14 Aralık 2012 Cuma

ABD'de 'Ölüm Yıldızı' gemisinin inşa edilmesi talepleri


ABD’de Star Wars serisinin meşhur Ölüm Yıldızı (Death Star) uzay gemisinin inşa edilmesini teklif eden bir dilekçe için 27 bini aşkın imza toplandı.

Beyaz Saray’ın Ölüm Yıldızı için gerekli çalışmaları 2016’ya kadar başlatmasını talep eden dilekçede "Savunma kaynaklarımızı Ölüm Yıldızı gibi uzayda üstünlük sağlayacak bir platforma kaydırarak devlet, inşaat, mühendislik ve uzay keşfi alanlarında istihdamı artırıp ulusal güvenliğimizi de daha sağlama alabilir" ifadeleri yer aldı.

OBAMA CEVAP VERMEK ZORUNDA

Dilekçe, Beyaz Saray yönetiminin resmi talep sitesi petitions.whitehouse.gov’da yayımlandı ve TSİ 16.15 itibarıyla 27 bin 139 kişi bu dilekçeyi imzaladı.


Obama yönetimi daha önce 25 bin imzayı geçen her talebe resmi olarak cevaplayacakları sözünü vermişti. Bu nedenle Barack Obama’nın artık sözünü tutması için resmi olarak ABD’nin Ölüm Yıldızı’nı inşa edip etmeyeceğini açıklaması gerekecek.

Star Wars serisinde Ölüm Yıldızı, filmdeki ’karanlık tarafın’ en ölümcül silahı. Gezegen boyutundaki bu uzay gemisi tek vuruşta bir gezegeni yok edebiliyor. Yani Obama Ölüm Yıldızı inşa etmeye karar verirse (teorik olarak) buradan çok çok uzaktaki galaksilere hükmedebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder