21 Mayıs 2016 Cumartesi

THY pilotları: Üstümüzden yeşil ışık saçan bir cisim geçti.


THY’nin Bodrum-İstanbul seferini yapan TK-2525 sefer sayılı uçağının pilotları Gökhan K ve Sadık K. İstanbul Atatürk Havalimanı’na yaklaştıkları sırada 17 bin feet (yaklaşık 5 bin metre) yükseklikte UFO olarak adlandırılan bilinmeyen bir cismin saat 23.30 sıralarında yaklaşık 2 bin metre kadar üstlerinden yeşil ışık saçarak geçtiğini ve hızla kaybolduğunu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezine bildirdiler.


TC-JHD kuyruk tescilli Boeing 737 tipi uçağın pilotları tanımlayamadıkları bir cismin üstlerinden geçtiğini belirterek kontrol merkezine,"Üstümüzden yeşil bir ışık geçti" diyerek rapor verdiler. 

Pilotlar ile kontrolör arasında şu konuşma geçti:

"Üzerimizden 2 bin veya 3 bin feetten (600-900 metre) tanımlanamayan bir cisim yeşil ışık saçarak önümüzden kat etti. Birden bire kayboldu. Muhtemel UFO diye tahmin ediyoruz. Her iki pilot da birden gördü, şu anda göremiyoruz"

THY pilotlarının yaşadıkları bu olayla ilgili olarak DHMİ yetkilileri radarlarda herhangi bir görüntü olmadığını söylediler. THY uçağı yaptığı bu bilgilendirmenin arından 30 dakika sonra saat 00.37’de Atatürk Havalimanı’na iniş yaptı.

"AVRUPA'DA OLSA SÖYLEYEMEZLERDİ"

Pilotların kuleyle yaptığı konuşmayı yorumlayan kıdemli bir yolcu uçağı pilotu, "Konuşma tarzları, olağandışı bir şeyi rapor etmeleri normal" dedi ancak ekledi: "Türkiye hava sahasında oldukları için rahatça UFO demişler. Avrupa'da rezil olma korkusuyla bir şey söylemezlerdi."

6 yorum:

  1. Artık hiç içerik üretmiyorsunuz. Eskiden site çok günceldi. Canlanma bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. çok doğru söylüyorsunuz..

    YanıtlaSil
  3. çok doğru söylüyorsunuz..

    YanıtlaSil
  4. Daha detayli bir bilgi yok mu bu konuyla ilgili?

    YanıtlaSil
  5. Daha detayli bir bilgi yok mu bu konuyla ilgili?

    YanıtlaSil