti olmayacaktır. Hasarlı teçhizat, acımasız çevre şartları ya da alışılagelmiş “insan kaynaklı hatalar” onu daha önce öldürecektir. 

Fakat Mark henüz pes etmeye niyetli değildir. Pratik zekâsı, mühendislik yetenekleri ve pes etmeye karşı olan durmak bilmez kararlılığıyla, aşılmaz görünen engeller ile azimle birer birer yüzleşir.

2 yorum:

  1. Kitap çok iyiydi. Film de umarım çok güzel olur. Merakla bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. felaket filmmiş, gidilmeliymiş.

      Sil