15 Ekim 2015 Perşembe

Kepler Uzay Teleskopu uzayda mega yapılar keşfetmiş olabilir.


Dyson Küresi animasyonu
Kepler Uzay Teleskobu'nun Cygnus ve Lyra takımyıldızları arasındaki KIC 8462852 yıldızından aldığı sinyallerin uzaylı teknolojisi olup olmadığı araştırılacak.

Kepler Uzay Teleskobu’nun 2011 yılından beri tam 4 yıldır aldığı ve diğer yıldızlardaki hiçbir sinyale benzemeyen sinyallerin “ilginç” ve “tuhaf” olduğunun anlaşıldığı ve gelen ışığın yıldızın etrafında büyük miktarda maddenin tertipli bir şekilde dönmekte olduğuna işaret ettiği belirtildi.


Yale Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmasını yapan Tabetha Boyajian, daha önce böyle bir yıldız görmediklerini belirterek, bu yıldızdan gelen sinyallerin diğerlerine benzemediğini açıkladı.

Penn State Üniversitesi’nden astronom Jason Wright, Boyajian kendisine verileri gösterdiğinde şaşırdığını belirterek, “uzaylılar her zaman değerlendireceğiniz son hipotez olmalıdır, ancak bu uzaylı bir medeniyetin inşa edebileceğini bekleyebileceğiniz bir şeye benziyor” dedi.

Kepler’in izlediği diğer 150 bin yıldızda görülmeyen sinyallerin, bu yıldızdan alındığı bildirilirken, başlangıçta gelen verilerin yanlış olduğunun düşünüldüğü ancak durumun bu olmadığının anlaşıldığı söyleniyor. Bunun genç yıldızlarda normal olabileceği söylenirken, bu yıldızın genç de olmadığı belirtiliyor.

Sinyallerin ‘uzaylı teknolojisi’ olup olmadığı ise California Üniversitesi Berkeley Collage tarafından araştırılacak. California Üniversitesi, Berkeley Collage’den Andrew Siemion’un da Boyajian ile birlikte çalıştığı ve yıldıza büyük radyo teleskoplarını yönelterek inceleme yapmak istedikleri belirtildi.

İlk gözlemlerin Ocak ayında yapılacağı bildirilirken, Ocak ayında şüphelerin doğrulanabilmesi durumunda daha büyük araştırmaların başlatılacağı aktarılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder